وقتی با خیلی ها صحبت می کنیم معتقدند قبل از 40 سالگی هر چقدر که می خواهند بخورند و بیاشامند، کم تحرک باشند و به پزشک مراجعه نکنند و بعد از 40 سالگی به سلامت خود توجه کنند. سلامتی سلامتی
به گزارش همشهری آنلاین، اما این خطرناک ترین و اشتباه ترین کاری است که یک فرد می تواند با خود انجام دهد. زیرا به گفته پزشکان، آنچه را از کودکی تا جوانی می کارید در میانسالی و پیری درو خواهید کرد. فردی که تقریبا هر روز قبل از میانسالی فست فود، شیرینی، غذاهای پرچرب و گوشت قرمز مصرف می کند و ورزش نمی کند، دچار فشار خون، دیابت و… می شود. نمی توان از او انتظار داشت که میانسالی سالم و عاری از بیماری داشته باشد.
به گفته پزشکان، حتی اگر در جوانی اشتباهات زیادی در ارتباط با سلامتی مرتکب شده باشید، در دوران میانسالی زمان دارید تا آنها را جبران کنید تا به میانسالی و سالمندی با کیفیت برسید.
12 نکته طلایی برای افراد میانسال
مراقبت های بهداشتی در میانسالی اهمیت بیشتری پیدا می کند. زیرا تغییرات هورمونی، کاهش تعداد سلول های بدن و اثرات عوامل محیطی اثرات نامطلوبی بر سلامتی خواهد داشت. در برخی از تعاریف، میانسالی محدوده سنی 35-45 و در برخی طبقه بندی ها محدوده سنی 40-65 را شامل می شود. پس اگر در این سن هستید نسبت به سلامتی خود بی تفاوت نباشید. در این گزارش ۱۲ پیشنهاد مهم و کاربردی برای حفظ سلامت جسمی و روانی در دوران مهمی مانند میانسالی را با شما در میان می گذاریم.
1. معاینات دوره ای و چک های منظم
خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی در میانسالی افزایش می یابد. بنابراین انجام هر 6 ماه یا سالی یکبار آزمایش خون، بررسی فشار خون و کلسترول خون، بررسی سلامت کبد و بررسی سرطان های رایج بسیار مهم است. برخی از بیماری ها هیچ علامتی ندارند و بدون آزمایش خون نمی توانید متوجه شوید. بنابراین، معاینات دوره ای و آزمایش خون منظم را جدی بگیرید.
2. مدیریت استرس
استرس می تواند اثرات منفی زیادی بر سلامت جسمی و روانی داشته باشد و زندگی شهری بدون استرس امکان پذیر نیست. تنها راه حل، مدیریت استرس است. برای مدیریت این امر، تکنیکهای تمدد اعصاب مانند مدیتیشن، یوگا، تمرینهای تنفس عمیق در طول روز، معاشرت با دوستان و تعیین اهداف کوچک یا حتی خرید روزانه میتواند موثر باشد.
3. فعالیت بدنی منظم
حداقل 150 دقیقه در طول هفته ورزش کنید. پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا، حرکات کششی، یا هر ورزش دیگری که بدن شما را به حرکت در می آورد و قلب شما را پمپاژ می کند. به اندازه کافی ورزش کنید و علاوه بر تقویت عضلات، بهبود عملکرد قلب و عروق و کاهش سطح استرس، خلق و خوی شما نیز بهبود می یابد.
4. کنترل وزن
اضافه وزن و چاقی می تواند خطر ابتلا به بیماری های متابولیک مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی و مفاصل را افزایش دهد. بنابراین مطمئن شوید که در این دوران برنامه غذایی مناسبی را رعایت کرده و فعالیت بدنی را فراموش نکنید. برای کنترل وزن خود از رژیم غذایی سخت پیروی نکنید. رژیم های سخت می تواند منجر به کمبودهای تغذیه ای، ریزش مو، مشکلات گوارشی، خستگی، از دست دادن حافظه و حتی افزایش سطح استرس و اضطراب شود.
5. رژیم غذایی سالم و متنوع
مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی می تواند به مدیریت وزن، کنترل فشار خون و بهبود سطح انرژی کمک کند. از غذاهای چرب، شکر اضافه شده، نمک زیاد و نوشیدنی های مضر خودداری کنید. مصرف گوشت قرمز را تا حد امکان کاهش دهید. مصرف گوشت قرمز با افزایش خطر سرطان روده بزرگ مرتبط است و شواهد نشان می دهد که با برخی سرطان های دیگر مانند سرطان پروستات و پانکراس نیز مرتبط است.
6. خواب کافی و با کیفیت
خواب تاثیر مستقیمی بر خلق و خو و سطح انرژی دارد. به خصوص در میانسالی که نه جوان هستید و نه پیر. خواب ناکافی می تواند منجر به اختلالات روانی مانند اضطراب و افسردگی شود. سعی کنید 6 تا 8 ساعت خواب با کیفیت در شبانه روز داشته باشید.
7. ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی
در این دوران (میانسالی) نباید اجازه دهید کار و زندگی پرمشغله بر آرامش و سلامت روان شما تأثیر بگذارد. فشار کاری بیش از حد، بدن و ذهن شما را خراب می کند و زمانی که متوجه می شوید باید دارو مصرف کنید. بنابراین زمانی را برای استراحت، تفریح و گذراندن وقت با خانواده و دوستان خود اختصاص دهید. حتی اگر بودجه کافی ندارید، سرگرمی های ارزان تری را انتخاب کنید. مثلاً با هم به طبیعت بروید، یک شب با حداقل تجهیزات و امکانات کمپ بزنید، به مناطق دیدنی اطراف شهرتان بروید.
8. مراقبت از سلامت روان آگاهانه
درست است که مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیاد است اما این بدان معنا نیست که به سلامت روان خود توجه نکنیم و کاملاً تسلیم شویم. مراقب علائم اضطراب، افسردگی و خستگی شدید باشید. در صورت لزوم از تکنیک های خودمراقبتی مانند نوشتن، معاشرت و صحبت با یک مشاور یا روانشناس استفاده کنید. بهانه گران بودن درمانگر را نکنید. اگر نگاه کنید در مراکز دولتی و دانشگاهی روانشناسان خوب با قیمت های مناسب پیدا می کنید. بسیاری از مردم فکر می کنند که افسردگی بخشی اجتناب ناپذیر از میانسالی و روند پیری است، اما این درست نیست.
9. تقویت و حفظ روابط اجتماعی
داشتن دوستان و ارتباطات اجتماعی به کاهش استرس و افزایش رضایت و شادی از زندگی کمک می کند. زمانی را برای گذراندن وقت با دوستان و خانواده اختصاص دهید و ارتباطات خود را تقویت کنید. حتی روی تلفن. همیشه تنها بودن را انتخاب نکنید.
10. از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید
سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل می تواند منجر به بیماری های جدی مانند سرطان، بیماری های کبدی، بیماری های قلبی و مشکلات روحی شود. اگر سیگار می کشید، سعی کنید آن را ترک کنید و مصرف الکل را به حداقل برسانید.
11. فعال نگه داشتن ذهن
ذهن فعال از افسردگی جلوگیری می کند و خطر ابتلا به زوال عقل مانند زوال عقل و آلزایمر را کاهش می دهد. ورزش کردن، یادگیری یک مهارت جدید مانند زبان، نقاشی، خوشنویسی یا شرکت در کلاس ها و کارگاه ها به حفظ سلامت روان کمک می کند. برخی از پلتفرم ها آموزش رایگان دارند و لازم نیست برای یادگیری هزینه کنید. باور داشته باشید که حتی با منابع مالی محدود می توانید از سلامت جسمی و روحی خود مراقبت زیادی کنید.
12. پذیرش تغییرات طبیعی و مثبت اندیشی
قبول کنید که وارد میانسالی می شوید و با این تغییر مبارزه نکنید. پذیرش تغییرات فیزیکی و ذهنی نیز به آرامش ذهن کمک می کند. سعی کنید نگرش مثبتی نسبت به زندگی داشته باشید و روی جنبه های مثبت تمرکز کنید. زیرا این موضوع می تواند اثرات منفی استرس و فشارهای زندگی را کاهش دهد.
بی پولی را بهانه نکنید
بسیاری از مردم از پول به عنوان بهانه ای برای مراقبت از خود استفاده می کنند و معتقدند که بدون پول نمی توانید به درستی از خود مراقبت کنید. درست است که با پول می توانید زندگی بسیار راحت و باکیفیتی داشته باشید، اما اگر بودجه شما کم است، راه هایی وجود دارد که می توانید از سلامتی خود مراقبت زیادی داشته باشید.
به عنوان مثال، بسیاری از مراکز دولتی و مراکز بهداشتی دارای برنامه های غربالگری و چک آپ اولیه ارزان تری هستند. یا وقتی نوبت به مدیریت استرس می رسد، می توانید با تمرینات خانگی به این مهم برسید. منابع آنلاین رایگان زیادی برای آموزش مدیتیشن، یوگا و تکنیک های تمدد اعصاب وجود دارد.
همچنین می توانید بدون رفتن به باشگاه ورزش کنید. به عنوان مثال، ورزش هایی مانند پیاده روی و اسکات، پلانک و شنا را می توان به راحتی در خانه انجام داد و به هیچ وسیله ای نیاز ندارد. برای یک خواب خوب و کافی نیازی به تجهیزات یا هزینه خاصی نیست. عادات ساده ای مانند خاموش کردن تلویزیون و تلفن همراه و تاریک کردن اتاق یک ساعت قبل از خواب می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.
حتی می توانید با نوشتن افکار و احساسات روزانه خود، گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم یا خواندن چند صفحه از یک کتاب خوب، سلامت روان خود را تقویت کنید.
ارسال پاسخ