4 روش علمی برای تشخیص هندوانه از آبدار، شیرین و هندوانه رسیده

4 روش علمی برای تشخیص هندوانه از آبدار، شیرین و

هندوانه که ویتامین ها و مواد مغذی زیادی دارد، یکی از با ارزش ترین خوراکی ها به ویژه در فصل تابستان است. پس چگونه بفهمم این میوه تابستانی رسیده است؟

به گزارش خبرآنلاین، در برخی از کشورها می توان در تمام طول سال هندوانه را از فروشگاه ها خریداری کرد. در کشور ما البته در نیمه اول سال هندوانه فراوان است و در نیمه دوم به جز شب یلدا به ندرت می توان با اثری از این میوه آبدار تابستانی مواجه شد. هیچ چیز مثل یک هندوانه رسیده و شیرین در گرمای تابستان تشنگی شما را برطرف نمی کند.

هندوانه علاوه بر رفع تشنگی، فواید زیادی برای بدن ما دارد زیرا حاوی ویتامین های A و C و مقدار مناسبی فیبر است. هندوانه حدود یک ماه پس از شکوفه دادن گیاه می رسد و شما می توانید هندوانه رسیده و شیرین را تقریباً 80 روز پس از کاشت برداشت کنید. با این حال، از آنجایی که امروزه کاشت بوته هندوانه در آپارتمان‌های خود برای بسیاری از ما امکان‌پذیر نیست و نمی‌دانیم هندوانه‌های موجود در خواربارفروشی‌ها به موقع چیده شده‌اند یا نارس، باید راه‌حل مناسبی برای درک اینکه گیاه هندوانه پرورش داده اند یا نه هندوانه رسیده یا سالم است.

بنابراین چه نکاتی برای شناسایی هندوانه مورد نظر ما وجود دارد؟ راه حل ساده است: از حواس بینایی، شنوایی، لامسه و بویایی خود استفاده کنید.

بررسی ظاهر هندوانه

ساده ترین راه برای تشخیص هندوانه رسیده، بررسی محل برخورد دم با ساقه است. در هندوانه به راحتی پیدا می شود. اگر رنگ این ناحیه زرد، کهربایی، کره ای یا کرم باشد، به این معنی است که میوه به اندازه کافی به ساقه چسبیده و رسیده است، در حالی که اگر این ناحیه سفید باشد، به این معنی است که هندوانه رسیده نیست.

شاخص دیگری که باید در نظر بگیرید، شاخه یا شاخه ای است که هندوانه را به گیاه متصل می کند. اگر این شاخه کوچک روی هندوانه باشد و این چوب خشک باشد، یعنی هندوانه رسیده است. اما اگر ساقه سبز باشد به این معنی است که هندوانه زود چیده شده است.

چگونه می توان تشخیص داد که هندوانه رسیده است؟

همچنین مطمئن شوید که هندوانه صاف و یکنواخت باشد، خیلی کشیده نباشد و هیچ فرورفتگی، برآمدگی یا کبودی نداشته باشد. هر گونه نقص در ظاهر هندوانه ممکن است نشان دهنده ناهماهنگی هایی باشد که بر طعم آن تأثیر می گذارد. دقت کنید که پوست هندوانه سبز تیره و کدر باشد، زیرا پوست براق هندوانه به این معنی است که هنوز رسیده نشده است.

همچنین اگر لکه های قهوه ای یا سیاه روی هندوانه خود مشاهده کردید، این لکه ها معمولا لکه های قندی هستند که خبر خوبی است و نشان دهنده شیرین بودن هندوانه است. البته این لکه های سیاه و سفید را با پوسیدگی که باعث تسریع پوسیدگی و در نتیجه طعم تلخ هندوانه می شود، اشتباه نگیرید.

هندوانه خوشمزه و شیرین باید لکه زرد هم داشته باشد. به این نقطه، نقطه تماس هندوانه با زمین گفته می شود. اگر رنگ آن زرد تیره باشد نشان دهنده رسیدن کامل میوه است.

چگونه می توان تشخیص داد که هندوانه رسیده است؟

شاخص دیگر دقت سختی آن است. اگر هنگام فشار دادن هندوانه کمی به ته فرو رفت، باید بدانید که خیلی رسیده است و طعم بدی خواهد داشت. هندوانه برای برداشت باید پوست کلفتی داشته باشد.

صدا

بسیاری از مردم به این تست نبض می گویند. البته این روش علمی نیست و نیاز به تمرین زیاد دارد، اما وقتی آن را پیدا کردید و متوجه تفاوت گام هندوانه شدید، می توانید با لمس آن و گوش دادن به صدای هندوانه، صدای هندوانه رسیده را تشخیص دهید.

راه حل این است که هندوانه را بردارید و طوری بکوبید که انگار در می کوبید. اگر صدایی عمیق و توخالی مانند طبل در آورد یعنی هندوانه رسیده است ولی صدای بلند نشانه نرسیدن هندوانه است. اگر صدای تپش ایجاد کند، ممکن است هندوانه بیش از حد رسیده و فاسد شده باشد.

برای لمس کردن

نوک هندوانه را پیدا کنید و با انگشت شست خود جایی که گل قرار دارد (در مقابل محل برخورد میوه با ساقه) فشار دهید. در هندوانه نارس این قسمت کاملاً سفت است در حالی که در هندوانه رسیده این قسمت حالت خمیده دارد. اما در یک هندوانه رسیده این قسمت کمی خمیده می شود.

هندوانه سنگین، معمولاً بیش از حد رسیده؛ زیرا آبکی بودن باعث افزایش وزن آن می شود. بهتر است چندین هندوانه هم اندازه بخرید و سنگین ترین آن را انتخاب کنید. سبک تر و سفت تر به این معنی است که هندوانه نارس است، در حالی که خیلی سنگین به این معنی است که بیش از حد رسیده است.

ب.

بوی هندوانه شیرین را از پوست آن می توان بویید. اگر نمی توانید آن را بو کنید، آن را برگردانید و قسمت دیگری را بو کنید. با این حال، به یاد داشته باشید که اگر بوی هندوانه بسیار شدید باشد، ممکن است رسیده باشد.

اگر هندوانه در خانه بماند، می رسد؟

زمانی که هندوانه چیده و نگهداری شود دیگر امکان رسیدن آن وجود نخواهد داشت. در خاتمه، تمام تلاش خود را بکنید تا هنگام انتخاب هندوانه انتخاب خوبی داشته باشید. نگه داشتن هندوانه در خانه به امید رسیدن آن یک امید واهی است.