7 باور غلط در مورد تریاک; آیا مصرف تریاک برای بیماران قلبی و دیابتی مفید است؟

7 باور غلط در مورد تریاک آیا مصرف تریاک برای

7 باور غلط در مورد تریاک آیا مصرف تریاک برای

تریاک یکی از قدیمی ترین و معروف ترین مواد اعتیاد آور در جهان است. این تریاک سابقه طولانی در استفاده در طب سنتی برای درمان برخی بیماری ها دارد.

به گزارش خبرآنلاین، تریاک از کلمه عربی «تریاق» و معادل انگلیسی آن «تریاک» فارسی شده است و تریاک از گروه مواد اعتیادآور است. تریاک از دانه های خشک شده خشخاش و شیره نارس این گیاه تهیه می شود. گل تریاک حاوی آلکالوئیدهایی مانند مرفین، کدئین و تبائین (پارامورفین) است و در تهیه انواع تریاک و مواد مخدر استفاده می شود.

از تریاک به عنوان پادزهر یا پادزهر نیز یاد می شود زیرا در گذشته برای درمان مارگزیدگی و مسمومیت استفاده می شده است. در سال‌های اخیر، تریاک به دلیل خاصیت ضددردی و محتوای مورفین در بیهوشی و جراحی نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت.

اثرات تریاک پس از مصرف 8 تا 12 ساعت در بدن باقی می ماند و اثر و ماندگاری آن به میزان مصرف و وضعیت جسمانی فرد بستگی دارد.

7 باور غلط در مورد تریاک

استفاده از این ماده افیونی در طب سنتی برای درمان برخی بیماری ها سابقه طولانی دارد و همین امر باعث شکل گیری برخی باورهای غلط عامیانه شده است که در برخی موارد بسیار خطرناک است. رایج ترین باورهای غلط در مورد تریاک عبارتند از:

1) تریاک در درمان کبد چرب و بیماری های کبدی نقش دارد

تریاک هیچ تاثیری در درمان کبد چرب ندارد. متأسفانه این باور غلط رایج بسیاری از افراد را معتاد کرده است. بر اساس تحقیقات، اعتیاد به این دارو در افراد مبتلا به کبد چرب نه تنها باعث تشدید بیماری می شود، بلکه زمینه شکل گیری انواع سرطان در بدن را فراهم می کند.

2) تریاک قوای جنسی را تقویت می کند

از آنجایی که تریاک یک ماده آرام بخش است، در اولین استفاده ارگاسم را به تاخیر می اندازد. اما مصرف مداوم آن تعادل هورمون های جنسی را به هم می زند و باعث کاهش میل جنسی، اختلال نعوظ در مردان و بی نظمی قاعدگی در زنان می شود. علاوه بر این، سوء مصرف طولانی مدت مواد افیونی می تواند به سیستم تولید مثل مردان آسیب برساند. به گونه ای که لقاح را با مشکل مواجه کرده و میانگین تراکم، تحرک و مورفولوژی طبیعی اسپرم را کاهش می دهد.

3) استفاده تفریحی از تریاک اعتیادآور نیست

صادقانه بگویم، هیچ کس به قصد معتاد شدن شروع به مصرف مواد نمی کند. در بیشتر موارد، مردم استفاده از تریاک را به صورت تفریحی آغاز می کنند. اما نکته قابل توجه این است که دفعات مصرف به تدریج در حال افزایش و فاصله زمانی بین مصرف به طور ناخودآگاه کاهش می یابد. در این شرایط استفاده از این تریاک دیگر محدود به تعطیلات یا دوستان نمی شود، اعتیادآور می شود.

4) تریاک برای دیابت نافع است

مصرف تریاک کمکی به کنترل دیابت نمی کند و همچنین ممکن است ترشح انسولین از لوزالمعده را مهار کند و منجر به تشدید علائم دیابت شود. بنابراین این باور که «تریاک برای بیماران دیابتی مفید است» اساساً اشتباه است.

5) مصرف تریاک برای بیماران قلبی مناسب است

استفاده از تریاک، یک مسکن قوی، ممکن است خطر ابتلا به بیماری های دیگر مانند اختلالات قلبی عروقی یا آپاندیسیت را افزایش دهد، زیرا درک فرد از درد را کاهش می دهد و به اصطلاح آستانه تحمل درد را افزایش می دهد. زیرا با مصرف این ماده فرد متوجه درد در بدن خود نمی شود در نتیجه برای یافتن و درمان مشکل اقدامی نمی کند و ممکن است به طور ناگهانی با عوارضی مانند سکته یا سکته قلبی مواجه شود. دستگیری

6) تریاک باعث افزایش غلظت می شود

یکی از علائم اصلی مصرف تریاک، تجربه گیجی و سردرگمی است، بنابراین این ماده به هیچ وجه غلظت آن را افزایش نمی دهد. ماهیت گیاه خشخاش یا تریاک ایجاد شادی، آرامش و میل به خوابیدن است.

7) تریاک غم و درد را فراموش می کند

اثر موقت تریاک در اولین استفاده، ایجاد احساس شادی و خوشحالی است. اما این حالات بسیار کوتاه مدت هستند و در تسکین یا فراموشی درد و اندوه تاثیر چندانی ندارند.