فصل سرما نیز کم کم با بیماری های شایع این فصل نزدیک می شود، ما اغلب برای مقابله با بیماری هایی مانند سرماخوردگی از داروهای شیمیایی استفاده می کنیم و به ندرت با راه حل هایی که طب ایرانی ارائه می دهد این بیماری ها را درمان می کنیم که شاید راهکارهای ارائه شده توسط طب ایرانی باشد. دلیل این امر این است که ما با طب سنتی کمتر آشنا هستیم.
به گزارش همشهری آنلاین، همزمان با فصل سرما، آنفولانزا، برخی از سویههای جدید کرونا و تعدادی دیگر از بیماریهای ویروسی وارد میشود. لزوم استفاده از مناسب ترین روش ها برای پیشگیری و درمان این بیماری ها بیش از سایر فصول سال ضروری به نظر می رسد. اما با توجه به کاهش میزان کشندگی و عوارض کرونا، به نظر می رسد می توان از دستورالعمل های نوین پزشکی در کنار راهکارهای ارائه شده در طب ایرانی و سنتی برای درمان بیماری های ویروسی فصل سرد استفاده کرد.
با توجه به مطالب فوق، کارشناس پزشکی ایرانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر. با روشنک مکبری نژاد درباره بیماری های شایع در فصل سرما و روش های پیشگیری گیاهی و سنتی گفت وگویی انجام داده ایم. درمان و درمان این بیماری ها را در ادامه خواهید خواند.
معجزه ای به نام عرق نعناع
دکتر دکتر با اشاره به بیماری های فصل سرما و روش های درمان آنها. مکبری نژاد گفت: شایع ترین بیماری های فصل سرما سرماخوردگی، تب و سرفه است. نعنا و آویشن را که هم به راحتی در دسترس هستند و هم لذیذ می توان جزو داروهایی که بیشتر در فصل سرما استفاده می شود به شمار آورد زیرا بیماری ها در این فصل شایع است. به دلیل طعم و خواصی که دارد، کودکان نیز می توانند از این گیاهان استفاده کنند، البته از آنجایی که در همه منازل موجود است، هم به دلیل طعم و هم به دلیل سهولت استفاده و در دسترس بودن، بیشتر از نعنا استفاده می کنند.
نگاهی به دارچین و آویشن
این متخصص طب ایرانی همچنین از ادویه های مهم در درمان سرماخوردگی می گوید و می افزاید: دارچین یکی از ادویه های فصل سرد است که برای سرماخوردگی مفید است و این ادویه در منزل نیز موجود است. دارچین هم ضد سرماخوردگی و هم ضد ویروس است.
آویشن نیز یکی از گیاهان دارویی است که هم برای سرماخوردگی و هم برای سرفه مفید است، اما نباید فراموش کرد که آویشن برای همه انواع سرفه قابل استفاده نیست. مصرف آویشن برای برخی از سرفه ها به ویژه سرفه های خشک مناسب نیست و ممکن است آنها را بدتر کند.
دکتر با اشاره به چای های فصل سرد. مکبری نژاد می گوید: دمنوش هایی مانند اسطوخودوس به تقویت بدن، آرامش و افزایش مقاومت بدن کمک می کند، ضد استرس، ضد اضطراب است و از سرماخوردگی دیرتر فرد جلوگیری می کند.
آب لیمو، عسل و زنجبیل؛ معجون آشنا
همچنین یکی از رایج ترین اجزای درمان سرماخوردگی را توضیح می دهد: استفاده از آب لیمو و عسل یکی از محبوب ترین آنها است. اگر فرد مزاج سردی دارد می تواند به این مخلوط زنجبیل اضافه کند. زنجبیل برای اسپاسم عضلانی و سرماخوردگی بسیار مفید است اما مراقب باشید زیرا این معجون برای برخی از تب ها قابل استفاده نیست.
دکتر مکبری نژاد درباره تاثیر سمپاشی در فصل سرما ادامه می دهد: بابونه یکی از بهترین گیاهانی است که با سرماخوردگی مبارزه می کند و گرفتگی عضلات را برطرف می کند. تعدادی از بخورها برای فصل سرد مناسب هستند مانند عود اسفند، عود مریم گلی و کندر. کندر فضا را ضد عفونی می کند و دود آن به درمان سرماخوردگی کمک می کند.
شیرین بیان بخورید اما مراقب باشید
ریشه شیرین بیان یکی از داروهای گیاهی موثر در درمان سرماخوردگی است. مکبری نژاد توضیح می دهد: ریشه شیرین بیان برای سرماخوردگی به ویژه سرماخوردگی های ویروسی نیز مفید است. ریشه شیرین بیان یکی از گیاهانی بود که در دوره کرونا مورد استفاده قرار می گرفت.
با این حال، نکته مهم در مورد شیرین بیان این است که نباید برای مدت طولانی از آن استفاده کرد زیرا می تواند فشار خون را افزایش دهد. افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز باید در مصرف شیرین بیان مراقب باشند. خوردن یک یا دو بار شیرین بیان اشکالی ندارد، اما خوردن مکرر آن می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. گل ختمی برای سرماخوردگی نیز مفید است. عناب برای مقابله با سرماخوردگی نیز مناسب است.
این متخصص طب ایرانی درباره ترکیبات گیاهی که برای درمان سرماخوردگی استفاده می شود نیز می گوید: برای سرماخوردگی تعدادی سبزی و ادویه مانند آویشن، گل ختمی و عناب را با هم ترکیب می کند. گیاه چهار دانه یکی از گیاهانی است که در عطاری یافت می شود و خواص زیادی دارد که از سرماخوردگی جلوگیری می کند. این گیاه ترکیبی از دانه های چهار گیاه (قدومه، برهنگ، سبستان و بیدان) است. این ترکیب از داروهای سنتی بیشتر برای درمان سرماخوردگی، گلودرد، سرفه و گرفتگی صدا استفاده می شود. این گیاه ترکیبی همچنین دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است و برای یبوست نیز مناسب است.
نقش ویژه عسل و سیب پخته
از نظر طب ایرانی عسل و سیب جایگاه ویژه ای در درمان سرفه و سرماخوردگی دارند. دکتر مکبری نژاد می گوید: برای سرفه و سرماخوردگی نیز می توان از عسل به تنهایی استفاده کرد. برای سرفه می توانید از سیب پخته یا کمپوت سیب نیز استفاده کنید. به طوری که افراد برای درمان سرفه خود هر دو ساعت یک بار نصف لیوان سیب پخته مصرف می کنند. به خصوص زنان باردار که نمی توانند از هیچ دارویی استفاده کنند، می توانند از سیب پخته برای درمان سرفه استفاده کنند.
این متخصص با اشاره به اهمیت پنکه در فصل سرما می گوید: تعدادی از روش های درمانی و ماساژ درمانی که در طب سنتی استفاده می شود نیز برای مقابله با سرماخوردگی استفاده می شود. از جمله اینکه پنکه شانه گرم برای درمان سرماخوردگی مناسب است.
ارسال پاسخ