60 درصد تهرانی ها فعالیت بدنی کافی ندارند

bato-adv

باقر لاریجانی، رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در سمینار دو روزه دیابت جدید، اظهار داشت: طب شخصی سازی شده با افزایش دانش متخصصان در زمینه ژنتیک و اومیکس رواج یافته است. با توجه به درمان صحیح بسیاری از بیماری ها افزود: اطلاعات همراه با اطلاعات بالینی می تواند در یافتن راه حل مناسب تری در درمان بیماری ها موثر باشد.

وبدا با اشاره به نقش ژنتیک در درمان دیابت افزود: با توجه به اطلاعات فراوان در مورد تاثیر ژنتیک بر دیابت نوع 1 و 2، عوارض و درمان آن و استفاده از هوش مصنوعی، قادر به تشخیص بیماری دیابت خواهیم بود. بیماری در آینده به لطف یادگیری ماشینی.

رئیس پژوهشکده غدد، افزایش دیابت و چاقی را یک معضل جهانی ارزیابی کرد و افزود: در بسیاری از کشورها توصیه های سازمان جهانی بهداشت در کنترل دیابت موفقیت آمیز نبوده و این شیوع در خاورمیانه افزایش چشمگیری داشته است. منطقه مطالعات ما نشان می دهد که در سال های اخیر دیابت از حدود 11% به 14% در بزرگسالان و تقریباً 20% در افراد با سابقه دیابت افزایش یافته است که نیاز به اقدامات ویژه برای کنترل دیابت به ویژه دیابت نوع 2 را تایید می کند.

لاریجانی با بیان اینکه 80 تا 90 درصد دیابتی ها چاق هستند و 60 درصد تهرانی ها فعالیت بدنی کافی ندارند، افزود: با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی که منجر به کاهش وزن می شود می توان از این بیماری پیشگیری کرد.

رئیس پژوهشکده غدد، علت دیابت نوع یک را ژنتیک عنوان کرد و گفت: این نوع دیابت نیز به دلایلی در حال افزایش است.

لاریجانی با بیان علل ابتلا به دیابت نوع 2 و راه های پیشگیری از آن، افزود: تغییر سبک زندگی و کاهش فعالیت بدنی، تغذیه نادرست و مصرف فست فود شیوع دیابت نوع 2 را افزایش می دهد و بهترین راه حل تغییر سبک زندگی است. و در مواردی که فرد مبتلا می شود با درمان های مناسب از بروز عوارض پیشگیری کند.

رئیس پژوهشکده غدد درون ریز ضمن تشریح طیف دیابت از درمان های ساده تا درمان های پیچیده گفت: بررسی های ژنتیکی و امیکی نشان می دهد که بروز و درمان دیابت در افراد مختلف متفاوت است. در حالی که روش های ساده ای مانند ورزش، تغذیه و مصرف کمتر دارو برای برخی افراد متفاوت است، روش های انسولین و درمان پیچیده برای برخی دیگر متفاوت است.

لاریجانی با تاکید بر اینکه از روش های جدید برای تسهیل درمان بیماران استفاده می شود، افزود: امروزه عوارض داروها را بیشتر از گذشته می دانیم و با بررسی های ژنتیکی می توان پیش بینی کرد که کدام بیماری ها با کدام داروها عوارض ایجاد می کند. تجربه بالینی، می توان تا حد زیادی عوارض جانبی داروها را کاهش داد و در صورت بروز عوارض، می توان از داروهای جایگزین استفاده کرد.

همچنین شایان ذکر است در سمینار دو روزه اخبار دیابت، نسخه به روز راهنمای مدیریت دیابت به منظور تعیین استانداردهای مراقبت، تسهیل در تصمیم گیری بالینی و بهبود کیفیت زندگی بیماران معرفی شد.