این روزها نام یک سناتور تندرو آمریکایی در فضای مجازی به هم ریخته است.
بهترین برای: این روزها نام یک سناتور تندرو آمریکایی در فضای مجازی به هم ریخته است. گزارش ها حاکی از آن است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آینده ایالات متحده، قصد دارد تیم خود را قبل از مراسم تحلیف خود در 20 ژانویه 2025 (اول فوریه 1403) انتخاب کند. منابع آگاه روز دوشنبه به رویترز گفتند که ترامپ سناتور جمهوری خواه فلوریدا، مارکو روبیو را به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب خواهد کرد.
کمد از کدام طرف است؟
مهدی طالبی در شماره امروز روزنامه فرهیختگان در مطلبی با عنوان «پاکسازی ترامپ» به ترکیب احتمالی امنیت و سیاست خارجی آمریکا پرداخت و بخشی از آن را در زیر می خوانید:
تا به امروز تنها نام رئیس جمهور آینده و معاون رئیس جمهور آمریکا مشخص شده است. نام این دو نفر با هم روی کارت های رای گیری نوشته شده است. زیرا برخلاف بسیاری از کشورها، جفت رأی دهندگان در مسابقات آمریکا شرکت می کنند. با ظاهر شدن نام این زوج «دونالد ترامپ- جی دی ونس» در نظرسنجی ها، روزهای بعد بر گمانه زنی ها در مورد ترکیب کابینه دولت بعدی متمرکز شد.
با این حال، فراز و نشیب هایی در این روند وجود داشت. وب سایت آمریکایی «اکسیوس» اواخر هفته گذشته به نقل از منابع آگاه گزارش داد که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه و مدیر سیا در دولت اول ترامپ، یکی از گزینه های احتمالی برای وزارت دفاع بوده است. خود ترامپ در شبکه اجتماعی «حقیقت» تاکید کرد که از پمپئو در دولتش استفاده نخواهد کرد. او علاوه بر نام پمپئو، از نیکی هیلی، سفیر سازمان ملل نیز نام برد. جان بولتون، افراطی جمهوری خواه، در دوره اول ریاست جمهوری با ترامپ مشکل داشت و اکنون پمپئو و هیلی نیز تنها مانده اند.
اما ترامپ هنوز جنگ افروزان زیادی در کنار خود دارد. از جمله رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی ترامپ است که نامش به عنوان نامزد بازگشت به این مسئولیت مطرح شده است. انزوای برخی و برخی دیگر در دولت ترامپ نشان می دهد که ترامپ بیشتر با مردم مشکل دارد تا دیدگاه ها.
اگرچه نام های زیادی برای پست های حساس در کابینه مطرح شد، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش داد که سناتور جمهوری خواه تندرو مارکو روبیو در دولت بعدی وزیر امور خارجه خواهد بود. وال استریت ژورنال و وب سایت جویش اینسایدر نیز اعلام کردند که مایک والتز، نماینده تندرو جمهوری خواه فلوریدا، سمت مشاور امنیت ملی را بر عهده خواهد گرفت.
برخی از ویژگی های این دو نفر مهم است. هر دو عضو کنگره هستند و هر دو از فلوریدا، پایگاه اصلی جمهوریخواهان، آمدهاند. طی دهه گذشته، ترامپ به تدریج فلوریدا را به عنوان پایگاه اصلی خود انتخاب کرده است. اگرچه اخبار منتشر شده در مورد نامزدهای خاص وزارت خارجه و مشاور امنیت ملی حاکی از وجود نامزدهای خاص است، اما در سیاست به طور کلی و در دولت ترامپ به طور خاص جایی برای اطمینان وجود ندارد. با این حال، برخی مدعی شدند که رویکرد ترامپ به ایران در دولت دوم خود به دلیل دیدگاههای بسیار تند و ضدایرانی این دو مرد همچنان تند خواهد بود.
این موضوع یک نکته محرمانه است و البته محدود به این دو نفر نیست. تقریباً تمامی گزینه های پیوستن به کابینه ترامپ که نام آنها در رسانه ها مطرح می شود، نگاهی تند به ایران دارند. اما پدیده ایران هراسی به جمهوری خواهان محدود نمی شود و دولت های دموکراتیک نیز مملو از سیاستمداران ضد ایران هستند. به سختی می توان گفت که مارک روبیو سریعتر از آنتونی بلینکن و مایک والتز سریعتر از جیک سالیوان هستند.
آنچه در مورد رفتار آینده دولت ترامپ اهمیت دارد، انتظار است. برخی رفتارهای گروه های سیاسی در ایران پیام ضعف را می رساند. یک بار در دولت دوازدهم و با پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری 2020، ایران طعم رفتار هیجان انگیز طرف برنده را چشید. دموکرات ها با مشاهده تمایل دولت برای احیای برجام، آن را نشانه ضعف تلقی کردند و سعی کردند امتیازات بیشتری بگیرند. این مطالبات آنقدر اغراق آمیز بود که احیا را متوقف کرد.
دقیقاً در مورد مارکو روبیو چه می دانیم؟
به گفته فرارو، روبیو از پدر و مادر مهاجر کوبایی تبار ساکن میامی، فلوریدا متولد شد. وی سناتور 53 ساله این ایالت است و از سال 2011 در این سمت بوده است. تحصیلات او در رشته علوم سیاسی و حقوق است و شخصیتی ضدایرانی دارد.
در سال 2015، زمانی که روبیو یکی از نامزدهای انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری بود، PBS News نظرات او را در مورد 10 موضوع با بخش های مختلف مورد علاقه گزارش کرد. در بخش «ایران» آن گزارش، روبیو در یک مصاحبه رادیویی در فوریه گفت که تنها توافق قابل قبول با ایران توافقی است که به طور کامل برنامه غنیسازی ایران را پایان دهد. او یکی از 47 عضو جمهوریخواه سنا بود که نامهای سرگشاده خطاب به رهبران ایران در مورد مخالفت احتمالی کنگره با این توافق را امضا کرد. تحریم ها علیه ایران را تا زمانی که دولت این کشور به طور کامل جاه طلبی های هسته ای خود را کنار بگذارد، افزایش دهید.
او در 18 اکتبر 2016 مقاله ای با عنوان “توافق هسته ای ایران یک فاجعه آشکار است” نوشت که در CNN منتشر شد. روبیو در بخشی از این مقاله می نویسد: “پرزیدنت اوباما ساده لوحانه ادعا می کند که توافق با ایران موفقیت آمیز بوده است. اما او ثابت کرده است که این توافق امنیت کشور ما را کاهش داده است و از پول مالیات دهندگان آمریکایی که پرزیدنت اوباما به ایران داده است استفاده شده است. برای حمایت از تروریسم و خرج هزاران دلار در سوریه و جاهای دیگر.» «کسانی که از این توافق فاجعهبار هستهای حمایت میکنند باید دائماً این حقایق را هر روز مرور کنند».
رویکردهای روبیو در مورد ایران همواره مورد استقبال شبکه های فارسی زبان خارج از کشور قرار گرفته است. او سه سال پیش در ساختمان کنگره با رضا پهلوی دیدار و گفتگو کرد.
ترامپ را به کشتن ایران متهم کرد
آخرین اتهام روبیو علیه ایران سه روز پیش بود که ایران را به تلاش برای کشتن دونالد ترامپ متهم کرد. روبیو در کنار ویدئویی از مصاحبه خود با برنامه The World Over شبکه مسیحی کاتولیک EWTN که در توییتر منتشر کرد، نوشت: «ایران میخواهد ترامپ رئیسجمهور منتخب را بکشد زیرا از او میترسند».
به گزارش رسانه انتخابتو
ارسال پاسخ