بعدی- تحقیقات نشان می دهد که مصرف مکمل ویتامین D هر روز به مدت یک ماه می تواند فشار خون را کاهش دهد و همچنین خطر سکته و حمله قلبی را کاهش دهد.
به گزارش انتخابتو به نقل از دیلی میل، ویتامین D یا به اصطلاح «ویتامین آفتاب» مدتهاست ثابت شده است که برای سلامت استخوانها مفید است و به بدن در مبارزه با بیماری کمک میکند. محققان لبنانی که بیش از 200 بزرگسال دارای اضافه وزن در دهه 70 زندگی خود را مورد مطالعه قرار دادند، دریافتند که مصرف مکمل های ویتامین به طور قابل توجهی باعث کاهش فشار خون در این افراد می شود.
این تیم دریافتند که یک قرص 15 میلی گرمی بهترین اثر را دارد و افزایش دوز تفاوت چندانی در فواید این ویتامین ایجاد نمی کند. فشار خون بالا یکی از بزرگترین علل مرگ و میر در این کشور است که بر اساس اعلام سازمان ملی بهداشت بریتانیا، از هر 4 نفر یک نفر جان خود را از دست می دهد. به گفته بنیاد قلب بریتانیا، فشار خون بالا اغلب به عنوان یک تهدید خاموش شناخته می شود، زیرا تصور می شود که حدود یک سوم افراد مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده نمی شوند. فشار خون بالا نه تنها عامل اصلی بیماری قلبی است، بلکه می تواند منجر به بیماری کلیوی و زوال عقل نیز شود.
کارشناسان معتقدند که ممکن است راهی ارزان و کم خطر برای درمان این مشکل پیدا کرده باشند که بر جریان خون به قلب و از آن تأثیر می گذارد. در این مطالعه، محققان 221 بزرگسال با میانگین سنی 71 سال با شاخص توده بدنی 30.2 را به دو گروه تقسیم کردند. به گروه اول قرص ویتامین D با دوز 600 واحد بین المللی در روز داده شد. این دوز روزانه توصیه شده توسط موسسات پزشکی است. اکثر قرص های ویتامین D موجود در بازار تقریباً حاوی 400 تا 800 واحد بین المللی ویتامین D هستند.
برای 110 داوطلب دوم، قرص های بسیار قوی تری حاوی 3750 واحد بین المللی ویتامین D در روز تجویز شد. پس از یک سال، تیم تحقیقاتی دریافتند که فشار خون در هر دو گروه به طور متوسط 3.5 میلی متر جیوه کاهش یافته است. این عدد، عدد بالایی دستگاه فشار سیستولیک یا فشار خون است. فشار خون طبیعی زیر 120 در نظر گرفته می شود. فشار خون مصرف کنندگان قرص های با دوز بالا به طور متوسط 4.2 میلی متر جیوه کاهش یافت و گروه اول که از قرص های معمولی استفاده می کردند، فشار خون 2.8 میلی متر جیوه کاهش یافت. مطالعه جدید که در مجله انجمن غدد درون ریز منتشر شد، به این نتیجه رسید که این تفاوت به قدری کوچک است که تأثیر کمی بر تغییر در خطر سلامت قلب خواهد داشت.
متخصصان مدت هاست مصرف ویتامین D را برای سلامت استخوان ها و ماهیچه ها توصیه کرده اند. عملکرد اصلی این ویتامین در واقع کمک به بافت های موجود در استخوان ها برای جذب کلسیم، تقویت استخوان ها و کاهش خطر شکستگی استخوان است. کمبود ویتامین D باعث راشیتیسم در کودکان و بیماری مشابهی به نام استئومالاسی در بزرگسالان می شود. هر دو بیماری باعث نرم شدن و ضعیف شدن استخوان ها و ایجاد درد و بدشکلی در استخوان ها می شوند.
همچنین تصور می شود مصرف ویتامین D خطر ابتلا به دیابت نوع 1، بیماری های تنفسی و سایر بیماری ها را کاهش می دهد. اکثر افراد در هر سنی به دلیل عواملی مانند رژیم غذایی نامناسب، گذراندن وقت کافی در بیرون از خانه و عدم مصرف مکمل ها برای جبران کمبود این ویتامین دچار کمبود هستند. آخرین نظرسنجی ملی رژیم غذایی و تغذیه بریتانیا گزارش می دهد که بین سال های 2008 تا 2012، تقریباً یک چهارم بزرگسالان 19 تا 64 ساله و یک پنجم بزرگسالان بالای 65 سال دچار کمبود ویتامین D بودند.
میزان ویتامین D در بدن را می توان با آزمایش خون تعیین کرد و نتایج آن بر حسب نانومول در لیتر گزارش می شود. ویتامین 25 نانومول در LD یا کمتر ناکافی در نظر گرفته می شود. این سطح تقریباً دو دهه پیش ایجاد شد زیرا سطوح ویتامین D زیر این سطح با افزایش خطر ابتلا به راشیتیسم همراه بود. با این حال، تحقیقات دیگر نشان دادهاند که مصرف بیش از حد مکملهای ویتامین D میتواند منجر به هیپرکلسمی شود، وضعیتی که در آن کلسیم بیش از حد در خون انباشته میشود و به طور بالقوه باعث ایجاد رسوب در شریانها یا بافتهای نرم میشود. وجود ویتامین های زیاد در بدن نیز می تواند افراد را مستعد ابتلا به سنگ های دردناک کلیه کند.
ارسال پاسخ