هشدار در مورد شیوع شدید آنفولانزای H1N1

هشدار در مورد شیوع شدید آنفولانزای H1N1

هشدار در مورد شیوع شدید آنفولانزای H1N1

یک مدرس دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به روند افزایشی آنفولانزا هشدار داد.

به گزارش مهر، رضا صالحی رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مصرف آنتی بیوتیک در خصوص بیماری های تنفسی که افراد را به صورت ناگهانی یا تدریجی درگیر می کند، اظهار داشت: با توجه به فصل سرما و شیوع بیماری های تنفسی در دو هفته اخیر، ما این بیماری ها را مبتلا می کنیم. افزایش شدید در تعداد آنفولانزای H1N1 دیده شده است. در برخی از مراکز کشور شاهد هستیم که بیش از 20 درصد نمونه ها را افراد مبتلا به آنفولانزای H1N1 تشکیل می دهند.

استفاده اختیاری از آنتی بیوتیک ها

این فوق تخصص عفونی اضافه کرد: بیمار آنفولانزا نیازی به آنتی بیوتیک ندارد اما از آنجایی که علائم آنفولانزا مانند علائم عفونت های آنتی باکتریال است، پزشک اشتباه کرده و برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز کرده است.

وی افزود: این نسخه اغلب با افزایش مقاومت میکروبی همراه است و می تواند برای بیماران مشکل ایجاد کند.

اهمیت آنفولانزای H1N1

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امروزه به دلیل شیوع این بیماری روزانه حدود 14 تا 15 نفر مثبت می شوند.

وی با اشاره به اینکه توجه به بیمار و استراحت جزء مهم و مهم روند درمان است، افزود: مصرف ویتامین C، استامینوفن و چهار تا پنج روز استراحت به بیمار کمک زیادی می کند. درمان بیماری های ویروسی 100 درصد درمان دارد و باید با مراجعه به پزشک درمان شود.

وی با بیان اینکه شاهد حضور بیماران بیمار در بیمارستان ها هستیم، گفت: تعداد قابل توجهی از این بیماران در بخش مراقبت های ویژه هستند.

نکات قابل پیگیری

صالحی با بیان اینکه بیشترین خطر در سالمندان و مبتلایان به سرطان، نارسایی قلبی، کلیوی و کبدی است، گفت: سالمندان و مبتلایان به بیماری های زمینه ای بیشتر در معرض ابتلا به آنفولانزا هستند و وضعیت آنها بدتر می شود.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون نیز مهم است، گفت: افراد باید حتما واکسن بزنند، در مرحله بعد دست های خود را بشویند، ماسک بزنند و از محیط هایی که افراد مبتلا به آنفولانزا حضور دارند دوری کنند، همچنین عدم حضور در محل ضروری است. جلسات دسته جمعی مانند حمل و نقل عمومی و کلاس های درس.”

علائم آنفولانزا

متخصص بیماری های عفونی اذعان داشت: علائم آنفولانزا شامل سردرد، تب، ضعف و خواب آلودگی، بی اشتهایی، ضعف شدید استخوان و عضله است. این علائم در بدن یک بیمار شدید در عرض 48 تا 72 روز ظاهر می شود. برخی ممکن است گلودرد خفیف داشته باشند، از جمله سرفه خشک، که می تواند علائم تنفسی را تشدید کند، و افراد مبتلا به تنگی نفس ممکن است به دنبال مراقبت های پزشکی باشند.

وی در پایان تصریح کرد: وضعیت بیماری در اپیدمی قرمز نیست، رو به افزایش است. در سایت های مختلف، صدا و سیما و خبرگزاری ها اطلاعاتی در مورد این بیماری ارائه کردیم. همچنین به مراکز تصمیم گیری در وزارتخانه های مختلف اطلاع رسانی کردیم تا اقدامات لازم انجام شود.