یک مطالعه اخیر در بریتانیا نشان می دهد که داشتن سابقه اندومتریوز یا فیبروم رحم ممکن است خطر مرگ ناشی از سرطان را قبل از 70 سالگی در زنان افزایش دهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سرویس سلامت ملی بریتانیا، تخمین زده می شود که از هر سه زن، دو زن در مقطعی از زندگی خود دچار فیبروم یا رشد غیرسرطانی در داخل یا اطراف رحم شوند.
آندومتریوز همچنین حدود 10 درصد از زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می دهد و زمانی رخ می دهد که بافتی مشابه پوشش داخلی رحم در خارج از آن رشد کند.
اندومتریوز در زنان اغلب پس از تاخیر طولانی تشخیص داده می شود.
این مطالعه داده های بیش از 110000 زن 25 تا 42 ساله را که طی سه دهه از سال 1989 تا 2019 در طول مطالعه قبلی در مورد بیماری های مزمن در زنان جمع آوری شده بود، تجزیه و تحلیل کرد.
نتایج این مطالعات (پس از تعدیل با عواملی مانند سن، وزن، فعالیت بدنی و سیگار کشیدن) نشان داد که آندومتریوز با افزایش 31 درصدی خطر مرگ زودرس مرتبط است و بیشتر در افراد مبتلا به سرطان های زنان رخ می دهد.
اگرچه فیبروم به طور کلی با مرگ زودرس مرتبط نیست، نتایج این مطالعات نشان داد که با افزایش خطر مرگ ناشی از سرطان زنان مرتبط است.
به گزارش یورونیوز، نویسندگان این مطالعه در نتیجه گیری گفتند: بر اساس یافته های ما، زنان با سابقه اندومتریوز و فیبروم رحم ممکن است در معرض خطر بیشتری برای مرگ زودرس قرار داشته باشند که البته فراتر از عمر باروری آن ها می رسد.
متخصصان همچنین شواهدی پیدا کردند که نشان میدهد هم آندومتریوز و هم فیبروم با بیماریهای مزمنی مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی و برخی سرطانها مرتبط هستند.
«فرانسیسکو کارمونا» کارشناس اندومتریوز در زنان در تشریح این تحقیق می گوید: این یک مطالعه قوی و مستدل است که ضرورت توجه به بیماری های زنان را در زمینه سلامت زنان برجسته می کند. این تحقیق همچنین اهمیت درمان زودهنگام و فردی این بیماری را برجسته می کند.
وی افزود: باید در آینده تحقیقات مستقلی در مورد تاثیر تشخیص و جراحی برداشتن تخمدان ها انجام شود.
ارسال پاسخ