دریاچه های ایران قطعه ای زیبا و با طراوت از طبیعت رنگارنگ هستند که نشاط، محیطی مساعد برای رشد گیاهان و زیستگاهی مناسب برای وجود جانوران و پرندگان فراهم می کند. در واقع می توان گفت که هر دریاچه یک منظره طبیعی باشکوه و یک مقصد منحصر به فرد از نظر طبیعت و گردشگری است.
دریاچه مهارلو یا دریاچه صورتی
به گزارش ایمنا، این دریاچه یک دریاچه نمک است که در ۲۷ کیلومتری شیراز قرار دارد. آنچه دریاچه مهارلو را از سایر دریاچه های ایران متمایز می کند رنگ آن است، زیرا به دلیل وجود نوع خاصی از جلبک ها و همچنین به دلیل پتاسیم بالا و شوری زیاد، صورتی است. این دریاچه محل زندگی بسیاری از پرندگان مانند اردک، لک لک، فلامینگو و پلیکان است و همچنین می توانید انواع لاک پشت، مارمولک و مار را در اینجا ببینید.
دریاچه چورت
این دریاچه زیبا در ده کیلومتری روستای چورت و هفتاد و یک کیلومتری ساری قرار دارد و نام اصلی آن میانشه بوده است اما به دلیل مجاورت دریاچه با روستای چورت به آن دریاچه چورت می گویند. در اثر زلزله ای که در سال 1318 رخ داد، مسیر آب چشمه اینجا بسته شد و همین امر باعث شکل گیری این دریاچه زیبا شد. هنگامی که سطح آب در بهار و تابستان کاهش می یابد، می توانید درختانی را ببینید که در اینجا از آب بلند می شوند و منظره ای خارق العاده ایجاد می کنند. یکی از تفریحات مرتبط با دریاچه ماهیگیری است، اما شنا امکان پذیر نیست.
از جمله فعالیت های انجام شده در این دریاچه می توان قایقرانی را برشمرد. جنگل کنار این دریاچه به خودی خود باشکوه و رویایی است. این جنگل شامل انواع درختانی است که همیشه سایه خنک دارند.
از مکان های دیدنی اطراف دریاچه چورت می توان به آبنمای پلکانی باداب سورت اشاره کرد که رنگ های منحصر به فردی دارد و چشم اندازی جالب دارد. به یاد داشته باشید که بهترین زمان برای بازدید از دریاچه چورت بهار و تابستان است و می توانید زیبایی های وصف ناپذیری را در آنجا ببینید.
دریاچه الندان
دریاچه ای که تنها منبع آب آن باران و برف است و هیچ رودخانه ای به آن وارد نمی شود. ویژگی نوع خاک اطراف دریاچه این است که تمام آب ها در اثر بارندگی و بارندگی اندک به سمت دریاچه جاری می شوند و از آنجایی که خاک نفوذپذیر نیست، میزان نگهداری آب در دریاچه پایین است. بالا
در اطراف دریاچه گونه های گیاهی و پوشش سبز خاصی مانند گل بنفشه، الزا، ازگیل، ولیک و بوته های تلکا وجود دارد.
النندان در حوالی روستای اوزنی در 65 کیلومتری ساری قرار دارد و نه تنها دریاچه، بلکه جاده منتهی به دریاچه و طبیعت بکر آن به قدری زیباست که هر ساله مسافران زیادی برای دیدن آن به این منطقه سفر می کنند. زیبایی
دریاچه گهر
گهار به معنای آب جمع آوری شده است. برخلاف دریای خزر که گاهی شلوغ می شود، دریاچه گهر مقصدی آرام برای کسانی است که می خواهند از طبیعت ناب لذت ببرند.
گهر در 35 کیلومتری دورود لرستان در منطقه حفاظت شده اشترانکوه قرار دارد و تا رسیدن به آن چهل دقیقه پیاده روی است. دریاچه در واقع به دو قسمت بالا و پایین تقسیم می شود که تنها 100 متر از هم فاصله دارند. این دریاچه به مروارید زاگرس معروف است و به دلیل آب شفاف آن در برخی نقاط می توان کف آب و ماهی های سرگردان را دید. ساحل گهر که قسمتی از قسمت غربی و شرقی ساحل شنی و قسمتی صخره ای است، جنگل و پوشش گیاهی اطراف دریاچه، درختان بلوط، بید، بادام، پسته وحشی و شقایق و لاله در محیط زیبای آن دیده می شود. .
دریاچه نمک
دریاچه نمکی در 62 کیلومتری شرق قم قرار دارد. اگرچه مساحت سطح دریاچه تقریباً 1800 کیلومتر مربع است، اما تنها 1 کیلومتر مربع آن پوشیده از آب است، بنابراین میتوانید تجربه بینظیری از راه رفتن روی لایههای ضخیم نمک برای رسیدن به آب داشته باشید. همچنین می توانید در طول شب از منظره باشکوه و آسمان پرستاره لذت ببرید.
اگرچه هیچ موجود زنده ای در این دریاچه وجود ندارد، اما این دریاچه در نوع خود بی نظیر است. این دریاچه سرشار از مواد معدنی است و منبع بی نظیری از لیتیوم محسوب می شود. به طور کلی اندازه دریاچه بسته به میزان بارندگی در فصول مختلف سال متفاوت است. هنگامی که باران می بارد و برف در ارتفاعات اطراف آب می شود، مقدار آب ورودی افزایش می یابد و سطح آن افزایش می یابد، در حالی که در فصول گرم مساحت آن کاهش می یابد. آب دریاچه علاوه بر آب های سطحی از دو رودخانه ورودی به این دریاچه تامین می شود: رودخانه شور و رودخانه چای کارا.
ارسال پاسخ