رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ایدز یک بیماری ویروسی است، خاطرنشان کرد: اولین گزارش شناسایی اولین موارد انتقال ایدز به انسان حدود 43 سال پیش در سال 81 منتشر شد.
به گزارش ایسنا، قباد مرادی با بیان اینکه ایدز دارای 3 راه انتقال مشخص است، تصریح کرد: “خون و فرآورده های خونی”، “رابطه جنسی” و “انتقال از مادر به کودک” به عنوان راه های انتقال ایدز معرفی شد.
فرآورده های خونی ممکن است به هر دلیلی به HIV آلوده شوند. اگر به فرد سالم فرآورده خونی آلوده به اچ آی وی داده شود، سلامت او تحت تأثیر قرار می گیرد و احتمال ابتلا به این بیماری به وجود می آید.
این اپیدمیولوژیست روش های ابتلا به ایدز را اینگونه تشریح کرد: اگر فرد سالمی با فرد ناقل ویروس اچ آی وی رابطه جنسی محافظت نشده داشته باشد، احتمال انتقال این ویروس وجود دارد. علاوه بر این، مادران مبتلا به ایدز می توانند این بیماری را به جنین خود منتقل کنند.
ضرورت درمان
مرادی درباره روش های درمان ایدز بیان کرد: اولین روش های درمانی موفق ایدز در سال 95 ارائه شد. نزدیک به 30 سال از ظهور اولین درمان برای ایدز می گذرد و در این مدت داروهای این بیماری پیشرفت زیادی داشته است. در حال حاضر انواع داروها برای ایدز در دسترس هستند. به طوری که بیماران در صورت تشخیص به موقع، می توانند زندگی تقریباً عادی داشته باشند، روند درمانی خود را دنبال کنند و البته در طول زندگی خود از دارو استفاده کنند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: بیماران در صورت رعایت روشهای درمانی میتوانند زندگی نزدیک به نرمال داشته باشند، این افراد میتوانند تشکیل خانواده دهند و حتی در صورت لزوم میتوان فرزندی سالم به دنیا آورد. روش های مراقبت اعمال می شود.”
“سندرم نقص ایمنی اکتسابی” چیست؟
وی بیان کرد: زمانی که ویروس اچ آی وی وارد بدن می شود به سلول های سیستم دفاعی بدن حمله می کند و این سیستم را مختل می کند. این بیماری «سندرم نقص ایمنی اکتسابی» نامیده می شود زیرا ویروس HIV به سیستم دفاعی بدن حمله می کند. زمانی که شدت حمله به سیستم ایمنی افزایش می یابد، بسیاری از گلبول های سفید خون از بین می روند، در این صورت یک بیماری ساده که خطری برای فرد سالم ندارد، می تواند برای فرد مبتلا به اچ آی وی به یک بیماری جدی تبدیل شود.
ارسال پاسخ