تحقیقات جدید نشان می دهد که لرزیدن در سرما می تواند قند خون و فشار خون را کاهش دهد و راهی موثر برای بهبود سلامت متابولیک است.
به گزارش ایمنا و به نقل از نیچر، تحقیقات جدید نشان می دهد که قرار گرفتن تدریجی در معرض سرما که باعث احساس لرز می شود، ممکن است سلامت متابولیک بدن را بهبود بخشد و در پیشگیری از دیابت نوع 2 و بیماری قلبی موثر باشد. . تاکید می کند که احساس لرزش نقش اساسی در این فرآیند دارد.
تحقیقات انجام شده در هلند
در این مطالعه، محققان پانزده فرد بزرگسال دارای اضافه وزن یا چاق را بین سنین 40 تا 75 سال مورد بررسی قرار دادند. از این تعداد 9 نفر دچار اختلالات تحمل گلوکز بودند. به مدت ده روز، شرکت کنندگان هر روز در معرض سرما قرار می گرفتند که باعث لرزیدن آنها می شد. به گفته محققان، پوشیدن ژاکت مجهز به لوله های آب برای تنظیم دما دمای بدن را تا 10 درجه سانتیگراد افزایش داده و احساس سرما را القا می کند. تکان دادن
بهبود عملکرد متابولیک
این تحقیق نشان داد که سازگاری با سرما به تثبیت سطح قند خون کمک می کند، کاهش 3 درصدی قند خون ناشتا و کاهش 11 درصدی غلظت گلوکز در یک دوره دو ساعته از نتایج اصلی این مطالعه است. علاوه بر این، تعداد شرکت کنندگان با اختلال تحمل گلوکز از 9 به 5 کاهش یافت.
بهبود متابولیسم لیپید
نتایج نشان می دهد که علاوه بر بهبود متابولیسم گلوکز، متابولیسم چربی نیز بهبود یافته است، به ویژه کاهش 17 درصدی غلظت تری گلیسیرید پس از اولین مواجهه با سرما و کاهش 32 درصدی پس از ده روز مشاهده شد. این تغییرات نقش کلیدی لرزش را در تنظیم متابولیسم بدن نشان می دهد.
از دیگر نتایج مهم، کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب به میزان 10 و 7 میلی متر جیوه که این کاهش در تمامی داوطلبان مشاهده شد، نشان دهنده تأثیر مثبت و پایدار این پروتکل است.
ارسال پاسخ