علل و درمان بی خوابی

bato-adv

بعدی- بیشتر اوقات نیازی نیست که زیاد به خواب فکر کنیم زیرا این بخشی از زندگی عادی ماست که همه ما از آن لذت می بریم. فقط زمانی که بد می خوابیم اهمیت این موضوع را درک می کنیم.

به گزارش فرادید، اکثر ما در طول زندگی خود چندین بار مشکلات خواب را تجربه می کنیم. این مشکل (بی‌خوابی – بی‌خوابی) اغلب موقتی است و بیشتر در هنگام ناراحتی یا هیجان رخ می‌دهد و پس از چند روز که شرایط به حالت عادی برمی‌گردد، خود به خود برطرف می‌شود. در هر صورت برای استراحت، سلامت روحی و جسمی به خواب نیاز داریم و اگر مشکل کم خوابی ادامه پیدا کند کم کم متوجه عوارض آن خواهیم شد.

خواب چیست؟
خواب یک فرآیند طبیعی است که به طور منظم هر بیست و چهار ساعت یکبار اتفاق می افتد و در این حالت فرد ناخودآگاه و از اتفاقات پیرامون خود بی خبر است.

انواع خواب
پاسخ: با حرکات سریع چشم بخوابید

ما در طول این اتفاقاتی که چندین بار در طول شب رخ می دهد، خواب می بینیم. در این نوع خواب که حدود یک پنجم زمان خواب را به خود اختصاص می دهد، مغز بسیار فعال است، عضلات بدن استراحت می کنند و چشم ها به سرعت از این طرف به سمت دیگر حرکت می کنند.

ب: بدون حرکت سریع چشم بخوابید

در این حالت مغز آرام است اما بدن در حرکت است. در این میان هورمون ها ترشح شده و وارد سیستم گردش خون می شوند و بدن خستگی و فرسودگی ناشی از فعالیت های روزانه را ترمیم می کند.

این نوع خواب دارای چهار مرحله است:
مرحله قبل از خواب
در این مرحله، عضلات شل می شوند، ضربان قلب کاهش می یابد و دمای بدن کاهش می یابد.

دو خواب نور
در این مرحله هنوز هم می توان به راحتی و بدون سردرگمی از خواب بیدار شد.

سه موج آهسته
در این مرحله فشار خون پایین می آید و می توانیم در خواب حرف بزنیم و راه برویم.

چهار خواب عمیق با امواج آهسته
در این صورت بیدار کردن ما بسیار سخت است و اگر این اتفاق بیفتد دچار سردرگمی می شویم.

انتقال بین مرحله اول و دوم در طول خواب شبانه حدود پنج بار اتفاق می افتد و هر چه به صبح نزدیکتر می شویم، بیشتر می خوابیم. در طول خواب معمولی، هر دو ساعت یکبار دو دقیقه از خواب بیدار می شویم، اما معمولاً به یاد نمی آوریم، اما اگر قبلاً ناراحت هستیم، صداهایی در اطراف ما وجود دارد یا شریک زندگیمان خروپف می کند، این احتمال بیشتر است. این به یاد آوردن دوره های بیداری است.

چقدر به خواب نیاز داریم؟
پاسخ به این سوال عمدتا به سن ما بستگی دارد.

– نوزادان حدود هفده ساعت در روز می خوابند.
– کودکان بزرگتر تنها به نه یا ده ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند.
بیشتر بزرگسالان به هفت یا هشت ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند.

افراد مسن به همان میزان خواب نیاز دارند، اما معمولاً فقط می توانند یک دوره خواب عمیق در طول سه تا چهار ساعت اول شب داشته باشند و پس از آن می توانند راحت تر از خواب بیدار شوند. وضعیت یکسان و متفاوت.

بیشتر افراد به هفت یا هشت ساعت خواب نیاز دارند، اما افرادی هستند که با سه تا چهار ساعت خواب راحت می‌خوابند. خواب منظم و خواب بیش از هفت تا هشت ساعت در شب هیچ فایده ای ندارد.

دوره‌های کوتاه بیداری بسیار طولانی‌تر از آنچه در واقع هستند احساس می‌شود، بنابراین ممکن است احساس کنیم کمتر از آنچه که واقعاً هستیم می‌خوابیم.

اگر نخوابیم چه اتفاقی می افتد؟

اگر نتوانیم بخوابیم نگران هستیم، اگر گهگاهی بی خوابی داشته باشیم، روز بعد احساس خستگی می کنیم، اما در این صورت هیچ ضرری برای سلامت جسمی و روحی ما ندارد، اما بعد از چند شب بی خوابی، احساس می کنی خسته آرام آرام متوجه شوید:

– تو همیشه خسته ای.
– در طول روز چرت می زنید.
تمرکز برای شما سخت می شود.
– تصمیم گیری برای شما سخت می شود.
– شروع به احساس افسردگی می کنید.

تاثیر خواب بر مغز:
سلامت انسان به کیفیت و کمیت خواب او بستگی دارد. محققان دریافته‌اند که فقدان رفتار خواب منظم و مناسب می‌تواند کیفیت زندگی را به گونه‌ای تحت تأثیر قرار دهد که احتمال ابتلا به افسردگی و اضطراب و توانایی مقابله را افزایش می‌دهد. استرس روزانه کاهش می یابد.

شادابی صبحگاهی افراد نه تنها به دلیل خستگی جسمانی بلکه در بیشتر موارد به دلیل از بین رفتن عقده های عاطفی است که شخصیت انسان را مختل می کند و روانشناسان قادر به درک و درمان بسیاری از مشکلات روانی فرد در هنگام خواب هستند.

خواب دیدن در روانشناسی بسیار مهم است. محققان بر این باورند که خواب حلال تعارضات گذشته فرد است، بنابراین خواب بیننده سعی می کند مشکلات، درگیری ها و مشکلات روحی و روانی خود را با دیدن خواب برطرف کند.

بیماری هایی که کمبود خواب به زندگی شما می آورد:

1- افسردگی: گزارش سلامت روان نشان می دهد که افراد مبتلا به بی خوابی چهار برابر بیشتر از سایر افراد در معرض مشکلات روابط عاطفی هستند.

2- آلزایمر: مطالعات انجام شده توسط محققان دانشگاه هانشایکن نشان می دهد که خواب کافی به مغز کمک می کند تا از شر ضایعات مغزی خلاص شود و از تجمعاتی که باعث آلزایمر می شود جلوگیری کند.

3- دیابت: محققان دریافتند که افزایش سطح اسیدهای چرب در خون باعث مقاومت به هورمون انسولین می شود.

4- بیماری های قلبی عروقی: افراد مبتلا به کمبود دو و نیم برابر بیشتر از دیگران در معرض حمله قلبی هستند.

5. التهاب روده

6- فشار خون

7- خطر چاقی: وقتی خواب ناکافی داریم، تولید هورمون کورتیزول که با استرس همراه است افزایش می یابد، این هورمون باعث ضعف عضلانی می شود و در نتیجه باعث می شود بعد از خواب ناکافی احساس ضعف و انرژی کم کنیم. علت پرخوری کم خوابی است.

دلایل روزمره خوب نخوابیدن

– اتاق خواب گرم یا سرد است یا سر و صدای زیادی دارد.
– تخت ممکن است ناراحت کننده یا کوچک باشد.
– ممکن است الگوی خواب همسرتان با شما متفاوت باشد.
– ممکن است الگوی خواب منظمی نداشته باشید یا به اندازه کافی ورزش نکنید.
– خوردن بیش از حد می تواند خواب را سخت کند.
– گرسنه به رختخواب رفتن ممکن است باعث بیدار شدن زودهنگام شود.
– سیگار، الکل و نوشیدنی های کافئین دار مانند چای و قهوه.
– بیماری، درد یا تب بالا.

برخی از علل جدی تر عبارتند از:

– مشکلات عاطفی
– ناشی از کار
– اضطراب و اضطراب
– افسردگی، ممکن است صبح زود از خواب بیدار شوید و دیگر نتوانید بخوابید.
– فکر کردن بیش از حد به مشکلات روزانه

درمان بی خوابی
مردم چندین سال است که از انواع مختلف قرص برای خواب بهتر استفاده می کنند، اما این قرص ها:

– اثرات طولانی مدت ندارد.
– روز بعد از مصرف اینها خسته و تحریک پذیر خواهید بود.
– در مدت زمان بسیار کوتاهی اثرات خود را از دست می دهند و مجبور خواهید بود از داروی بیشتری استفاده کنید.
– خیلی ها معتاد می شوند، حتی با استفاده طولانی مدت از قرص های خواب، افراد از نظر جسمی و روانی به آنها وابسته می شوند.

– قرص های خواب آور را باید برای مدت کوتاهی (حداقل دو هفته) مصرف کرد – مثلاً زمانی که اصلا نمی توانید بخوابید و دچار مشکل هستید.
– اگر مدت طولانی از این داروها استفاده می کنید، بهتر است پس از مشورت با پزشک، مقدار مصرف را به تدریج کاهش دهید.

روش دیگر درمان استفاده از داروهای گیاهی است و بیشتر آنها از گیاه سنبل الطیب تهیه می شود، این گیاه در صورت مصرف شبانه به مدت دو تا سه هفته بهترین نتیجه را می دهد، اما اگر گهگاهی از آن استفاده کنیم نتیجه مطلوب نخواهد بود. به دست آورد.

همانند داروهای ضد حساسیت، هنگام استفاده از این داروها نیز باید به عوارض جانبی توجه کنیم. قبل از استفاده از این داروها حتما با پزشک خود مشورت کنید.

درمان شناختی رفتاری
یکی از راه های درمان بی خوابی استفاده از درمان شناختی رفتاری (CBT) است. درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از راه هایی است که می تواند برای مبارزه و درمان بی خوابی مورد استفاده قرار گیرد. روش شناختی رفتاری یک روش روان درمانی است که در آن درمانگران برخلاف سایر روش های درمانی سعی در یافتن ریشه مشکل دارند.

بر مشکلات فعلی فرد تمرکز می کند و با تغییر الگوی فکری و باورهای اشتباه فرد، شناسایی احساسات و رفتارهای اشتباه، مشکل را حل می کند. استفاده از درمان شناختی رفتاری موثرترین روش برای درمان اختلالات اضطرابی و افسردگی است. تا زمانی که اضطراب وجود نداشته باشد، بی خوابی نیز وجود نخواهد داشت.

تمرینات آرامش بخش
روش دیگری که می توانید برای درمان بی خوابی استفاده کنید، استفاده از تمرینات آرامش بخش ذهن است. با استفاده از این تمرینات، ذهن شما یاد می گیرد که به جنبه های مثبت زندگی از جمله مراقبه و تمرینات تنفسی فکر کند.

تغذیه خود را بررسی کنید
توصیه می کنیم چند ساعت قبل از خواب از مصرف نوشیدنی های الکلی و کافئین دار خودداری کنید زیرا باعث بی خوابی و اختلال در الگوی خواب می شوند تا زمانی که اثر نوشیدنی های الکلی و کافئین دار بر بدن از بین برود.

دور از صفحه نمایش
نورها تأثیر مستقیمی بر ذهن انسان دارند. وقتی چشم ها در معرض نور قرار می گیرند، مغز مانند روز به کار خود ادامه می دهد و باعث بی خوابی و خستگی ذهنی می شود. زمانی که در معرض نور صفحه موبایل و تبلت قرار می گیریم، بدن تولید هورمون ملاتونین را به تاخیر می اندازد.

هورمون ملاتونین مسئول تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن انسان است. بنابراین دور ماندن از تلفن‌های همراه و تبلت‌ها می‌تواند دشوار باشد، اما دور ماندن از نور آبی یا نور صفحه نمایش در هنگام خواب می‌تواند دشوار باشد.

با یک روانشناس مشورت کنید
اگر نمی توانید با استفاده از راه حل های بالا بی خوابی خود را برطرف کنید، می توانید از متخصصی که از راه حل درمان بی خوابی مطمئن است کمک بگیرید. روانشناس با ارائه بهترین روش ها، حمایت از عملکرد رفتاری شما و ریشه کن کردن عادت های غلط می تواند تاثیر زیادی در درمان بی خوابی داشته باشد.