به گزارش خبرگزاری انتخابتو، نشست رسانه ای سومین جشنواره فیلم های ایرانی در مالزی با حضور جمعی از خبرنگاران و منتقدان سینمایی به منظور معرفی برنامه های جشنواره و تاکید بر اهمیت گسترش همکاری های فرهنگی ایران و مالزی برگزار شد. عصر گذشته، در 2 بهمن 1403، مصادف با 21 ژانویه 2025، در سالن سینمای JSC Mid Valley در کوالالامپور برگزار شد.
به گزارش برنا؛ رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور به عنوان سازمان مادر با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی و شرکت ملی توسعه فیلم مالزی (فیناس) فعالیت می کند. برگزارکنندگان این رویداد تا به امروز تلاش زیادی برای موفقیت این جشنواره انجام داده اند.
از سخنرانان این نشست حبیبرزا ارزانی رایزن فرهنگی مالزی جمهوری اسلامی ایران و حسن الطلب کارگردان از پیشکسوتان سینمای انیمیشن در مالزی بودند. هنری بین دو کشور بود.
در ابتدای این نشست رایزن فرهنگی ایران در مالزی، دکتر. حبیبرا ارزانی ضمن تشکر از خبرنگاران و نمایندگان رسانه ای که برای تبلیغ جشنواره فیلم ایران 1403 حضور داشتند، گفت: رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی، مفتخر به میزبانی این رویداد مهیج و همکاران محترم ما است. شرکت ملی توسعه فیلم مالزی (FINAS) و JSC Cinema Series برای حمایت بی دریغ و همکاری مستمرشان. تلاش شما برای ترویج تبادل فرهنگی از طریق هنر سینما قابل تحسین است.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره فیلم ایران فقط یک جشنواره نیست. بلکه پلی فرهنگی است که ملت ها را به هم پیوند می دهد، افزود: سینمای ایران همواره با بیان داستان های عمیق و جهانی توانسته است مخاطبان جهانی را به خود جذب کند. این آثار نه تنها تصویری واقعی از زندگی و سنت های ایرانی ارائه می دهند، بلکه بستری برای بررسی مسائل اجتماعی و انسانی فراهم می کنند.
دکتر دکتر با اشاره به تاریخ سینمای ایران. ارزانی گفت: سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی دچار تحولی شگرف شده است و با کارگردانانی چون عباس کیارستمی، اصغر فرهادی و مجید مجیدی توانسته سبکی منحصر به فرد را خلق کند که روایت های قدرتمند انسانی را در هم آمیخته است. همراه با زیبایی های اجتماعی آثار این هنرمندان نه تنها تحسین منتقدان جهانی را برانگیخته است، بلکه تأثیری ماندگار بر صنعت فیلم بینالمللی بر جای گذاشته است.
رایزن فرهنگی ایران در مالزی تشابهات فرهنگی ایران و مالزی را زمینه ساز همکاری های بیشتر در صنعت سینما دانست و افزود: گروهی از سینماگران و کارگردانان سینمای ایران ماه آینده برای بررسی فرصت های همکاری با سینمای این کشور به مالزی سفر می کنند. کنترل صنعت و کانال های تلویزیونی
وی با اشاره به این موضوع درباره سینمای دفاع مقدس و سینمای بعد از انقلاب اسلامی گفت: بزرگترین هنر هنرمندان ایرانی با توجه به همه تحریم های غرب علیه ایران اعتماد به ظرفیت داخلی است نه به غرب. سینمای دفاع مقدس به نماد بسیاری از جنایات و دفاع مقدس علیه ایران اسلامی تبدیل شده است.
ارزانی خاطرنشان کرد: به تصویر کشیدن این صحنه ها به عنوان سکانس های سینمایی نیازمند هنرمندی هنرمندان ایرانی است و این اتفاق مبارک توسط سینماگران ایرانی محقق شد.
وی همچنین به معنویت و اخلاق در سینمای ایران پرداخت و گفت: بعد از انقلاب برخی از فیلم های ایرانی مضامین اخلاقی و معنوی زیادی داشتند که برای همه کشورها قابل استفاده است.
ارزانی ادامه داد: سومین جشنواره فیلم ایرانی در مالزی از 1 تا 4 مارس 1403 یعنی 20 تا 23 فوریه 2025 در سینماهای JSC کوالالامپور، پنانگ و جوهور بارو برگزار می شود.
رایزن فرهنگی مالزی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در این دوره پنج فیلم از ژانرهای مختلف به نمایش درمی آید، گفت: پسر دلفین (انیمیشن)، در آغوش درخت (درام خانوادگی)، عطر (داستان هویت و مسئولیت در زندگی) خذاف دختر شیرازی (داستانی عاشقانه) و ناخدا (داستانی در مورد رویاها و مقاومت در برابر مشکلات) از جمله فیلم هایی هستند که در این دوره به نمایش درمی آیند.
در ادامه این نشست حسن المطلب از پیشکسوتان سینمای انیمیشن در مالزی با تمجید از سینمای ایران گفت: سینمای ایران یکی از مهم ترین نمونه های روایت داستان های انسانی است که توانسته توجه مخاطبان جهانی را به خود جلب کند. . کارگردانانی چون عباس کیارستمی و مجید مجیدی که هنر، فرهنگ و اخلاق را در کنار هم قرار دادند در این مسیر نقش بسزایی داشتند.
وی همچنین با قدردانی از رشد سینمای پویانمایی ایران، حضور انیمیشن «پسر دلفین» در این جشنواره را فرصتی برای ارتقای استعدادهای این حوزه عنوان کرد و گفت: امیدوارم این جشنواره بتواند زمینه ساز همکاری مشترک مالزی باشد. و ایران.” کارشناسان سینما
حسن المطلب با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در مورد سینما گفت: امام خمینی رحمه الله در آن زمان فرمودند از سینما برای بیان استفاده کنیم. سینما مضامین و مفاهیم عالی بود و سینما را ممنوع نمی کرد.
۲۴۴۵۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ