معرفی 9 روش برای درمان بواسیر در دوران بارداری

بواسیر یا هموروئید یکی از مشکلات رایجی است که زنان باردار به آن مبتلا می شوند. ممکن است در دوران بارداری در اثر افزایش وزن فشار روی ناحیه مقعد بیشتر شود و در اثر آن رگهای این ناحیه متورم شده و منجر به ایجاد بواسیر شوند. در اغلب موارد بواسیر دوران بارداری پس از زایمان از بین میرود، اما از آنجایی که این بیماری می تواند در دوران بارداری ناخوشایند باشد، برخی از افراد به دنبال درمان آن هستند. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با روشهای درمان بواسیر در دوران بارداری آشنا شوید.

روشهای درمان بواسیر در بارداری

برای درمان بواسیر در دوران بارداری روشهای متعددی وجود دارد. اولین روشی که همیشه توصیه میشود تغییر در سبک زندگی است، زیرا این روشها ساده بوده و انجام آنها در دوران بارداری ایمن است. اگر تغییر در سبک زندگی در درمان هموروئید بارداری موثر واقع نشود و بواسیر برای مادر بسیار آزاردهنده باشد، پزشک ممکن است روشهای دیگری را مانند لیزر درمانی توصیه کند. در ادامه به بررسی بیشتر روشهای درمان بواسیر در بارداری می پردازیم.

درمان خانگی بواسیر در بارداری

درمان خانگی بواسیر بارداریدرمان خانگی بواسیر در بارداری شامل تغییر در سبک زندگی، استفاده از داروهای گیاهی و مصرف داروهای بدون نسخه می باشد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این موارد می پردازیم.

برطرف کردن یبوست

یبوست یک عامل اصلی در ایجاد بواسیر در دوران بارداری است. بارداری منجر به افزایش وزن می شود و اگر در کنار آن به یبوست نیز مبتلا باشید فشار بر مقعد و رکتوم بیشتر می شود. اجابت مزاج منظم و زور زدن کمتر در توالت باعث میشود که فشار کمتری به رگ های این نواحی وارد شود و به درمان بواسیر کمک می کند. برای درمان یبوست در دوران بارداری موارد زیر را حتما رعایت کنید:

  • مصرف روزانه 25 تا 35 گرم فیبر
  • نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب در روز
  • مصرف ملین (فقط در صورت تجویز پزشک)

استفاده از داروهای گیاهی

مصرف داروهای گیاهی برای درمان بواسیر در دوران بارداری یکی دیگر از روشهای رایجی است که مورد استفاده قرار میگیرد. قبل از استفاده از داروهای گیاهی بهتر است که با یک پزشک مشورت شود، زیرا گاهی استفاده از آنها در دوران بارداری ایمن نیست. موارد زیر می توانند در درمان بواسیر زنان باردار موثر باشند:

  • روغن آلوئه ورا
  • روغن نارگیل
  • فندق جادوگر
  • جوش شیرین

یکی از درمان های طبیعی دیگری که می توانید استفاده کنید حمام سیتز است. منظور از حمام سیتز نشستن در آب گرم است. این کار می تواند با بهبود جریان خون، عضلات ناحیه مقعد را شل کرده و به کاهش درد و ناراحتی ناشی از بواسیر کمک کند. همچنین میتوان حمام سیتز را خریداری کرد و روی توالت از آن استفاده کرد.

کاهش فشار روی بواسیر

نمیتوان فشاری که جنین بر بواسیر وارد میکند را از بین برد، اما کارهایی وجود دارند که با انجام آنها می توانید از وارد شدن فشار بیشتر بر بواسیر اجتناب کنید. اگر به دنبال درمان بواسیر در دوران بارداری هستید نکات زیر را حتما رعایت کنید:

  • از ایستادن و نشستن برای مدت طولانی خودداری کنید.
  • در هنگام نشستن از بالش دوناتی استفاده کنید.
  • در حین اجابت مزاج زور نزنید و برای مدت زیاد روی توالت نشینید.

استفاده از داروهای بدون نسخه

برخی از داروهای موضعی وجود دارند که می توانند به درمان بواسیر کمک کنند. با اینکه این داروها بدون نسخه هستند، اما در دوران بارداری حتما باید با تجویز پزشک مصرف شوند، زیرا ممکن است استفاده از آنها در این زمان ایمن نباشد. پماد آنتی هموروئید یکی از بهترین داروهای موضعی است که میتوان برای درمان بواسیر در بارداری از آن استفاده کرد. همچنین ممکن است برای درمان یبوست از ملین ها استفاده شود.

روشهای پزشکی برای درمان بواسیر

درمان های پزشکی برای بواسیر در بارداریاستفاده از روشهای پزشکی برای درمان هموروئید در بارداری معمولا آخرین گزینه ای هستند که توسط پزشک ها توصیه می شوند. زیرا بواسیر در دوران بارداری بسیار شایع است و معمولا بدون هیچ درمانی بعد از زایمان برطرف می شود. در ادامه به بررسی سایر روش هایی که برای درمان بواسیر در بارداری وجود دارند میپردازیم.

به نقل قول از clevelandclinic:

If at-home care isn’t working, your healthcare provider may recommend a procedure to remove your hemorrhoids that’s safe for you and your baby.

ترجمه: اگر مراقبت در منزل جواب نمی دهد، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است روشی را برای حذف هموروئید شما توصیه کند که برای شما و کودک شما ایمن است.

منبع: https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/23498-pregnancy-hemorrhoids

رابربند

استفاده از رابربند برای درمان بواسیر داخلی مناسب است و معمولا از آن برای درمان بواسیر خارجی استفاده نمیشود. در این روش پزشک با استفاده از باندهای لاستیکی که در پایه بواسیر داخلی قرار می دهد جریان خون در هموروئید را قطع می کند. زمانی که جریان خون به بواسیر قطع می شود، این زائده شروع به خشک شدن کرده و بعد از گذشت یک هفته می افتد. خونریزی بعد از رابربند یکی از عوارض رایج استفاده از این روش است که ممکن است تا 4 روز بعد از عمل نیز ادامه داشته باشد. از این روش معمولا در دوران بارداری استفاده نمیشود، زیرا می تواند خطرناک باشد.

اسکلروتراپی

اسکلروتراپی شامل تزریق یک محلول به طور مستقیم به بافت هموروئید است تا اسکار ایجاد شده و منجر به کوچک شدن بواسیر شود. این روش به ویژه برای درمان هموروئیدهای کوچک و متوسط ​​موثر است و معمولا درد کمتری نسبت به رابربند دارد، اما میزان اثرگذاری آن به اندازه رابربند نیست.

هموروئیدکتومی

هموروئیدکتومی یکی از قدیمی ترین و اصلی ترین روشهایی است که برای درمان بواسیر استفاده میشود. هموروئیدکتومی یک نوع جراحی است که میتوان از آن برای درمان بواسیر داخلی و خارجی استفاده کرد. این روش میزان اثرگذاری بسیار بالایی دارد، اما در مقابل بیشترین عوارض جانبی را نیز به همراه دارد، به همین دلیل استفاده از این روش در دوران بارداری معمولا توصیه نمیشود، مگر اینکه هموروئید از نوع ترومبوزه بوده یا خفه شده باشد.

استاپلر (هموروئیدوپکسی)

استاپلر نیز یک روش جراحی است، اما در آن نیازی به برش خارجی نیست. در عوض، بافت هموروئید با بخیه به داخل حلقه‌ای از بافت‌ها کشیده می‌شود و دستگاه منگنه‌ کننده هموروئید را از بین می‌برد و به طور موثر جریان خون را به بافت قطع می‌کند.

لیزر درمانی

معمولا اگر پزشک برای درمان بواسیر در دوران بارداری بخواهد روشی به جز روشهای خانگی را توصیه کند آن روش لیزر درمانی است. لیزر بواسیر یک روش به نسبت جدید است که بسیار دقیق بوده و به طور خاص فقط بواسیر را هدف قرار میدهد و به بافت های اطراف آن هیچ آسیبی وارد نمیکند. در این روش لیزر با سوزاندن بافت های بواسیر جریان خون به آن را قطع کرده و منجر به خشک شدن و از بین رفتن هموروئید می شود. علت اینکه برای درمان بواسیر در بارداری ممکن است از لیزر درمانی استفاده شود این است که این روش کمترین خطر را نسبت به سایر روشها دارد و در عین حال از میزان اثرگذاری بالایی برخوردار است.

جمع بندی

هموروئید یا همان بواسیر یکی از شایع ترین بیماری هایی است که زنان در دوران بارداری به آن مبتلا می شوند. در صورت ابتلا به هموروئید در دوران بارداری نیازی به نگرانی نیست، زیرا در اغلب موارد هموروئید بعد از زایمان خود به خود از بین میرود. اما اگر هموروئید باعث درد و ناراحتی زیادی می شود، روشهای خانگی متعددی برای برطرف کردن آن وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. در صورت درمان نشدن بواسیر با روشهای خانگی، پزشک ممکن است لیزر درمانی را توصیه کند.