آیا کاهش قیمت مسکن واقعی است؟

آیا کاهش قیمت مسکن واقعی است؟


با توقف تنش های نظامی ایران -اسرائیل و اجرای سیاست های جدید مهاجرت ، روند تبعید و بازگشت شهروندان افغان شتاب گرفت.

براساس اقتصاد آنلاین ، در شش ماه گذشته به بیش از 6000 کشور افغانستان بازگشت. تعدادی که توسط موسسات بین المللی بی سابقه پذیرفته شده است.

بیشتر این مهاجران در مناطق میانه و جنوبی پایتخت از جمله 1 تا 2 منطقه بودند. این مناطق معمولاً دارای خانه های طولانی و بافت های فرسوده هستند. واحدهایی که مورد استقبال شهروندان و صاحبان ایران قرار نگرفتند ، به دلیل مشکلات بی شماری ترجیح دادند اتباع خارجی را تجدید کنند.

آیا کاهش می یابد یا افزایش می یابد؟ با یک پاسخ نامشخص دوتایی

با جدایی افغان ها از این مناطق ، کاهش تقاضای اجاره در این مناطق غیر منتظره نیست. با این حال ، کارشناسان تأکید می کنند که این اثر محدود به بافت های موقت و خاص است و تهران یا سایر مناطق کلانشهر هیچ تأثیر قابل توجهی در کل بازار مسکن ندارند. از طرف دیگر ، کاهش جمعیت مهاجران به معنای کاهش نیروی کار ارزان در ساخت و ساز است که می تواند با افزایش دستمزد قدرت ایران ، هزینه ساخت نهایی را افزایش دهد.

براساس آمار غیر رسمی ، تقریباً 5 تا 5 درصد از کارمندان صنعت ساخت و ساز ایران شهروندان افغانستان هستند. لغو این جمعیت نه تنها پروژه ها را کند می کند بلکه هزینه مسکن تمام شده را نیز افزایش می دهد. در پروژه هایی مانند جنبش ملی مسکن ، این شکاف می تواند به تأخیر گسترده در تحویل واحدها منجر شود.

متخصص مسکن: ما افت قیمت کلی نداریم

Mansour Ghaybi ، کارشناس مسکن تأکید کرد که جدایی افغان ها تأثیر کمی در برخی از مناطق مهاجر دارد و گفت که هیچ اطلاعات رسمی در مورد کاهش عمومی قیمت مسکن وجود ندارد. این مجاز هشدار می دهد که انتشار گسترده تعداد غیررسمی و القاء قیمت مسکن می تواند گامی هدفمند برای یافتن اعتراضات برای کاهش استرس روانی جامعه و بزرگنمایی اجاره باشد.

نابی همچنین به این واقعیت توجه می کند که جایگزینی کارگران افغانستان با تکالیف باعث افزایش دستمزدها می شود ، اما این افزایش فاجعه نخواهد بود. او از دولت می خواهد تا قبل از اجرای پیامدهای اقتصادی چنین تصمیمی ، ترتیبات لازم را انجام دهد تا از شوک ناگهانی جلوگیری کند.