فارشید فراهناکیان در یادداشتی در روزنامه Etemad نوشت: تمرکز اتحادیه اروپا بر پیامدهای این اقدامات در بازار جهانی نفت ، در حالی که اتحادیه اروپا هجدهمین تحریم های خود را بر سر روسیه تصویب کرد. یکی از محورهای کمتر آسیب دیده ، اثرات غیرمستقیم این تحریم ها بر صادرات نفت ایران است. با وجود تحریم های ایالات متحده ، کشوری که همچنان بخشی از بازارهای آسیا است. اما آیا معرفی ارزان تر نفت روسیه در این بازارها موضع ایران را تضعیف می کند؟
1) سقف قیمت نفت جدید و وسایل نقلیه مکمل
اتحادیه اروپا سقف قیمتی را برای نفت روسیه زیر 2 درصد از میانگین ارزش بازار خود تصویب کرد و 47.6 دلار تعیین کرد. در زمینه تحریم های جدید که در تاریخ 3 سپتامبر ، 3 سپتامبر اجرا می شود ، قیمت نفت روسیه از 2 به 47.6 دلار در هر بشکه کاهش یافت و شرکت ها ، از جمله کارگزاران بیمه و شرکت های حمل و نقل در اتحادیه اروپا و انگلیس ، نمی توانند فروش را در سقف تعیین شده تسهیل کنند.
همراه با تحریم ناوگان سایه روسیه ، محدودیت در عملیات خط لوله جریان بخشی از تلاش های اروپا برای کاهش درآمد نفتی کرملین است. بن مک اسکیلیامز ، عضو سازمان وابسته در اداره تفکر اروپایی اروپا ، گفت که تحریم ها تقریباً خطوط لوله جریان را از بین می برد. در طی این دور تحریم ، اتحادیه اروپا همچنین به اتهامات این شرکت مستقر در امارات متحده عربی برای شرکت در تجارت نفت و ارائه خدمات مدیریت حمل و نقل برای حمایت از صادرات روسیه پرداخت.
علاوه بر این ، پالایشگاه نفت نایارا انرژی هند ؛ این لیست به لیست 2 ٪ سهام آن اضافه شده است. اگرچه بیشتر معاملات نفتی هنوز نقش تعیین کننده ای در دلار و موسسات مالی ایالات متحده ایفا می کند ، اما اتحادیه اروپا قصد دارد مسیرهای فروش نفت روسیه را مسدود کند.
وزارت بازرگانی چین از آخرین بسته تحریم اتحادیه اروپا علیه روسیه ، مجموعه ای از شرکت های چینی و موسسات مالی انتقاد کرد و گفت که پکن از حقوق و منافع قانونی شرکت های خود دفاع خواهد کرد. اتحادیه اروپا دو بانک و پنج شرکت چینی را متهم کرد که به پرش از تحریم های قبلی کمک می کنند.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین با تأکید بر مخالفت مداوم پکن با تحریم های یک جانبه ، گفت: “چین همیشه از پایگاه قانونی بین المللی محروم است و با تحریم های تحمیل شده بدون اختیار شورای امنیت سازمان ملل مخالفت می کند.” وی هشدار داد که جنبش اتحادیه اروپا ممکن است تأثیر منفی جدی بر تجارت دو جانبه و همکاری های اقتصادی و مالی چین و اروپا داشته باشد.
در حالی که وزارتخانه می خواهد این “اقدام اشتباه” را فوراً به حالت تعلیق درآورد ، اما اقدامات لازم را برای حمایت از حقوق و منافع شرکت های تحریم چینی انجام می دهد. به گفته بروکسل ، به گفته مقامات اروپایی ، بانک روستایی Hilhaneh و Hilongjiang Swifen Bendral Ramsar به دلیل ارائه خدمات مرتبط با رامسر در لیست قرار گرفتند. این اولین بار در لیست اتحادیه اروپا بانکهای چینی از ابتدای بحران اوکراین در ماه فوریه است.
2) با ایران رقابت نمی کند
تجزیه و تحلیل نشان می دهد که این تحریم ها در کوتاه مدت تأثیر چندانی در عرضه جهانی نفت ندارد. به ویژه ، روسیه با استفاده از تخفیف های بالا و ناوگان حمل و نقل جایگزین ، فروش خود را به چین و هند ادامه داد. به عنوان مثال ، نفت اورال روسیه در بازار آسیا با تخفیف 2 تا 5 درصد در برنت نفت در بازار آسیا به بازار عرضه شده است. این امر رقابت قیمت بین ایران و روسیه را در بازارهای حساس آسیا به یک مسئله جدی تبدیل می کند.
ایران همچنین برای غلبه بر تحریم های ایالات متحده به بازار چین و برخی از زیرزمین های زیر آسیای جنوبی متکی است. اکنون ، با تخفیف های حمله روسیه ، احتمالاً سهم ایران در این بازارها کاهش می یابد. کارشناسان انرژی در این زمینه دو رویکرد اصلی دارند: نظر اول بر تأثیر منفی این تحریم ها بر ایران تأکید دارد. براساس این دیدگاه ، روسیه با پایین آمدن قیمت ، مشتریان مشترک را با ایران جذب می کند و در نتیجه درآمد نفت ایران کاهش می یابد. بیمه ، حمل و نقل و هزینه های بالاتر از ریسک نفت ایران این رقابت را دشوار کرده است.
دیدگاه دوم معتقد است که تأثیر این تحریم ها بر ایران محدود خواهد بود. از آنجا که تحریم های اروپایی بیشتر به بانکداری و حمل و نقل اروپا متمرکز است ، در حالی که بازارهای اصلی ایران در آسیا و عمدتاً خارج از کنترل مستقیم اروپا است. گزارش ها نشان می دهد که ایران در ماه مه تقریباً 1.8 میلیون بشکه در روز صادر می کند. این یک رقم فزاینده در طول مجازات در سال است.
این آمار نشان دهنده توانایی تهران در محافظت از مسیرهای صادراتی با وجود محدودیت های فعلی است. با این حال ، تحریم علیه آخرین هسیین شمخانی اتحادیه اروپا ؛ یک تاجر نفت ایران نشان می دهد که برخی از شبکه صادرات ایران به دلیل همکاری با روسیه ممکن است عواقب غیرمستقیم برای بسته جدید داشته باشد. علاوه بر این ، اگر وابستگی چین به کاهش نفت روسیه افزایش یابد ، می توان به موقعیت ایران در بازار نیز اعتراض کرد.
ایران در تنگنا رقابت قیمت
تحریم های جدید اروپا نشان دهنده تعیین اتحادیه برای افزایش هزینه جنگ برای روسیه است. با این حال ، همچنین در روابط بین الملل به ویژه در کشورهای کلیدی مانند چین و هند مشکلاتی ایجاد می کند.
اگرچه این تحریم های جدید به طور مستقیم به ایران علاقه ای ندارند. با این حال ، قیمت های ایران در بازارهای آسیا و پیامدهای رقابتی اجتناب ناپذیر است. در زمانی که روسیه با تخفیف های قابل توجهی نفتی ارائه داد ، رقابت ایران برای محافظت از سهم بازار وارد مرحله سخت تر شد. در این موارد ، ایران به استراتژی هایی مانند کاهش هزینه های عملیاتی ، ترکیب قراردادهای دو جانبه ، استفاده از ابزارهای مالی جایگزین و تقویت روابط نفتی با چین و هند نیاز دارد.
ارسال پاسخ