نکته جالب اینجاست که حامد بهداد در این چند سال نه تنها به دردسر نیفتاده، بلکه با همان روند قبلی مشغول بازی در فیلم ها و نمایش های خانگی است.
بهترین – آیدا فلاحیان: اتفاقات و اتفاقات سیاسی و اجتماعی که در دو سال اخیر در ایران رخ داد، واکنش های متفاوتی را از سوی جامعه هنری به ویژه بازیگران به همراه داشت. این رویدادها باعث شد تا برخی از هنرمندان به چیزی بیش از یک هنرمند و یک سلبریتی تبدیل شوند. برخی در حاشیه این اتفاقات بدون هیچ تعصبی کنار کشیده اند و خود را دم تله نامیده اند و برخی دیگر سکوهای خصوصی خود را به محلی برای موضع گیری تبدیل کرده اند! در این میان هنرمندانی هم هستند که هنوز دست به دامان هیچکس نشده اند، یعنی با روحیه دوقطبی نمی توان مشخص کرد که دقیقا طرف کدام طرف هستند؟ شاید راننده ها وسط ایستاده اند تا نظرشان را بگویند. نمونه اش حامد خان بهداد است.
چند روزی است که حامد بهداد با تیتر عجیبی در خبرهای مختلف ظاهر می شود: «مراسم تشییع پیکر حامد بهداد در منزل حسین فرح بخش به مناسبت اربعین حسینی».
این خبر باعث شد تا بار دیگر نام حامد بهداد در اخبار فرهنگی مطرح شود. در ابتدای قطعه همه چیز در اخبار عادی و قابل انتظار است تا اینکه مخاطب با نام حامد بهداد مواجه می شود. اما حضور او در یک مراسم مذهبی چیز خاصی نیست، زیرا اگر او را بشناسید، می دانید که او هرگز از بیان عقاید مذهبی خود ابایی نداشته است. او حامد بهدادی است که در بسیاری از مراسم مذهبی شرکت می کند و حتی در مواقعی که نیازی نباشد نظرات خود را فریاد می زند. او حامد بهدادی است که با نام «علی بن موسی الرضا (ع)» در جشنواره فیلم توکیو حضور یافته و با افتخار نام ائمه خارج از کشور را فریاد می زند. شجاعت او از این نظر قابل تحسین است و از برخی خلاقیت های جوی ابایی ندارد.
اما موضوع تنها به دیدگاه های شخصی حامد بهداد خلاصه نمی شود. شاید از سال 1377 فعالیت های سیاسی جدی تری را در صفحه شخصی اینستاگرام خود آغاز کرد. با به اوج رسیدن اعتراضات سیاسی در ایران، حامد بهداد با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود انتقاد خود را از برخی مسائل بیان کرد:“آنها شهروندان مقتول ما نه آشوبگر بودند و نه تجزیه طلب. آنها غمگین و ناامیدانه به دنبال نان و کار در همه جا بودند. این وضعیت شرم آور است برای ما هنرمندان که به امید بهبود جامعه فریب خوردیم، رای دادیم، تشویق شدیم و نفرین شدیم.” به زندگان تسلیت می گویم، عزیزانشان را می بوسم.»
بهداد نه تنها در صفحه شخصی خود بلکه در رویدادهای مختلف هنری از بیان انتقادات خود ابایی نداشت و این بار در واقع نگرش خود را به اتفاقات صفحه خود، البته کمی محتاطانه و کنایه آمیز، تعمیم داد. در مراسم سیزدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، حامد بهداد پس از دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد، پیام تبریک را پشت میکروفون خواند و از او خواست آن را با اشاره به تولد مادرش (۵ آبان) منتشر نکند. پستی به مناسبت تولد، چرا که خرج و کسالت روزگار، جوانان را مجبور کرد که جانشان را در دست بگیرند و به خیابان بریزند. خواندن این پیام بار دیگر توجه مردم را به حامد بهداد جلب کرد.
حامد بهداد پس از سال 1377 به فعالیت های سیاسی خود ادامه داد زیرا اکنون خود را رسانه و تریبونی می دید که صدای مردم در آن شنیده می شد. حامد بهداد با آغاز حوادثی به نام «زن، زندگی، آزادی» در سال 1401 همچنان با داستان های خود رویکرد نقد سیاسی را دنبال می کرد و با حمایت از اعتراضات مردمی قدم به قدم به خطر نزدیک می شد.
پس از چندین ماه اعتراض خیابانی، این هنرمندان که اکنون مورد علاقه بخشی از مردم هستند، بار دیگر آنها را غافلگیر کردند. او با حضور در جلسه ای با حضور بسیاری از هنرمندان و دیدار با معاون وقت رئیس جمهور، مخالف دوقطبی سنتی بود. اگر با دولت ارتباط داشته باشند یا اعتقادات مذهبی قوی داشته باشند، بله حق اعتراض ندارند، اما ممکن است همه اینها با هم معنادارتر باشند. بیایید به آن مراسم؛ صحبت های بهداد در آن جلسه معطوف به بهبود وضعیت فعلی بود اما از نگاه برخی انگار دیگر حامد بهدادی نبود که در استوری اینستاگرامش برای وزیر آموزش و پرورش آرزوی مرگ کرد!
ماجرا از این قرار است که در پی حمایت هنرمندان از اعتراضات مردمی، محمد مهدی اسماعیلی وزیر وقت آموزش و پرورش از هنرمندان خواست تا مردم را به آرامش دعوت کنند. این خواسته با واکنش تند حامد بهداد همراه شد. او در استوری اینستاگرام خود نوشت:این برای ممنوعیت هنرمندان و تحریک شما به فکر چیز دیگری نیست، بلکه دعوت شما به آرامش از طریق هنرمندان است! این نسل جدید مثل نسل ترسو ما نیست و ما حامی آنها هستیم. ولی شخصا از خدا میخوام که بمیری. با جان و دل به خدا قسم ما هنرمندان به زودی شاهد مرگ وزیری خواهیم بود که هنرمندانی مانند شما را به بیکاری تهدید می کند و آنها را به بی احترامی به مردم دعوت می کند.
اکنون دو سال از وقایع سیاسی 1401 می گذرد. اتفاقاتی که شاید از ذهن هنرمندان و حتی مردم پاک شده باشد اما حامد بهداد جزو این افراد نبود. او در صفحه اینستاگرام خود اسامی و خاطرات چهره های کلیدی این اتفاقات را زنده کرد و از هر فرصتی برای ابراز اعتراض خود استفاده کرد. او در این مدت واکنش های ضد و نقیضی داد اما هرگز سکوت نکرد.
نکته جالب اینجاست که حامد بهداد در این چند سال نه تنها به دردسر نیفتاده، بلکه با همان روند قبلی مشغول بازی در فیلم ها و نمایش های خانگی است. او احتمالا آنقدر می داند که بداند.
به گزارش رسانه انتخابتو
ارسال پاسخ