آیا نوشیدن آب در تشکیل سنگ کلیه تاثیر دارد؟

آیا نوشیدن آب در تشکیل سنگ کلیه تاثیر دارد؟

دبیر پانزدهمین کنگره سالیانه انجمن اندورولوژی و اورولاپروسکوپی ایران درباره فراوانی سنگ کلیه در کشور و در گروه سنی کودک و بزرگسال صحبت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، بهنام شکیبا گفت: سنگ کلیه یکی از بیماری های شایع در ایران است. وجود سنگ کلیه در کودکان ممکن است نشانه ای از اختلالات متابولیک باشد. اگرچه سنگ کلیه در کودکان کمتر دیده می شود، اما می تواند علائم مختلفی مانند درد، استفراغ و خون در ادرار ایجاد کند. این نه تنها زندگی آنها را تحت تأثیر قرار می دهد، بلکه می تواند والدین را نیز در مضیقه قرار دهد. بنابراین، درک علل، علائم و گزینه های درمان سنگ کلیه در کودکان برای والدین مهم است.

وی افزود: سنگ کلیه در کودکان می تواند علائمی مشابه بزرگسالان ایجاد کند. با این حال، بسته به سن کودک، ممکن است ابراز احساسات برای او دشوار باشد. برخی از علائم عبارتند از درد شدید در پشت، پهلوها یا کشاله ران، تکرر ادرار، ادرار دردناک، حالت تهوع، استفراغ، ادرار کدر و عفونت‌های دستگاه ادراری.

شکیبا ادامه داد: در صورتی که کودک از هر یک از این علائم شکایت داشته باشد، برای تشخیص صحیح باید با پزشک مشورت کرد.

سبک زندگی و ژنتیک در تشکیل سنگ کلیه در بزرگسالان نقش دارد. محدودیت حرکتی، چاقی، فست فود و مصرف زیاد نمک، مصرف کم مایعات و دمای محیط زندگی از عوامل خطر برای ایجاد سنگ کلیه هستند.

شکیبا در ادامه سخنان خود اینگونه ادامه داد: در حالی که این تصور غلط وجود دارد که نوع آب مصرفی تاثیر زیادی در تشکیل سنگ کلیه دارد، اما این تصور غلط وجود دارد که عامل اصلی مصرف کم مایعات و بر همین اساس حجم کم ادرار و افزایش آن است. مصرف ادرار آب نمک شانس ابتلا به سنگ کلیه را تنها یک درصد افزایش می دهد.

دبیر کنگره آندورولوژی و اورولاپروسکوپی ایران خاطرنشان کرد: درمان سنگ کلیه ممکن است شامل داروها، روش های کم تهاجمی مانند خرد کردن سنگ با امواج شوک یا جراحی کم تهاجمی از طریق کانال یا سوراخ کوچک در پهلو باشد. جراحی باز کلیه برای سنگ کلیه تقریبا منسوخ شده است.