آیا هتل کارلتون تهران تخریب می شود؟

آیا هتل کارلتون تهران تخریب می شود؟

به گزارش انتخابتو، ساختمان مسکونی معروف به «هتل کارلتون» تهران تعطیل شد. برخی از انگیزه مالک برای تخریب این بنای دوران پهلوی می گویند. اما میراث فرهنگی استان تهران می گوید که «تخریب و بازسازی» این بنا «ممنوع است».

ایسنا در یکی از گزارش های خود نوشت: پوشش ساختمان اقامتی تهران رزیدنس یا «هتل کارلتون» شبهه تخریب این بنای دوره پهلوی را برانگیخت. با پیگیری های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، تخریب و بازسازی این بنا به دلیل ارزش تاریخی و معماری «ممنوع» اعلام شده است.

در واقع اداره کل میراث فرهنگی تهران در شهریور ماه سال 1403 طی نامه ای به شهرداری تهران با توجه به ویژگی های معماری معاصر به کار رفته در بنا، آن را دارای ارزش فرهنگی و تاریخی ارزیابی کرد. و به صراحت اعلام کرد که خلاف این ساختار است. تخریب این بنا و درخواست از مالک یا درخواست از مالکین برای بازسازی و حفظ آن.

با این حال، پس از بررسی، به نظر می رسد که مالک همچنان به دنبال تخریب ساختمان است زیرا سازه محکم نیست.

این اولین بار نیست که چنین درگیری در تهران رزیدنس رخ می دهد. این بنای تاریخی که در سال 1394 توسط بنیاد مصطفان مصادره شده بود به مزایده گذاشته شد و پس از آن چندین بار مالکیت هتل تغییر یافت. در آن زمان واکنش هایی علیه انتقال این اثر تاریخی وجود داشت. این اقامتگاه اگرچه در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده است، اما از نظر معماری ارزشمند است و در زمره بناهای ارزشمند تهران به شمار می رود.

شهرام شهریار فعال میراث فرهنگی درباره ساختار هتل یا اقامتگاه کارلتون در سایت سفرنویس نوشت: بنای ارزشمند رزیدنس که به دو نام رویال «رزیدنس» و همچنین «کارلتون» معروف است، این بنا پس از مفتح پلاک 115 خیابان سمیه در (ثرای سابق) و در دروازه شمالی کوچه مایر، پلاک 4 واقع شده است. طبق اسناد مالک اصلی زمین پس از چندین بار نقل و انتقال. حیدرقلی خان شخصی به نام «حسین حسنی» بود که عمارت پنج طبقه قایی شمالو را به مبلغ 995 هزار ریال خریداری کرد و پس از خرید، 4 طبقه بر روی ساختمان قبلی توسط قایی ساخته شد و نمای فعلی توسط وی طراحی و اجرا شد. .

حیدر قلی خان غیایی شاملو از معماران پیشکسوت معماری نوین ایران در 30 مهر 1301 در تهران به دنیا آمد و در 15 شهریور 1364 در فرانسه درگذشت. از معماری های برجسته قایی می توان به کاخ سنا (شورای اسلامی سابق و مجلس خبرگان فعلی) و هتل استقلال (هیلتون سابق) اشاره کرد.

این بنا محل اقامت سفرا، دیپلمات های فرانسوی بوده و در ابتدا به عنوان اقامتگاه موقت مهمانان و کارکنان خصوصی این معمار بوده است. با توجه به اینکه حیدر قایی مشاور سلطنتی و فراماسون بود، این اقامتگاه تنها محل اسکان موقت و ملاقات سفرا و دیپلمات های کشورهای دیگر بود.

همچنین به گفته ابوالحسن میرعمدی، این اقامتگاه محل سکونت معماران پروژه های تحت کنترل قایی و فروغی بوده است. از مهمانان ویژه این اقامتگاه می توان به «والتر گروپیوس» آلمانی و بنیانگذار «باهاوس» اشاره کرد. مدرسه و معمار جمشید مدنی; بنابراین اتاق های خالی کمتری برای اسکان مردم عادی وجود داشته است.

این هتل قبل از سال 1357 به عنوان اقامتگاه و هتل مورد استفاده قرار می گرفت و به عنوان ملک بنیاد پهلوی مورد استفاده قرار می گرفت که غایی را به دلیل مجاورت با کاخ مصادره کردند و سربازان نگهبان اموال مصادره شده مدتی در اینجا ماندند. . بعدها حیاط هتل رزیدنس مدتی به عنوان پارکینگ و واحد تجاری برای فروش محصولات فرهنگی بنیاد مورد استفاده قرار گرفت که تا سال 60 دوام نیاورد و به مکانی متروک تبدیل شد. محل اسکان کارتن خواب.

۲۳۳۲۱۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین