احمد پدرام در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه اضطراب اجتماعی ابعاد مختلف زندگی افراد درگیر در موقعیت های اجتماعی را مختل می کند، گفت:
وی افزود: تشخیص و مداخله به موقع برای این اختلال می تواند کمک قابل توجهی به کاهش علائم، کند کردن پیشرفت آن و جلوگیری از عوارض بعدی ابتلا به این اختلال مانند افسردگی کند.
این روانشناس و مشاور خانواده با اشاره به اینکه افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی عموما بدبینتر از دیگران هستند و مکالمات عادی یا مبهم را از منظر منفی تفسیر می کنند، اظهار داشت: بسیاری از مطالعات نشان داده است که این افراد بهتر از دیگران خاطرات منفی را به یاد می آورند. او به خاطر آورد.
پدرام ادامه داد: این موقعیت ها شامل ارزیابی ضعیف دیگران، تایید نشدن یا انتقاد نشدن از سوی دیگران، ملاقات برای اولین بار با دیگران، قرار گرفتن در مرکز توجه در یک گروه یا محیط اجتماعی و تحت نظر قرار گرفتن در حین انجام یک کار یا فعالیت است. می تواند باعث ایجاد اضطراب اجتماعی در افراد شود.
وی بیان کرد: افرادی که در هنگام دعوت یا دعوت شدن به یک مهمانی یا مکان خاص دچار اضطراب اجتماعی می شوند، موقعیت های اجتماعی خاص مانند عصبانیت و پرخاشگری، موقعیت هایی که باید قاطعانه پاسخ یا نظر بدهند، صحبت با تلفن غذا خوردن یا … نوشیدن الکل در حضور دیگران، زمانی که این اضطراب ناشی از علائمی مانند تپش قلب، تعریق و لرزش باشد.
این روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه متخصصان حوزه روانشناسی از دارو (روانپزشکی) و روانکاوی در درمان اضطراب اجتماعی استفاده می کنند افزود: شناخت استرس و اضطراب، دلایل پیدایش و افزایش مهارت افراد می تواند روشی موثر باشد. ممکن است راه حلی برای بهبود شرایط افرادی باشد که با اضطراب سروکار دارند.
ارسال پاسخ