انتخابتو، این بیماری م. این (چندگانه اسکلروزیس) یکی از چالش برانگیزترین بیماری هایی است که می تواند زندگی یک فرد را به کلی تغییر دهد. این بیماری مزمن که به سیستم عصبی مرکزی حمله می کند، عملکرد مغز و نخاع را مختل می کند و علائمی را ایجاد می کند که از ضعف و خستگی شدید تا مشکلات حسی و حرکتی را شامل می شود. م. اس زنده است، هر روز با ناشناخته ها مبارزه جدیدی می کند و با اضطراب حملات ناگهانی و اثرات غیرقابل پیش بینی بیماری دست و پنجه نرم می کند.
بیماری و همچنین مشکلات جسمی م. S اثرات روانی و عاطفی زیادی بر بیماران دارد. احساس ناامیدی، افسردگی و اضطراب از دغدغه های همیشگی این بیماران است و این احساسات می تواند بر روابط خانوادگی و اجتماعی آنها نیز تأثیر بگذارد و باعث احساس تنهایی و انزوا شود. م. آنها برای رویارویی با چالش های روزانه و احساس بهتر نیاز به حمایت عاطفی و روانی بیشتری دارند.
بیماری م. S در واقع یکی از بیماری های مزمن و پیچیده ای است که سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهد و در اثر آسیب به میلین، پوشش محافظ سلول های عصبی، ایجاد می شود و در نتیجه انتقال پیام های عصبی بین مغز و سایر قسمت های بدن مختل می شود. این بدن است که می تواند علائم و نشانه های مختلف و غیرقابل پیش بینی بیماری را ایجاد کند. م. S بسیار متنوع و رایج است و می تواند شامل خستگی شدید، ضعف عضلانی، مشکلات بینایی، سرگیجه، اختلالات تعادل، درد مزمن و مشکلات حافظه و تمرکز باشد.
علائم این بیماری ممکن است به طور ناگهانی ظاهر شود و به مرور زمان کم یا زیاد شود، نوع و شدت علائم در افراد مختلف متفاوت است و تنوع این علائم ممکن است تشخیص و درمان بیماری را با مشکل مواجه کند. یکی از بزرگترین چالش ها برای بیماران م. S تجربه بی ثباتی و غیرقابل پیش بینی بودن علائم است، زیرا این بیماری می تواند به طور ناگهانی زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد و برنامه ریزی روزانه را مختل کند، بیماران اغلب با ترس از شروع ناگهانی علائم و ناتوانی در پیش بینی وضعیت جسمانی خود مواجه می شوند که این نیز یک مشکل است. می تواند باعث استرس و اضطراب شود.
افزایش موارد بیماری م. S. در 2 سال گذشته
مسعود اعتمادی فر، متخصص مغز و اعصاب بورسیه م. سوال در مورد بیماری م. س در تشریح علائم و عوامل زمینه ساز این بیماری به خبرنگار ایمنا گفت: پس از ابتلای افراد به این بیماری، م. کانون های التهابی مختلفی در سیستم عصبی مرکزی بدن از جمله مغز و نخاع ایجاد می شود و این التهاب به تدریج سخت می شود; بیماری م. S در زنان چهار برابر شایع تر است و در سنین 18 تا 35 سالگی بیشتر رخ می دهد.
وی با بیان اینکه این بیماری بعد از 50 سالگی و در سنین زیر 14 سال دیده می شود، اظهار داشت: م. S نادر است، شاید در کمتر از یک درصد بیماران رخ دهد. م. وی با بیان اینکه سن وی زیر 14 سال است، اضافه می کند: در دو دهه اخیر موارد ابتلا به این بیماری افزایش چشمگیری داشته است. م. با افزایش شیوع آن در کشور ما و در بیست سال اخیر، به نظر می رسد این بیماری در برخی از نقاط جهان مانند شمال اروپا، آمریکا، کانادا و استرالیا و در منطقه خاورمیانه شیوع قابل توجهی داشته باشد. بیماری م. روبرو هستیم
متخصص مغز و اعصاب بورسیه م. S اشاره به علائم بیماری دارد م. S در کودکان و بزرگسالان نشان دهنده: علائم بیماری است م. S در کودکان و بزرگسالان تفاوتی ندارد و شایع ترین علائم این بیماری است. م. S در کودکان علامتی از تاری دید یک طرفه یا دو طرفه، ضعف در اندام ها، اختلالات حسی مانند گزگز و بی حسی در اندام ها و بی حسی در بیماری است. م. S قابل مشاهده نیست.
علائم بیماری و عوامل زمینه ای م. Q چیست؟
اعتمادی فر ادامه می دهد: علت پیدایش و بیماری افراد م. مشخص نیست، اما آنچه مشخص است این است که تحریک سیستم ایمنی و به خصوص سلول های لنفاوی بدن می تواند شروع کننده بیماری باشد. م. و علل و عوامل مختلفی برای فعال شدن و تحریک سیستم ایمنی بدن پیشنهاد شده است. اینها شامل عفونت های ویروسی، به ویژه عفونت ویروس EBV است که سیستم ایمنی بدن را تغییر می دهد.
رسیدگی به عوامل زمینه ساز بیماری م. اس می گوید: علاوه بر بیماری های عفونی، عواملی مانند کمبود ویتامین D، چاقی مرضی، استعمال دخانیات و کم تحرکی به ویژه در سنین 5-15 سالگی نیز می تواند باعث ابتلای افراد به این بیماری شود. م. سمت چپ
متخصص مغز و اعصاب بورسیه م. اس می افزاید: سه علامت شایع این بیماری م. 90 درصد بیماران بیماری دارند که سه علامت ذکر شده نشان دهنده شروع بیماری است. م. اختلالات حرکتی به صورت تاری دید همراه با درد به دنبال حرکات چشم و ضعف در اندامی مانند دست، پا یا یک طرف بدن دو علامت این بیماری هستند. م. S در نظر گرفته شده است.
اعتمادی فر می افزاید: ضعف در اندام ها گاهی از علائم بیماری است. م. S این توانایی را دارد که عملکرد افراد را مختل کند و هر حمله باید بیش از 24 ساعت طول بکشد و معمولاً علائم بیماری را ایجاد می کند. م. S چهار تا هشت هفته طول خواهد کشید. سومین علامت شایع این بیماری، علائم حسی در صورت است. سوزن سوزن شدن بی حسی در اندام ها، از جمله دست ها و پاها، در برخی از قسمت های بدن یا روی صورت رخ می دهد.
افسردگی شایع ترین اختلال روانی است که بیماران تجربه می کنند م. دارند تجربه می کنند
محمودرضا رستمی، دکترای کاردرمانی با بیان اینکه آموزش و آگاهی به بیماران ارائه می شود م. این ایمنا به خبرنگار گفت: و اطرافیان اطمینان می دهند که این بیماران شرایط بهتری در جامعه، خانواده و خانه خود داشته باشند. م. این فردی که تشخیص و اعلام می شود، به ویژه در عرض شش ماه تا یک سال پس از تشخیص بیماری، بیمار انواع آسیب های روحی و روانی را تجربه می کند و شایع ترین آسیب روحی و روانی که این بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد، افسردگی است.
وی با بیان اینکه افسردگی این بیماران باعث انزوا و دوری آنها از جامعه می شود، می افزاید: م. آنها باید بدانند که این بیماری مانند سایر بیماری هاست و استرس، اضطراب، آسیب های روحی و روانی این افراد به راحتی توسط خود فرد قابل کنترل است.
پزشکان متخصص در کاردرمانی، بیماران م. اس بیان می کند که باید سعی کند از زندگی شخصی، خانوادگی و اجتماعی خود دوری نکند: بیماری م. S با دارو و درمان کنترل می شود و سیستم توانبخشی نیز در کنار بیماران خواهد بود تا افراد شرایط بهتری را تجربه کنند و استرس و اضطراب منجر به تشدید و عود علائم بیماری می شود. م. اس می شود
رستمی، بیماران مبتلا به این بیماری م. آنها باید تمام تلاش خود را برای داشتن یک زندگی پرنشاط و پرانرژی انجام دهند، وی ادامه می دهد: مهمترین عاملی که می تواند منجر به کنترل بیماری شود. م. این حمایت های روانی، عاطفی و اقتصادی است که خانواده و جامعه به بیماران می دهند، تقریباً 40 تا 50 درصد بیماران تحت تأثیر این بیماری قرار دارند. م. اس ممکن است مشکلات شناختی، مشکلات توجه، تمرکز و ارتباط داشته باشد و جامعه و خانواده نیاز به دوستی خاصی با این بیماران داشته باشند.
لزوم مناسب سازی محیط کار و زندگی برای بیماران/ چه نوع ورزشی برای بیماران باید انجام شود م. آیا مناسب است؟
وی خاطرنشان کرد: بهبود محیط کار و زندگی، تقسیم فعالیت ها و ایجاد تغییر در شرایط می تواند به ارتباط بیمار با بیمار کمک کند. م. اس در مورد موثر بودن در محیط کار و زندگی می گوید: ورزش می تواند برای افرادی که با بیماری ها دست و پنجه نرم می کنند موثر باشد. م. S مناسب است، اما افراد باید شرایط را در نظر بگیرند، به عنوان مثال ورزش نباید سنگین باشد.
دکترای کاردرمانی بیان می کند که ورزش هایی که باعث تعریق شدید و افزایش دمای بدن می شود برای بیمار مناسب است. م. S مناسب نیست، افزود: فعالیت های قدرتی برای بیماران م. S مناسب نیست و این بیماران باید ورزش هایی را انجام دهند که میزان استراحت بیشتر از فعالیت باشد و ورزش هایی که هماهنگی حرکتی لازم است در این بیماران انتخاب شود.
رستمی می افزاید: شاید پیاده روی ورزش مناسبی برای این بیماران باشد، اما پیاده روی نباید برای بیماران خیلی خسته کننده باشد، در واقع می توان گفت ورزش و ورزش حرفه ای برای این بیماران انجام شود. م. S ممنوع است.
به گزارش ایمنا، یکی از نکات مهم در مدیریت بیماری است م. S به نیازهای روانی و عاطفی بیماران توجه می کند. ایجاد یک محیط حمایتی و فراهم کردن فضایی برای بیماران برای به اشتراک گذاشتن نگرانی ها و احساسات خود می تواند به بهبود حالات روانی و افزایش رضایت از زندگی کمک کند. خانواده، دوستان و جامعه نقش مهمی در ارائه حمایت های لازم از این بیماران دارند و درک و همدلی اطرافیان می تواند به کاهش استرس و اضطراب بیماران، کاهش احساس تنهایی و گوشه گیری و افزایش آگاهی و آموزش عمومی کمک کند. در مورد این موضوع بیماری. م. S ممکن است به درک بهتر بیماری و افزایش حمایت اجتماعی منجر شود.
درمان های فعلی این بیماری م. S شامل داروهای تعدیل کننده ایمنی، داروهای کنترل علائم و روش های توانبخشی است که هدف آن کاهش شدت حملات بیماری، کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی بیماران است، اما درمان قطعی وجود ندارد. م. S وجود ندارد و بیماران باید با مدیریت بیماری و استفاده از روش های حمایتی و همچنین انجام تحقیقات علمی در زمینه بیماری زنده بمانند. م. هنوز امید به کشف درمان های جدید و موثرتر وجود دارد و پیشرفت های اخیر در علم پزشکی و فناوری های جدید نشان می دهد که امکان بهبود روش های درمانی و بهبود کیفیت زندگی بیماران وجود دارد. م. S در آینده نزدیک.
ارسال پاسخ