ام اس چیست و چه علائمی دارد؟ + علل ام اس و راهبردهای پیشگیری

ام اس چیست و چه علائمی دارد؟ علل ام

به گزارش خبرگزاري ايمنا، چندگانه اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری عصبی است که مغز و نخاع را فلج می کند در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ بافت عصبی (میلین) حمله می کند و باعث اختلال در ارتباط بین مغز و سایر قسمت های بدن می شود. در تخریب یا آسیب موقت به اعصاب. دائمی است.

طیف اختلالات بیماری ام اس بسیار گسترده است، از خستگی و ضعف گرفته تا مشکلات بینایی و اختلالات حرکتی را شامل می شود و نوع و شدت علائم و نشانه ها ممکن است بسته به ناحیه آسیب دیده در مغز و سیستم عصبی متفاوت باشد.

این بیماری می تواند مجموعه گسترده و متنوعی از علائم بیماری ام اس را برای فرد به ارمغان بیاورد، بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری تنها تعداد محدودی از این علائم را تجربه می کنند و احتمال همه این علائم در یک فرد کم و ناچیز است.

علائم این بیماری غیرقابل پیش بینی است، بیماری ام اس در هر زمانی ممکن است عود کند و علائم آن در هر عود متفاوت است، علائمی که در طول عود ایجاد می شود بستگی به قسمت یا قسمت هایی از مغز یا ستون فقرات دارد که تحت تاثیر بیماری قرار گرفته است. .

در این حالت ممکن است بیمار یک علامت واحد را در یک قسمت از بدن نشان دهد یا علائم متعددی را در قسمت‌های مختلف بدن نشان دهد، این علائم به دلیل توقف عملکرد صحیح رشته‌های عصبی آسیب دیده ایجاد می‌شوند.

علائم ام اس چیست؟

برخی از علائم رایج ام اس عبارتند از:

  • خستگی
  • مشکلات بینایی
  • خواب آلودگی و سوزن سوزن شدن
  • اسپاسم عضلانی، سفتی و ضعف
  • مشکلات حرکتی
  • زاویه
  • مشکلات تفکر، یادگیری و برنامه ریزی
  • افسردگی و اضطراب
  • مشکلات مثانه
  • مشکلات روده ای
  • مشکلات گفتاری و بلع

اولین علائم م. این

پنج علامت کلیدی ام اس عبارتند از:

  • خستگی
  • ضعف
  • بیشتر
  • تاری دید یا دوبینی
  • درد (عضله و غیره) عصبی)

ام اس چیست و چه علائمی دارد؟  + علل ام اس و راهبردهای پیشگیری

مشکلات بینایی: اولین علامت این بیماری تقریباً از هر چهار بیمار یک نفر اختلال بینایی است که در این صورت درد در پشت چشم احساس می شود و گاهی اوقات بیمار مقداری از بینایی خود را از دست می دهد یا دوبینی

اسپاسم عضلانی و تشنج: در این حالت ممکن است برخی از ماهیچه ها دچار اسپاسم شوند، اسپاسم ها بیشتر به دلیل آسیب به اعصابی است که پیام های مغزی را به این ماهیچه ها می فرستند، برخی از عضلات ممکن است در این حالت کوتاه (انقباض) و منقبض شوند و در نتیجه سفت و سخت شوند. به این حالت تشنج می گویند.

زاویه: افراد مبتلا به ام اس دو نوع درد اصلی را تجربه می کنند: عصبی این اولین نوع درد است که بیمار به دلیل آسیب به رشته های عصبی تجربه می کند. این وضعیت می تواند باعث درد شدید یا احساس سوزش در قسمت های مختلف پوست شود. علاوه بر این، این آسیب ممکن است باعث ایجاد حساسیت شدید در برخی از قسمت های پوست شود.

سوختن: خستگی مفرط که در آن میزان خستگی پس از ورزش یا فعالیت بدنی بیشتر از حد انتظار است، از دیگر علائم این بیماری است. این خستگی حتی می تواند تعادل و تمرکز بیمار را تحت تاثیر قرار دهد.

مشکلات عاطفی و افسردگی: در این حالت ممکن است بیمار بدون دلیل بخندد یا گریه کند. علاوه بر این، افراد مبتلا به این بیماری در برخی از مراحل بیماری با علائم افسردگی یا اضطراب مواجه می شوند.

علل ابتلا به ام اس و عوامل موثر در پیشگیری از آن

علت دقیق و خاص ام اس هنوز پیدا نشده است، اما دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است در شکل گیری آن نقش داشته باشد، مانند عوامل ژنتیکی، منطقه جغرافیایی تولد و زندگی، استرس یا خستگی بیش از حد جسمی و روحی، قرار گرفتن در معرض. برخی از میکروب ها و ویروس ها در دوران کودکی، سطوح پایین ویتامین D در خون، سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد نمک.

اگرچه ژنتیک در ابتلا به این بیماری بسیار مهم است، اما با ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی مانند ترک سیگار، دریافت نور کافی خورشید و مصرف مکمل های ویتامین D می توان از ابتلا به ام اس پیشگیری کرد. علاوه بر این، افراد باید رژیم غذایی سالمی داشته باشند که چربی اشباع کمی داشته باشد. آنها باید روغن کاری شوند، سطح استرس را پایین نگه دارند و به طور منظم ورزش کنند.

چه کسانی در معرض این بیماری هستند؟ م. پیدا شده اند؟

بیشتر دو دسته از افرادی که رفتار نادرست دارند و همچنین افرادی که به طور کلی عصبی و استرس زا هستند، خود را در معرض بیماری ها قرار می دهند. م. آنها S را قرار می دهند که شامل:

1- افراد حساس و مستعد به ام اس مبتلا می شوند

این نوع افراد افراد بسیار حساس، تحریک پذیر و عصبی هستند، با حداقل منفی از حالت عادی خارج می شوند و تعادل خود را از دست می دهند و ساعت ها به فکر خود و دیگران می پردازند.

2- افراد سرد مزاج به ام اس مبتلا می شوند

افرادی هستند که از نظر ژنتیکی سرد هستند و مقادیر زیادی غذاهای سرد (غذاهای با PH اسیدی) مصرف می کنند، عاشق خوردن ترشی، سرکه، شله هندی، ماست و جرعه جرعه هستند.