انواع و علائم اختلالات خوردن

انواع و علائم اختلالات خوردن

آیندهاختلال خوردن معیارهای تشخیصی دارد و یک بیماری پیچیده و جدی با پیامدهایی برای سلامت روانی و روانی است.

بر اساس گزارش فراراختلال خوردن یک بیماری است که با اختلال در عادات غذایی، پریشانی شدید یا نگرانی های مداوم در مورد وزن یا شکل بدن مشخص می شود.

اختلالات خوردن می تواند در هر مرحله از زندگی رخ دهد، اما معمولا در دوران نوجوانی یا نوجوانی رخ می دهد. به عنوان یک وضعیت پزشکی، درمان مناسب می تواند برای بسیاری از انواع خاص اختلالات خوردن بسیار موثر باشد. اگرچه این بیماری قابل درمان است، اما در صورت عدم تشخیص صحیح علائم و پیامدهای آن می تواند مضر و کشنده باشد.

انواع اختلالات خوردن:

– زنا

ویژگی اصلی این اختلال که حداقل از 2 سالگی شروع می شود، مصرف مداوم یک یا چند ماده غیر مغذی حداقل به مدت یک ماه است. این موارد ممکن است شامل کاغذ غذا، صابون، لباس، مو و نخ باشد. پشم، خاک، گچ، رنگ، چسب، ماسه، زغال سنگ، خاکستر، خاک رس، یخ و غیره. با سطح رشد فرد نامتناسب است و بخشی از سنت های طبیعی پذیرفته شده فرهنگی یا اجتماعی نیست. معمولاً هیچ بیزاری از غذا وجود ندارد. این اختلال ممکن است در دوران کودکی، نوجوانی یا بزرگسالی رخ دهد. رفتارهای ناشی از این اختلال نباید ناشی از اختلال روانی دیگری مانند اوتیسم یا اسکیزوفرنی باشد، اگرچه کمبود ویتامین یا مواد معدنی (روی، آهن) اغلب اشکال بیولوژیکی خاصی ندارد.

– نشخوار فکری

ویژگی اصلی این اختلال که می تواند از 3 تا 12 ماهگی شروع شود، استفراغ مکرر غذا پس از خوردن حداقل یک ماه است. غذایی که قبلا بلعیده شده است می تواند تا حدی بدون حالت تهوع آشکار، آروغ زدن غیرارادی یا انزجار هضم شود. ، باید به دهان برگردانده شود. غذا ممکن است دوباره جویده شود و سپس استفراغ یا دوباره بلعیده شود.

این رفتار باید مکرر باشد و باید حداقل چندین بار در هفته و اغلب هر روز رخ دهد. نوزادان مبتلا کاهش وزن یا مشکلات افزایش وزن را تجربه می کنند. سوءتغذیه با وجود گرسنگی و مصرف مقادیر نسبتاً زیاد غذا رخ می دهد. این اختلال می تواند در دوران نوزادی، کودکی، نوجوانی یا بزرگسالی رخ دهد و ناشی از بیماری پزشکی (ریفلاکس معده) یا روانی (اختلال رشد عصبی) نیست.

– اختلال خوردن اجتنابی/ محدود کننده

ویژگی اصلی این اختلال که معمولاً از دوران نوزادی یا اوایل کودکی شروع می شود، پرهیز یا محدودیت در مصرف غذا با علائم زیر است:

– کاهش وزن قابل توجه

– سوء تغذیه عمده

– وابستگی به تغذیه روده ای یا مکمل های غذایی خوراکی / کودکان نارس

– مداخله صریح در عملکرد روانی اجتماعی

در کودکان و نوجوانان به جای کاهش وزن، توقف کامل رشد، حفظ وزن و یا رشد قد مشاهده می شود.

اجتناب از خوردن ممکن است به دلایل زیر باشد:

– خواص حسی کیفیت غذا / حساسیت بالا به ظاهر، رنگ، بو، ترکیب و دما

– به دنبال یک تجربه خسته کننده/ خسته کننده هستید؟

– معاینات پزشکی تروماتیک / قرار دادن لوله معده

– استفراغ مکرر

این اختلال ناشی از کمبود در دسترس بودن غذا، سنت های فرهنگی (روزه داری) یا رفتارهای طبیعی مرتبط با مرحله (تند خوردن و جویدن ناخن در کودکان خردسال، کاهش مصرف غذا در سالمندان) نیست و نباید ایجاد شود. با یک اختلال روانی دیگر و همچنین یک بیماری پزشکی.

بی اشتهایی عصبی

ویژگی اصلی این اختلال که معمولا از نوجوانی یا جوانی شروع می شود، محدود شدن انرژی دریافتی فرد و در نتیجه کاهش شدید وزن است.

محدودیت دائمی انرژی دریافتی به دلیل اختلال در درک وزن یا شکل بدن. فرد مبتلا به این اختلال ترس شدیدی از افزایش وزن یا چاق شدن دارد و سپس رفتارهای مداومی دارد که از افزایش وزن جلوگیری می کند. کاهش وزن شدید در بیماران مشاهده می شود (BMI کمتر از هفده)، کودکان و نوجوانان به جای کاهش وزن، ممکن است مشکلاتی در افزایش وزن مورد انتظار یا حفظ روند رشد طبیعی ایجاد شود.

ترس شدید از افزایش وزن یا چاقی معمولاً با کاهش وزن از بین نمی رود و حتی زمانی که وزن کم می شود، ممکن است نگرانی افزایش وزن افزایش یابد، اما ممکن است نتوانند این ترس را تأیید، تصدیق یا بپذیرند. پیامدهای پزشکی جدی سوء تغذیه

برخی از بیماران احساس می کنند کاملاً چاق هستند و با وجود اینکه برخی دیگر لاغری خود را تأیید می کنند، اما همچنان نگران چاقی در برخی از قسمت های بدن خود به ویژه شکم، باسن و ران هستند و از تکنیک های مختلفی برای کنترل وزن یا اندازه بدن خود استفاده می کنند. مرتباً خود را وزن می کنند، خود را به طور مکرر در آینه چک می کنند).

حالت نیمه گرسنگی و رفتار پاکسازی معده که اغلب با آن همراه است را می توان به عنوان اختلالات زیر مشاهده کرد:

– آمنوره/قطع قاعدگی در زنان

از دست دادن غلظت مواد معدنی استخوان، معمولا غیر قابل برگشت

– افسردگی خلقی

– ایزوله سازی اجتماعی

– تحریک پذیری

– بی خوابی

– کاهش میل به رابطه جنسی

– وسواس فکری و عملی در مورد غذا

– احساس بی معنی بودن

– تمایل شدید به کنترل محیط خود

– تفکر انعطاف ناپذیر

– محدودیت آشکار تظاهرات عاطفی

بولیمیا عصبی

ویژگی اصلی این اختلال که معمولا از نوجوانی یا جوانی شروع می شود، دوره های مکرر پرخوری و احساس عدم کنترل غذا در این دوران است.

در طول حملات پرخوری که باید به طور متوسط ​​حداقل یک بار در هفته به مدت سه ماه اتفاق بیفتد، فرد برای جلوگیری از افزایش وزن، رفتارهای جبرانی نامتناسبی انجام می دهد و ارزیابی خود فرد مبتلا به طور نامتناسبی تحت تأثیر عادات پرخوری قرار می گیرد. شکل بدن و وزن وجود دارد.

پرخوری عبارت است از مصرف مقادیر زیاد غذا در یک دوره زمانی (کمتر از دو ساعت) همراه با احساس عدم توانایی در کنترل غذا. این به وضوح بیشتر از چیزی است که بیشتر مردم در همان دوره زمانی می خورند. موقعیت های مشابه پرخوری معمولا مخفیانه یا تا حد امکان بدون مزاحمت رخ می دهد و اغلب تا زمانی که فرد احساس ناراحتی و درد کند ادامه می یابد.

احساس ناتوانی در کنترل غذا خوردن به دو صورت ظاهر می شود:

– عدم امکان اجتناب از خوردن

-ناتوانی در توقف غذا خوردن

شایع ترین علت پرخوری عصبی، احساسات منفی است. افراد مبتلا به این اختلال اغلب برای جلوگیری از افزایش وزن به اقدامات جبرانی متوسل می شوند، از جمله:

– استفراغ عمدی

– مصرف نادرست ملین ها و مدرها

– تنقیه یا سایر داروها

– روزه گرفتن

– ورزش های شدید

رژیم غذایی اغلب مقدمه ای برای پرخوری عصبی است.

پرخوری

ویژگی اصلی این اختلال که معمولا از نوجوانی شروع می شود، دوره های مکرر پرخوری همراه با احساس عدم توانایی در کنترل غذا خوردن است.

اپیزودهای پرخوری که حداقل یک بار در هفته به مدت سه ماه رخ می دهد باید حداقل با سه مورد از ویژگی های زیر همراه باشد:

-سریعتر از حد معمول غذا خوردن

– خوردن تا سیری با وجود ناراحتی

-خوردن مقدار زیادی غذا در زمانی که از نظر جسمی گرسنه نیستید

– به تنهایی غذا خوردن، احساس شرم از مقدار غذای خورده شده

احساس نفرت از خود، افسردگی یا احساس گناه شدید پس از پرخوری

پرخوری با استفاده نامتناسب از اقدامات جبرانی همراه نیست و منحصراً در دوره بی اشتهایی عصبی یا بی اشتهایی عصبی رخ نمی دهد. برخی از پیش سازهای این اختلال عبارتند از:

– احساسات منفی

– استرس بین فردی

– خوردن ممنوع است

– احساسات منفی در مورد وزن و شکل بدن

– کسالت

این اختلال در افراد با وزن طبیعی بیشتر از افراد چاق دیده می شود و فرد پس از پرخوری شروع به رژیم می کند.

انواع و علائم اختلالات خوردن