از سوی دیگر با توجه به برگزاری کنسرت های موسیقی و جشنواره های مختلف در کشورهای همسایه و نزدیک شدن به فصل سرما در اروپا، سفرهای خارج از کشور در نیمه دوم شهریور افزایش می یابد و لازم است مسئولان خود را برای خدمت رسانی آماده کنند. اما چه اتفاقی افتاد:
1- تکلیف دولت و مسئولان برای ارائه خدمات در زمینه سفرهای خارجی کاملاً مشخص بود و با افزایش عوارض خروج از کشور که تاثیری بر گردشگری نداشت، شاید تنها خدماتی که باید ارائه میکردند، تمهیدات مناسب بود. زمان پرواز را کوتاه کنید و ترافیک را در مرزهای خروجی زمینی آسان کنید.
با این حال؛ چه اتفاقی افتاد
تغییرات مداوم ساعت پرواز در فرودگاه امام خمینی (ره) که امکانات اولیه آن در دسترس نیست، تاخیر و ازدحام پروازها و حضور پرشمار مسافران در مرزهای زمینی از جمله مرز بازرگان، برنامه ریزی را با مشکل مواجه کرده است. سفرهای زیاد و برنامه ریزی سفر را برای مسافران مسافر دشوار می کند. آنها یک هتل رزرو کردند یا یک پرواز ارتباطی انجام دادند یا یک تور خریدند، آنها روز اقامت و سفر خود را از دست دادند، یا پروازهای بعدی و بخشی از خدمات خریداری شده را از دست دادند، همچنین فشار عصبی و هزینه های اضافی دریافت کردند، بسیاری از آنها کامل دریافت نکردند. خدمات
2- در سفرهای داخلی به خصوص در سواحل کشور وضعیت بسیار بدتر بود و تردد بیش از 17 ساعت در جاده های منتهی به خط ساحلی نشان از تردد مردم در هر صورت بود. وسیله نقلیه شخصی در این سال ها نتوانستند عرضه و تقاضا را در سیستم حمل و نقل عمومی ریلی، جاده ای و هوایی تضمین کنند و ناوگان حمل و نقل کشور را نوسازی و بهینه کنند.
البته سفر با تور برای یک خانواده متوسط ایرانی هزینه بر است. سفر با وسایل نقلیه شخصی که در تعریف گردشگری جایی ندارد، افزایش یافته، خطرات و تصادفات در جاده ها افزایش یافته و همچنین میزبان ترافیک و آلودگی هوا خواهد بود.
3- از آنجایی که بارها از سوی کارشناسان گردشگری عنوان شده است که افتخار گردشگر و مسافر ایرانی مستلزم اقامت اجباری در پارک ها و چادرها نیست. در 9 سال گذشته بار دیگر شاهد زندگی در چادر بدون امکانات اولیه بوده ایم. کمپینگ های خصوصی
البته اقامت چادری نوعی مسافرت است که معمولاً با تجهیزات و به منظور کمپینگ در مقاصدی خاص انجام می شود و شهرهای میزبان معمولاً مکان های مناسبی را با زیرساخت های کمپینگ فراهم می کنند. با توجه به تفاوت طبقاتی که در سیستم مسافرتی ما وجود دارد، طبقات متوسط جامعه با کاهش هزینه های سفر و اقامت در هتل های یک، دو یا سه ستاره به این نوع اقامتگاه روی می آورند.
خالی بودن هتل های دو و سه ستاره به این معناست که قدرت خرید و سفر اقشار متوسط و ضعیف به شدت کاهش می یابد. از سوی دیگر، اسکان در مراکز اقامتی غیررسمی نیز افزایش یافته است، زیرا چنین اقامتی محدودیت هتل ها را ندارد و برای خانواده های پرجمعیت به صرفه تر است.
اگر سیاست سفرهای انبوه و همه مکانهای ارزان و در دسترس، توزیع منطقی بودجه رفاهی سازمانها و شرکتها بین کارکنان و همچنین سیاست جیرهبندی قیمت هتلها برای خانوادههای ایرانی یا تامین مناسب نبود، این اتفاق نمیافتاد. امکانات من در این تعطیلات شاهد چنین اقامتگاه هایی بودم.
5- میزان ضایعات و تخریب محیط زیست، طبیعت و آثار تاریخی ناشی از عدم فرهنگ عمومی، آموزش و اطلاع رسانی به موقع مرکز مدیریت سفر و مسئولان آن از یک فریاد به ناراحتی عمیق تبدیل شده است. فقط مزایای اقتصادی و اجتماعی ارائه می دهد، اما سرگرمی نیز ندارد. صدمات جبران ناپذیری که طی سالیان گذشته به بلک به عنوان یک مقصد گردشگری وارد شده را باید دید.
مدیران بازرگانی که با مشکلات ایام نوروز، عید فطر و شهریور آشنا هستند می توانند در طول سال تذکرات و آموزش های لازم مانند همیاران پلیس (دانش آموزانی که برای کمک به پلیس مراجعه می کنند) و همچنین آموزش های لازم را در طول سال ارائه دهند. مدارس با ایجاد تعادل در سفر با برنامه ریزی و هدایت گردشگری به مکان های مختلف و یا با اطلاع رسانی در محیط مجازی و یا با بروشورهای مناسب، انجام نشد.
6- کمبود بنزین و مواد غذایی وجود خواهد داشت. مسافرانی که در طول سفر کلیه وسایل مورد نیاز خود را بارگیری کرده و از شهری که در آن قرار دارند بیاورند و جز ضایعات و خسارات ناشی از سفر هیچ سودی برای جامعه میزبان نداشته باشند مشمول سفر و سیاحت نمی شوند.
بیش از 5 میلیون نفر در تعطیلات نیمه شهریور به استان گیلان سفر کردند که 4 برابر استفاده از منابع آبی، 10 برابر تولید زباله، 17 برابر فرسایش خاک و افزایش 30 درصدی تورم را برای این استان به ارمغان آورد. برای جمعیت محلی، افزایش آلودگی و دشوار کردن زندگی طبیعی و روزمره نتیجه ای نداشت.
از نظر تعاریف گردشگری، این نوع سفر نه تنها یک سفر مسئولانه است، بلکه پیامدهای دیگری مانند تخریب طبیعت، آثار تاریخی، حوادث و شلوغی، برهم زدن آرامش و ناراحتی میزبان و میهمان را نیز به دنبال ندارد.
7-لذا مسئولین محترمی که به طور مستقیم و غیرمستقیم از اعضای ستاد مدیریت هماهنگی خدمات سفر هستند، خواهشمند است به جای آمار عددی سفرهای مردم، کیفیت و خروجی اینگونه سفرها را ارزیابی کنند. چون اینجا سفر و گردشگری نیست، حیف است که چنین حجمی از سفر را نسبت به سال های گذشته به راحتی قابل پیش بینی است و سازمان های مسئول و موثر دست به دست هم می دهند تا لذت سفر مردم را چه به خارج و چه به خارج از کشور ناخوشایند کنند. سفرهای داخلی
با تجارب قبلی، فرهنگ سازی، برنامه ریزی و سیاست گذاری به موقع و مدیریت مسالمت آمیزتر و روان تر سفرهای کشور در مقاصد و کاهش مخاطرات این حجم از سفر، مهم ترین اثرات سفر و گردشگری، آرامش اعصاب مسافران و تغییر است. حال و هوای جامعه
* روزنامه نگار
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ