کم خونی یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی به دلیل کاهش تعداد گلبول های قرمز یا کمبود آهن ، ویتامین B12 یا هموگلوبین است که ممکن است ناشی از اسید فولیک باشد. در میان علائم کم خونی ، خستگی بیش از حد ، ضعف ، نقاشی ، تنگی نفس و سردرد و این بیماری درمان نمی شود ، ممکن است مشکلات جدی تری مانند اختلال در قلب و ایمنی بدن ایجاد کند.
برای جلوگیری از کم خونی ، تغذیه مناسب نقش مهمی را ایفا می کند و مصرف غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز ، کبد ، ماهی ، سبزیجات برگ دار (مانند اسفناج) ، حبوبات و غلات غنی شده توصیه می شود ، و ویتامین C همچنین به جذب آهن بهتر ، میوه های سیتروس ، توت فرنگی و فلفل کمک می کند.
بسته به علت درمان کم خونی متفاوت است و در صورت کمبود آهن ، استفاده از مکمل های آهن تحت نظارت پزشک ضروری است ، این مکمل ها می توانند به قرص ها ، شربت ها یا تزریق شده تزریق شوند ، اما مصرف بیش از حد آهن می تواند باعث عوارضی مانند یبوست ، ناسازگاری معده و حتی مسمومیت شود.
مکمل های آهن خوراکی بهترین و کمترین استراتژی درمانی برای کم خونی هستند
سید Mortaza Safavi ، دکترای علوم تغذیه در مصاحبه ای با خبرنگار IMNA ، استفاده از مکمل های آهن یکی از راه حل هایی است که ممکن است در جلوگیری از کم خونی و کمبود آهن مؤثر باشد: “از استراتژی های مختلف برای درمان بهترین و با انگیزه ترین کم خونی این استراتژی ها استفاده می شود.”
وی افزود: از منابع آهنی می توان برای جلوگیری از عفونت افراد استفاده کرد ، اگر مکمل های آهن روی معده خالی گرفته شوند ، بهتر جذب می شوند ، اما در این حالت تحریک سیستم گوارشی و مشکلات دستگاه گوارش غیر منتظره نخواهد بود.
اگر از قرص های پزشک متخصص تغذیه قبل از شب و قبل از خواب استفاده می شود ، توصیه می شود افراد عوارض جانبی کمتری داشته باشند ، که ویتامین C ممکن است باعث افزایش جذب آهن شود ، بنابراین شما اغلب این ویتامین را از منابع آهن مصرف می کنید.
کدام غذاها برای کم خونی مفید هستند و کدام غذاها برای کم خونی مضر هستند؟
صفوید گفت: جذب آهن معمولاً تحت تأثیر فرم آهن در مواد غذایی قرار می گیرد: آهن در پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو ، ماهی و پرندگان بیشتر جذب می شود ، در حالی که جذب آهن کمتر از پروتئین های گیاهی مانند سبزیجات و میوه است.
ویتامین C در سبزیجات و میوه ها یافت می شود و جذب آهن را افزایش می دهد: مصرف چای یا پس از آن می تواند جذب آهن را تا 5 ٪ یا صفر کاهش دهد و مردم باید به خاطر داشته باشند که قهوه ، شیر ، شیر ، نان گندم و حبوبات باعث کاهش مواد غذایی و مواد مغذی می شود.
وی گفت ، پزشک علوم تغذیه ای ، حداقل یک ساعت پس از غذاهای فوق برای مصرف مکمل های آهن ، کبد ، گوشت قرمز ، ماهی ، زرده تخم مرغ ، سبزیجات برگ سبز تیره ، عدس و لوبیا مانند لوبیا و میوه های خشک و میوه های خشک اضافه شده است.
مکمل های آهن به طور معمول به دو نوع آهن دو طرفه و سه گانه تقسیم می شوند. کرج، سایدال وت ایزن بعلاوه ، این امر آهن و همچنین ویتامین های اسید B12 و فولیک را فراهم می کند و این مکمل ها برای جذب بهتر باید روی معده خالی یا ویتامین C انجام شوند.
در میان غذاهای مفید کم خونی ، گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی ، کبد ، حبوبات (عدس و نخود) ، سبزیجات برگ (مانند اسفناج و کلم بروکلی) ، تخم مرغ و فندق و آجیل و ویتامین های سرشار از پورت ها ، کیوی و مصرف توت فرنگی.
سبک زندگی سالم ، از جمله تغذیه متعادل ، ورزش منظم و خواب کافی ، می تواند به جلوگیری و مدیریت کم خونی کمک کند و در صورت لزوم ، آزمایش های دوره ای نیز برای بررسی سطح آهن و هموگلوبین برای درمان به موقع توصیه می شود.
ارسال پاسخ