بلیت سینما گران می شود – انتخابتو

بلیت سینما گران می شود انتخابتو

به گزارش خبرگزاری انتخابتو، چند روز پیش وزیر ارشاد درباره قیمت بلیت سینما وارد بحث شد. سیدعباس صالحی در خصوص این موضوع گفت: قیمت بلیت سینما یک دغدغه دوجانبه است; یعنی هم تماشاگران و هم مخاطبان درگیر آن هستند. سینماروها فروش فیلم و قیمت بلیت را یکی از تاثیرگذارترین عوامل در تجارت خود می دانند. حوزه مصرف عمومی نیز شرایط و مشکلات خاص خود را دارد. اما با توجه به شرایط، می توان منافع این دو گروه را در کنار هم قرار داد; کار زودتر شروع شد و نمونه آن اپلیکیشن بلیط نیم بها سه شنبه ها بود. البته می توان روی تخفیف های جدید کار کرد تا سینمای موفقی داشته باشیم و سینماداران و سینماگران قربانی نشوند.

به گزارش همشهری آنلاین؛ بحث افزایش قیمت بلیت ها از اسفندماه سال گذشته مطرح شده اما 9 ماه از سال گذشته و هنوز اجرایی نشده است. درست یک سال پیش سقف بلیت سینما 80 هزار تومان تعیین شد و بعد از جشنواره فجر گذشته زمزمه بلیت های 100 هزار تومانی در محافل غیر سمی به گوش می رسید. این زمزمه ها هرگز رنگ حقیقت را ندیده اند. تغییر دولت در سال جاری و اتفاقات متعاقب آن مانند تعطیلات مهرماه باعث شد که این موضوع به امروز موکول شود، اما شنیده ها حکایت از افزایش قیمت بلیت سینما در هفته های آینده دارد.

البته در این بحث همانطور که وزیر فرهنگ ما بیان کرد باید منافع همه طرف ها در نظر گرفته شود. در رأس این هرم، مخاطبانی قرار دارند که در دو سال اخیر استقبال ویژه ای از سینماها کرده اند و باعث شده اند تا رکوردهای چند ساله و گاه بیست ساله سینما در 21 ماه گذشته شکسته شود. بنابراین برای تداوم شکستن این رکوردها که از الزامات حیات صنعتی سینما تلقی می شود، باید نگاه ویژه تری به مخاطب در مثلث معمولی متشکل از فیلمبردار، تهیه کننده (و پخش کننده) و … داشت. مخاطب در حال حاضر سینما ارزان ترین سرگرمی برای عموم مردم محسوب می شود و این گنجینه نیازمند حفاظت است.

از سوی دیگر با این واقعیت ساده لوحانه مواجه هستیم که هزینه ساخت یک فیلم با رشد قابل توجهی فراتر از تورم فعلی همراه است. این روند در اجاره مکان، دستمزد بازیگران و خدمه، دسته بندی تدارکات و استودیو و غیره منعکس شده است. افزایش چشمگیری را به همراه داشت به طوری که هزینه یک فیلم کم هزینه در بهترین حالت به 10 میلیارد تومان رسید. بنابراین طبیعی است که کمترین قیمتی که برای ساخت یک درام شهری 2 بازیگر در نظر گرفته می شود 30 میلیارد تومان باشد. همچنان اعداد رو به افزایش و طبیعتا سقف بلیت 80 هزار تومانی که نقطه بازگشت اصلی این سرمایه است، نمی تواند وضعیت فعلی را جبران کند.

از سوی دیگر سینماداران با افزایش قیمت سالن های سینما مواجه هستند. از بیمه و دستمزد کارکنان گرفته تا تورم که باعث افزایش قیمت تجهیزات می شود. در مجتمع های تجاری هزینه های فصلی نیز به این هزینه ها اضافه می شود که رقمی جدی است تا جایی که فرسودگی روزانه یکی از بهترین سینماهای پایتخت 150 میلیون تومان است که رقم قابل توجهی است.

همه اینها بحث های اقتصادی برای مقوله افزایش قیمت بلیت سینما است که با مهندسی درست می توان به گونه ای تنظیم کرد که هیچ یک از طرفین ضرر نکنند.

برای افزایش مخاطب برنامه ریزی می کند

بهترین راه حل برای چنین شرایطی استفاده از طرح بلیت قیمت متغیر است که در همه کشورهای دارای صنعت سینما اجرا می شود، اما در کشور ما احترام استاندارد و به حقی برای هنر وجود ندارد. این ادعا که قیمت بلیت سینما در صبح شنبه با پنجشنبه شب یکسان است صحت ندارد و این روند که یکی از شاخص های مقوله صنعتی شدن است نیاز به اجرای جدی دارد. مخاطب هدف برای روزهای مختلف و حتی اکران مشخص می شود و این چابکی با نگاهی آسیب شناسانه به وضعیت مخاطب سینما، لزوماً به افزایش تعداد تماشاگران و افزایش فروش سالانه گیشه منجر می شود. سینماها

جدای از این، با مراجعه به بحث قدیمی «کارت بلیت» می توان با احیای مقتضیات روز این راهکار را بهینه کرد و به ظرفیت جدید مخاطب نگاه کرد. بخشی نه چندان قوی از مخاطبان تاکنون علاقه ای به سینما نداشته اند.

نکته بسیار مهمی که توجه همه اقشار جامعه را به خود جلب می کند و نقش مهمی در روند صنعتی شدن سینما دارد، درآمدی است که سینما از فعالیت های فوق برنامه و جانبی به دست می آورد. مهمترین این موارد مربوط به پخش مسابقات مهم فوتبال است که با اعزام تعداد زیادی بیننده به سینما در قالب تک سنس، اقتصاد خوبی را برای سینما فراهم می کند. در حالی که 30 درصد هزینه‌های تئاتر در همه کشورهای بزرگ سینمادار از طریق این اقدامات تامین می‌شود، چنین اصل مهمی در سینماهای ایران مغفول مانده است و این گونه برنامه‌ها که چند بار تجربه شده، با استقبال بسیار مثبتی مواجه شده است.

بنابراین باید از این فرصت استفاده کرد، اولاً در خصوص مجوزهای بلندمدت این گونه طرح ها اقدام شود و تصویب به دقایق پایانی موکول نشود و ثانیاً درصد مشخصی از این درآمد با احتساب تقسیم شود. مکانیسم ها در میان صاحبان فیلم های روی اکران نباید اعتراضی به چنین طرحی وجود داشته باشد.

تفویض اختیار برای افزایش ضریب اشغال صندلی

در راستای این ابتکارات می توان ضریب اشغال صندلی های سینما را افزایش داد. این امر باعث می شود که افزایش قیمت بلیت خیلی زیاد نباشد و در واقع به جای اینکه هزینه ریالی بلیت بیش از حد افزایش یابد، هر روز تماشاگران بیشتری را روانه سینما می کند و در نتیجه ضریب اشغال صندلی ها را افزایش می دهد. یک نوع کارآمدی در این بخش در حال ایجاد است و همه باید از وضعیت موجود راضی باشند.

علاوه بر این، در اقتصاد تک محوری، می‌توان روی مشوق‌های بیشتری کار کرد که نه تنها قیمت بلیت را هدایت می‌کند، بلکه تعداد تماشاگران را نیز افزایش می‌دهد. در دنیای صنعتی چند بعدی امروز، ایده افزایش فروش در گیشه با افزایش قیمت بلیت تنها با همین عامل سیاست اشتباهی است که در میان مدت و بلندمدت ضربه بزرگی به این دو نفر وارد خواهد کرد. رابطه سینما با مخاطب.

با چنین تمهیدی، افزایش قیمت بلیت نه تنها کاهش مخاطب را به دنبال خواهد داشت، بلکه با مهندسی صحیح، عرصه های جدیدی در اختیار مخاطبان و تمامی اقشار صنعت سینما قرار می گیرد. این توافقنامه از یک سو با بهره وری هوشمند درآمد کلانی را نصیب سینما می کند و از سوی دیگر سرانه نشاط اجتماعی کشور را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

۲۴۴۵۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین