بین پایه های بلندترین برج آجری جهان چقدر باید فاصله باشد؟

بین پایه های بلندترین برج آجری جهان چقدر باید فاصله

به گزارش انتخابتو، منطقه برج کابوس معروف ترین محل ملاقات شهروندان گنبدی برای مقاصد تجاری و شخصی است. مکانی آرام و سرسبز که بوی هویت خوب و اعتبار فرهنگی می دهد و با قدم گذاشتن در آن شما را به یاد تاریخ هزاران ساله این شهر می اندازد.

همه گنبدها حداقل یک خاطره شیرین از سفر به این منطقه دارند و با پاک ترین دوستان عکس یادگاری گرفتند اما خاطره چهارمین پادشاه حجاج حال خوبی ندارد.

این برج که در پشت داربست‌هایی قرار گرفته و مشخص نیست تا چند سال تا پایان کار بازسازی و مرمت باقی می‌ماند، زیبایی برج قابوس را پنهان می‌کند و تأثیر کمی از عظمت بلندترین برج آجری جهان بر جای می‌گذارد. .

ثبت جهانی این برج امیدی را برای بازدید گردشگران خارجی از گنبد باز کرد، اما کاهش سرعت عملیات مرمت و محوطه سازی برج و خرید زمین های اطراف این فرصت را از بین برد.

قدم ها محو شد

در حالی که تا چند سال پیش بزرگ‌ترین مشکل این بنای تاریخی را سرسبزی تنها در مکان‌های برج می‌دانستند، در سایه تغییرات اقلیمی و شاید بی‌احتیاطی و سوء استفاده، تأثیر اقلیم بر میراث فرهنگی آغاز شده است. مورد بررسی قرار گیرد. تغییر و سقوط بر سلامت این برج.

مدیر پایگاه جهانی میراث جهانی گنبد قابوس به خبرنگار ایرنا گفت: بررسی تاثیر تغییر اقلیم و فرونشست دشت گرگان که برج قابوس در آن قرار دارد بر سلامت این بنای هزار ساله به همت تیم تحقیقاتی این بنا آغاز شد. دانشگاه گلستان. اساتید نقشه

عبدالمجید نورتقانی ریزش زمین را یکی از عوارض تغییر اقلیم در کشور ارزیابی کرد و گفت: استان گلستان و دشت گرگان نیز درگیر این حادثه هستند.

وی افزود: پایگاه میراث جهانی برج قابوس پایش بهداشتی سازه بنا را مطرح کرد و گفت: برای حفظ این امر اساتید نقشه برداری دانشگاه گلستان با پایش کار سلامت سازه را برنامه ریزی می کنند. در سه محور طولی عرض و ارتفاع در یک سال.

نورطاقانی در ادامه سخنان خود اینگونه بیان کرد: پس از اتمام پروژه بررسی سلامت سازه مشخص می شود که آیا تغییرات اقلیمی و ریزش ها بر سازه برج کابوس تأثیر می گذارد یا خیر.

وی گفت: ترک های داخل و خارج ساختمان مشکل جدیدی نیست، این موارد در دوره تهیه پرونده ثبت جهانی نیز مشاهده شد، بررسی های میدانی نشان می دهد که این ترک ها فعال نیستند.

مدیر پایگاه میراث جهانی برج قابوس ادامه داد: بررسی دقیق دلایل ایجاد این ترک ها و راهکارهای مقابله با آنها از اولویت های طرح سلامت سازه است. مطالعه عمیق ساختاری

نورطاقانی تاکید کرد: زلزله، تغییرات آب و هوایی و تغییرات سطح آب های زیرزمینی هیچ تاثیری در شکل گیری این ترک ها نداشته است.

همچنین با تصویب شورای تخصصی وزارت میراث فرهنگی، طرح مرمت گنبد برج قابوس در سال 1401 با همکاری اساتید دانشگاه شهید بهشتی تهیه شد.

مدیر پایگاه جهانی برج قابوس گفت: همزمان با انجام کارهای بهداشتی ساختمان، پروژه مرمت برج با تولید و پخت آجر و ملات سنتی لازم در حال اجراست.

مرمت برج کابوس تا 2 سال دیگر ادامه خواهد داشت

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان همچنین با اشاره به اینکه کار مرمت بنای هزار ساله گنبد قابوس از چند ماه پیش آغاز شده است، گفت: مرمت این بناهای تاریخی حداقل تا 2 سال دیگر ادامه دارد. .

محمدجواد سواری گفت: عملیات مرمت گنبد قابوس با تجهیز این کارگاه توسط جمعی از کارگران مرمت شامل صنعتگران و مهندسین متخصص دانشگاه شهید بهشتی آغاز شد.

وی بابیان اینکه مرمت این بنای ارزشمند تاریخی دغدغه مدیران ملی، کشوری و شهرستانی است، افزود: صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، طهماسبی استاندار گلستان و آق ارکاکولی نماینده مردم گنبدکاووس در جهان اسلام. شهرداری به مرمت این ساختمان ادامه می دهد و به طور مداوم پیشرفت کار را به آنها گزارش می دهد.

ساوری افزود: با احتساب نرخ تورم وام مورد نیاز برای احیای گنبد قابوس تقریباً 230 میلیارد ریال برآورد شده است. پیش بینی می شود این وام گام به گام از محل منابع ملی تامین شود.

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان همچنین گفت: آسیب بخشی از بنای گنبد قابوس مربوط به دوره خاصی نیست بلکه به سال ها و حتی دهه ها قبل برمی گردد.

وی در ادامه سخنان خود گفت: مرمت این بنای تاریخی به صورت فنی در حال انجام است و با تکمیل آن دغدغه مردم و علاقمندان به بناهای تاریخی از بین می رود.

گنبد قابوس، مقبره «قابوس بن وشمگیر» با بلندترین برج و گنبد آجری جهان، بنایی برجای مانده از قرن چهارم هجری قمری است که بر روی تپه ای خاکی به ارتفاع 15 متر در مرکز گنبدکاووس ساخته شده است. شهر

این شاهکار که از شاهکارهای معماری اسلامی است از پایه تپه ای که بر روی آن قرار دارد تا پایه مخروط 37 متر و ارتفاع گنبد مخروطی شکل آن از پایه تا بالا 18 متر است. البته ارتفاع کل با احتساب ارتفاع تپه 55 متر است. ارتفاع نهایی گنبد قابوس از سطح زمین تا نوک آن 70 متر است.

بین پایه های بلندترین برج آجری جهان چقدر باید فاصله باشد؟

بر روی بدنه مدور بیرونی این بنا 10 ترک (مانند ستاره 10 پر) با فاصله مساوی از یکدیگر وجود دارد و در داخل هر شکاف کلمه ای به صورت آجر و کتیبه ای با حروف کوفی نوشته شده است. ورودی بنا دارای سر هلالی و گلوی مقرنسی است که یکی از اولین آثار مقرنس در معماری ایرانی است.

کتیبه های گنبد قابوس با خط کوفی (ماکلی) کاملاً ساده و در عین حال خوانا و مشخص است و در دو ردیف بر بدنه بنا در قاب های مستطیل موازی در بالا و پایین تکرار شده است. متن آن چنین است: این امر به بنای در قصرعلی، امیر شمس المعالی، امیر بن الامیر، قابوس بن وشمگیر، حیات، سنت سبأ و نوزدهم و آی ثالث است. و سنت هومس و دهه هفتاد و سوم شمسی.

ترجمه فارسی این کتیبه ها چنین است: «بسم الله الرحمن الرحیم این قصر باشکوه امیر شمس معالی امیر پسر امیر، کاووس بن وشمگیر در زمان خود دستور ساخت آن را داد. زندگی، 397 و 370 هجری قمری و پنج خورشید.

۴۷۲۳۶

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین