انتخابتو، غده تیروئید در جلوی گردن و اطراف نای قرار دارد، شکل این غده شبیه پروانه است، بدن آن در وسط قرار دارد و بال های آن به اطراف باز شده است، یکی از موارد مهم است. اندام های غده تیروئید این غدد بدن هستند که وظیفه کنترل متابولیسم را بر عهده دارند و در طی فرآیند متابولیسم، مواد مغذی وارد شده به بدن به انرژی تبدیل می شوند.
انرژی به دست آمده در نتیجه متابولیسم برای عملکرد صحیح بدن ضروری است، بنابراین انرژی تمام سیستم های بدن را تامین می کند تا اندام های بدن بتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند. این دو هورمون توسط تیروئید تولید می شوند و میزان انرژی را تنظیم می کنند. اگر توسط سلول های بدن جذب شود، اگر غده تیروئید به درستی کار کند و هورمون ها در تعادل باشند، متابولیسم بدن به درستی کار می کند.
کنترل عملکرد تیروئید در جریان خون توسط غده هیپوفیز که در مرکز جمجمه در زیر مغز قرار دارد انجام می شود و اگر مقدار این هورمون از سطح مورد نیاز بالاتر یا کمتر شود، غده هیپوفیز آن را تنظیم می کند. در همین حال، هورمون تنظیم کننده هورمون تیروئید به نام TSH به تیروئید فرستاده می شود و پیام هایی برای تنظیم مقدار مورد نیاز برای بازگرداندن تعادل و نرمال در بدن ارسال می کند.
علائم کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید شرایطی است که در آن غده تیروئید نمی تواند مقادیر کافی هورمون تیروئید تولید کند و از آنجایی که هدف اصلی هورمون تیروئید تنظیم متابولیسم بدن است، افراد مبتلا به این بیماری علائم مربوط به کاهش متابولیسم بدن را تجربه می کنند. علائم کم کاری تیروئید عبارتند از:
- خستگی
- ضعف
- افزایش وزن یا افزایش مشکل در کاهش وزن
- موهای زبر و خشک
- پوست خشک و خشن
- ریزش مو
- عدم تحمل سرما (شما نمی توانید دمای سرد را مانند دیگران در اطراف خود تحمل کنید.)
- گرفتگی و درد مکرر عضلانی
- یبوست
- افسردگی
- تحریک پذیری
- از دست دادن حافظه
- چرخه قاعدگی غیر طبیعی
علائم پرکاری تیروئید
در این اختلال، فعالیت غده تیروئید افزایش می یابد و بیش از حد هورمون تولید می کند و فراوانی این اختلال در زنان بیشتر از مردان است. علائم پرکاری تیروئید عبارتند از:
- عصبی بودن
- افزایش ضربان قلب
- وضعیت ناآرامی
- عصبانی شدن
- لرزش بدن
- افزایش تعریق
- بروز مشکلات خواب
- نازک شدن پوست
- ضعف عضلانی
- مو و ناخن شکننده
- تورم زیر چشم
علائم تیروئید در کودکان
کم کاری تیروئید بیشتر در زنان میانسال دیده می شود، اما ممکن است در کودکان نیز رخ دهد. فتق ناف، گریه بلند و شدید، مشکل در تنفس، زبان بزرگ و بیرون زده، یرقان یا زرد شدن سفیدی چشم و زرد شدن پوست.
با پیشرفت بیماری، نوزادان مبتلا به اختلالات تیروئیدی به تدریج در روند تغذیه با مشکلاتی مواجه می شوند که باعث اختلال در رشد و تکامل نوزاد می شود. توجه به علائم تیروئید در نوزادان اهمیت زیادی دارد، زیرا ممکن است از آنها غفلت شود. اگر علائم ظاهر شود و اختلال تیروئید درمان نشود، می تواند به عقب ماندگی ذهنی و جسمی نوزاد منجر شود.
ارسال پاسخ