این اسباب بازی حدوداً 74 ساله که “خطرناک ترین اسباب بازی جهان” نامیده می شود، در حراجی فروخته می شود. این اسباب بازی متعلق به دهه 1950 حاوی اورانیوم واقعی است!
به گزارش دیجیاتو، این اسباب بازی که بر اساس گزارش های موجود، «آزمایشگاه انرژی اتمی Gilbert U-238» نام دارد، در سال 1950 توسط ورزشکار، مخترع و سازنده اسباب بازی آمریکایی آلفرد کارلتون گیلبرت ساخته شده است. در آن زمان، بمب اتمی یک مفهوم نسبتا جدید بود و این اسباب بازی به عنوان یک محصول آموزشی برای کودکان به بازار عرضه شد.
کودکان حتی می توانند با استفاده از مواد رادیواکتیو واکنش های هسته ای و شیمیایی را با این کیت آزمایشگاهی ایجاد و نظارت کنند. در سال 2010 مجله رادار این اسباب بازی را به دلیل مواد رادیواکتیو موجود در آن در بین 10 اسباب بازی خطرناک ترین اسباب بازی های تمام دوران معرفی کرد.
اکنون یک ماکت کمیاب و ارزشمند از این اسباب بازی قدیمی در حراج RR در بوستون به فروش می رسد. حراج فردا به پایان می رسد و در زمان نگارش این مقاله بیش از 13000 دلار پیشنهاد داده شده بود.
آیا این اسباب بازی واقعا خطرناک است؟
در سال 2020، مجله IEEE Spectrum تجزیه و تحلیل دقیقی از این اسباب بازی منتشر کرد و به نگرانی های ایمنی در مورد بازی پرداخت. این گزارش می گوید احتمال قرار گرفتن در معرض تشعشعات “حداقل” است. این تقریباً معادل “قرار گرفتن یک روز کامل در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید” است. البته این امر در مواردی صدق می کند که نمونه های رادیواکتیو طبق دستورالعمل محصول از ظروف خود خارج نمی شوند.
در حالی که در دنیای امروز به این دسته از خطرات توجه می شود، مواد رادیواکتیو در دهه 1950 چندان خطرناک به نظر نمی رسید. همچنین قوانین کمتری برای حمایت از مصرف کننده در مورد ایمنی محصول وجود داشت. در آن زمان این اسباب بازی ها به دلیل جنگ جهانی دوم توجه بسیاری را به خود جلب کردند.
تولید این اسباببازی در سال 1951 متوقف شد و شرکت گیلبرت «محدودیتهای دولتی» و «مشکل در تهیه مواد اولیه» را دلایل توقف آن عنوان کرد. به طور کلی گفته می شود که این کیت بین سال های 1950-1951 تولید شده و در مجموع کمتر از 5000 دستگاه فروخته شده است.
ارسال پاسخ