انتخابتو، زیتون و روغن زیتون از دیرباز یکی از مهم ترین مواد غذایی در بسیاری از فرهنگ ها به شمار می رفته است. درخت زیتون که طعمی منحصر به فرد دارد و به عنوان یکی از نمادهای صلح و فراوانی شناخته می شود، در برابر شرایط آب و هوایی سخت مقاوم است و می تواند کاملاً طولانی مدت باشد.
روغن زیتون که از فشردن میوه های زیتون به دست می آید، سرشار از چربی های سالم و آنتی اکسیدان است که می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند و مصرف منظم روغن زیتون نیز می تواند به کنترل سطح کلسترول خون کمک کند.
از دیگر خواص زیتون و روغن زیتون می توان به اثرات مثبت آنها بر سیستم گوارشی اشاره کرد، زیتون حاوی فیبر بالایی است که به بهبود حرکات روده و جلوگیری از یبوست کمک می کند و مصرف روغن زیتون می تواند به کاهش علائم اختلالات معده و سوء هاضمه کمک کند.
زیتون و روغن زیتون حاوی ویتامین های مهمی مانند ویتامین E و K و ویتامین E است. به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند، به بهبود سلامت پوست و مو کمک می کند و ویتامین K نقش مهمی در فرآیند لخته شدن خون دارد. و برای سلامت استخوان ضروری است.
خواص زیتون در طب سنتی
بهنام یوسفیان، پزشک و متخصص طب سنتیوی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا به خواص زیتون در طب سنتی اشاره کرد و گفت: زیتون یکی از پرطرفدارترین میوه های خوراکی در بین مردم است و مردم بنا به ذائقه خود از انواع مختلفی استفاده می کنند. این میوه منبع غنی از مواد مغذی است. ویتامین E و ضد یک اکسیدان است.
وی با بیان اینکه روغن های موجود در زیتون به عنوان روغن های سالم شناخته می شوند و روغن زیتون یکی از سالم ترین انواع روغن ها است، ادامه داد: زیتون حاوی ویتامین A و تنظیم کننده فشار خون است و خاصیت ضد التهابی قوی دارد.
این پزشک و متخصص طب سنتی با بیان اینکه زیتون منبع غنی آهن است و همچنین این میوه حاوی مقادیر کافی مس، کلسیم و سدیم است و دارای خواصی مانند بهبود وضعیت دستگاه گوارش و معده است. ضد پیری و جوان کننده پوست و برای کودکان در حال رشد مفید است.
آیا مصرف روغن زیتون باعث چاقی می شود؟
یوسفیان با بیان اینکه زیتون در بهبود سلامت قلب موثر است و زیتون و روغن زیتون باعث کاهش فشار خون می شود، ادامه داد: مصرف زیتون از تحلیل استخوان و پوکی استخوان جلوگیری می کند و آنتی اکسیدان های موجود در این میوه از ابتلای افراد به سرطان پیشگیری می کند.
وی با بیان اینکه مصرف روغن زیتون باعث افزایش وزن نمی شود، گفت: روغن زیتون حاوی چربی غیراشباع است که خطر سکته و بیماری های قلبی را کاهش می دهد و طبق تحقیقات افرادی که از این روغن استفاده می کنند کمتر در معرض خطر سکته هستند.
این پزشک و متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف زیتون خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد، افزود: استفاده از روغن زیتون در پخت و پز و مصرف آن با سالادهای مختلف ممکن است بر زخم معده و ورم معده تاثیر مثبت داشته باشد و تشکیل سنگ کیسه صفرا را کاهش دهد. .
چه کسانی نباید زیتون بخورند؟
یوسفیان با بیان اینکه زیتون دارای مقدار مناسبی امگا 3 است، گفت: از دیگر خواص زیتون می توان به کمک به رشد مو، کاهش حساسیت، تقویت سیستم ایمنی، کاهش وزن، بهبود سلامت ریه و پیشگیری از آلزایمر اشاره کرد. بیماران
در طب سنتی زیتون دارای طبع گرم و خشک و ترکیبی از سرکه، بادام، مغز گردو و شیرینی های طبیعی مانند:
این پزشک و متخصص طب سنتی ادامه داد: اگر افرادی از داروهایی مانند رقیق کننده خون استفاده می کنند، حتما قبل از مصرف زیاد زیتون با پزشک مشورت کنند. علاوه بر این، اگر افراد بیش از حد زیتون مصرف کنند، ممکن است مشکلاتی مانند نفخ و سوء هاضمه را تجربه کنند. و با اسهال مواجه می شوید.
به گزارش ایمنا، از نظر آشپزی روغن زیتون به دلیل طعم دلپذیری که دارد در تهیه بسیاری از غذاها استفاده می شود، از این روغن می توان به عنوان ماده اولیه در سس ها، سالادها و غذاها استفاده کرد، کنسرو زیتون نیز پرطرفدار است. به عنوان یک میان وعده یا به عنوان افزودنی به غذاهای مختلف.
زیتون و روغن زیتون به دلیل داشتن ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی می توانند به کاهش علائم بیماری های التهابی مانند آرتریت کمک کنند و مصرف منظم این محصولات می تواند به کاهش درد و بهبود حرکات مفاصل کمک کند.
زیتون و روغن زیتون به عنوان منبع طبیعی چربیها و مواد مغذی سالم میتوانند به بهبود سلامت کلی بدن کمک کنند و افزودن زیتون و روغن زیتون به رژیم غذایی روزانهتان میتواند فواید زیادی را به همراه داشته باشد.
ارسال پاسخ