انتخابتو، دیابت حریف سرسختی است که افراد تا پایان عمر باید با آن دست و پنجه نرم کنند و این حریف می تواند برای مردم مشکلات و حتی عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. کنترل قند خون دغدغه اصلی بیماران دیابتی است، اما علاوه بر این دغدغه، مدیریت فعالیت ها و تجربه استرس ناشی از بیماری و شرایط خاص جسمانی مشکلات زیادی را برای بیماران به همراه دارد.
انجام هر گونه فعالیتی با وجود ابتلا به دیابت فشار روحی زیادی به بیماران وارد می کند و از آنجایی که این بیماری می تواند کیفیت زندگی افراد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد، این بیماران در بسیاری از موارد دچار احساسات ناخوشایند و استرس وصف ناپذیر می شوند. نگرانی در مورد خوردن غذای مناسب، عوارض ناشی از عدم کنترل بیماری، کمبود موقت دارو، هزینه های بالای درمان، نیاز به مراقبت مداوم و توجه به نوع و مدت فعالیت تنها بخشی از نگرانی های تجربه شده است. توسط بیماران دیابتی .
بیماران دیابتی علاوه بر همه سختی ها و نگرانی ها، داستان های باورنکردنی از پشتکار و امید دارند و همیشه به دنبال زندگی بهتر هستند، همدلی و حمایت خانواده بیمار و اطرافیان به امید و کیفیت زندگی آنها کمک می کند، زیرا با حمایت و همبستگی امکان ارتقای کیفیت زندگی این بیماران را فراهم کرده و امید و اراده جدیدی به آنها داد.
زندگی با دیابت آسان نیست
سارا 26 ساله هر روز صبح با نگرانی در مورد قند خون بالای خود از خواب بیدار می شود. وی به خبرنگار ایمنا گفت: شاید دیابت یک بیماری ساده به نظر برسد و خیلی ها آن را یک بیماری طبیعی بدانند اما بیماران دیابتی و خانواده هایشان از مشکلات و نگرانی های ناشی از این بیماری آگاه می شوند.
وی با بیان اینکه استرس و اضطراب جزء لاینفک زندگی بیماران دیابتی شده است و استرس خود را عامل تشدید این بیماری می دانند، می افزاید: یک اشتباه کوچک در تنظیم دارو یا رژیم غذایی می تواند عواقب جدی برای بیماران دیابتی داشته باشد. آوردن
این دیابتی ادامه می دهد: همه بیماران دیابتی سعی می کنند با کنترل قند خون خود را از عوارض این بیماری در امان بدارند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند اما این بیماران حتی در حین انجام فعالیت های روزانه همواره تحت استرس هستند.
مصرف به موقع و در دوز صحیح دارو در همه موارد از جمله مواردی است که بیماران دیابتی را تحت تاثیر قرار می دهد و بیماران دیابتی که برای کنترل قند خون از انسولین استفاده می کنند، گاهی به دلیل عدم مصرف دارو با استرس مواجه می شوند که باعث بروز این مشکل می شود. عدم تعادل سطح قند خون.
هنوز اطلاعات کافی و پشتیبانی وجود ندارد
بیمار علی که حدود 10 سال است با دیابت دست و پنجه نرم می کند. وی به خبرنگار ایمنا گفت: بیماران دیابتی باید داروهای خود را هر زمان و در هر مکانی که می خواهند مصرف کنند و تزریق انسولین در برخی محیط ها و شرایط گاهی برای این بیماران سخت می شود.
او می افزاید: من برای کنترل سطح قند خونم از انسولین استفاده می کنم و تزریق انسولین در محل کار برایم کمی سخت است. ابتدا تزریق انسولین را از همکارانم پنهان کردم اما پس از مدتی برای آنها عادی شد.
علی می گوید: هنوز بسیاری از افراد جامعه شناخت و آگاهی کافی نسبت به دیابت ندارند و به همین دلیل گاهی اصرار زیادی بر مصرف برخی مواد غذایی دارند و زمانی که بیمار دیابتی با عذرخواهی از خوردن غذا امتناع می کند، عده ای ناراحت می شوند و این باعث ایجاد یک غذا می شود. مصرف شود.» به راحتی می تواند سلامت بیمار را به خطر بیندازد.
هزینه های بالا برای بیماران دیابتی
مریم که مادرش دیابتی است با هزینه های بالای درمان دیابت دست و پنجه نرم می کند وی همچنین به خبرنگار ایمنا گفت: قند خون مادرم بسیار بالاست و از عوارض دیابت رنج می برد، به طوری که هر ماه باید هزینه زیادی برای دارو، آزمایش و تجهیزات پزشکی بپردازیم و با این هزینه ها مشکلاتی به وجود می آید. فشار زیادی وجود دارد و این نگرانیها از جانب مادرم است.» این روی سلامتی شما نیز تأثیر میگذارد.
وی می افزاید: دیابت شوخی نیست و اگر بیمار دیابتی بیماری های دیگری مانند فشار خون و چربی خون داشته باشد، کنترل بیماری بسیار سخت می شود و بیمار نیاز به مراقبت 24 ساعته دارد.
مریم با بیان اینکه علیرغم شرایط خاص مادرم به تناوب با برادرم از او مراقبت می کنیم، گفت: مراقبت از بیماران دیابتی بسیار سخت است، کنترل بیماری در صورتی که به موقع و به موقع باشد بسیار مهم است. عوارض بیماری دیابت توسط بیمار متوجه نخواهد شد و یا بیمار حداقل عوارض را تجربه خواهد کرد:
عوارض با تشخیص به موقع بیماری به حداقل می رسد
ریزا که از نظر ژنتیکی دیابتی است، ایمنا درباره اهمیت کشف و تشخیص این بیماری در آن زمان به خبرنگارش توضیح می دهد: پدرم دیابتی بود و این بیماری به من منتقل شد. با افزایش سن و افزایش وزن به این بیماری مبتلا شدم.
وی می افزاید: با وجود اینکه زمینه ژنتیکی دارم، پزشکان همیشه به من توصیه می کردند که به سبک زندگی و عاداتم توجه کنم، اما با ساده سازی بیماری و عدم رعایت توصیه های پزشکان، از مرحله پیش دیابت به دیابت رفتم.
این بیمار دیابتی می گوید: تشخیص زودهنگام دیابت نقش مهمی در کنترل این بیماری دارد و هر چه دیابت زودتر تشخیص داده شود، کنترل بیماری در اوایل دوره آسانتر بوده و احتمال بروز عوارض به حداقل می رسد.
رضا به توصیه های پزشکان برای کنترل قند خون اشاره می کند و خاطرنشان می کند: اولین توصیه پزشک برای کنترل قند خون این است که از تنش و استرس دوری کنید، سپس سبک زندگی سالم را دنبال کنید و درست غذا بخورید.
نگران این باشید که علیرغم ابتلا به این بیماری قادر به یافتن دارو نیستید
الهام همچنین یک دیابتی است که با محدودیت های فعالیت بدنی ناشی از دیابت دست و پنجه نرم می کند. ایمنا به خبرنگار گفت: حدود 45 سال سن دارم و بعد از ابتلا به دیابت دچار مشکلات چشمی شدم و به مرور زمان بینایی ام کاهش یافت.
وی با بیان اینکه نگران تنها بیرون رفتن از خانه یا حتی تنها ماندن در خانه هستم زیرا ممکن است قند خونم هر لحظه به دلیل دیابت و عوارض آن تغییر کند، ادامه می دهد: حدود 15 سال است که قند مصرفی را تنظیم کرده ام. انسولین در خونم هست و باید هر چند ماه یکبار برای معاینه منظم به دکتر بروم.
الهام با بیان اینکه با توجه به احتمال آسیب به کلیه ها در اثر دیابت، نگرانی من روز به روز بیشتر می شود، گفت: گاهی کمبود انسولین به جدی ترین دغدغه بیماران دیابتی تبدیل می شود و این بیماران باید این داروی حیاتی را پیدا کنند. . تلاش زیادی
وی با بیان اینکه بیماران دیابتی با وجود ابتلا به این بیماری نگران کمبود یا عدم مصرف داروهای خود نباشند، خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی باید علاوه بر سلامت جسمی خود نسبت به سلامت روحی و روانی خود حساس بوده و همواره سعی کنند از استرس دوری کنند. و اضطراب
زندگی با دیابت مملو از چالش ها و نگرانی هایی است که برای برخی افراد غیرقابل تصور است. هر یک از این بیماران با مشکلات خاص خود روبرو هستند و نیاز به حمایت و همدلی افراد دیگر دارند. داستان زندگی این بیماران سرشار از قدرت، استقامت و امید به زندگی است و نشان می دهد که با اراده قوی و حمایت لازم می توان بر این مشکلات غلبه کرد و به زندگی ادامه داد.
پیشگیری و تشخیص به موقع دیابت نقش بسیار مهمی در پیشگیری از پیشرفت این بیماری و کاهش عوارض آن دارد و پیشگیری از دیابت از طریق تغییر سبک زندگی و تغذیه سالم قابل انجام است. توجه به سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های کم چرب و افزایش فعالیت بدنی منظم مانند ورزش های هوازی و تمرینات قدرتی ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. کاهش وزن اضافی، پرهیز از سیگار و کاهش استرس نیز از عوامل مهم پیشگیری از دیابت است. دیابت
تشخیص زودهنگام دیابت را می توان با آزمایش منظم قند خون و مراجعه به پزشک برای بررسی علائم اولیه انجام داد. برخی از علائم اولیه دیابت شامل تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار، خستگی مزمن و کاهش وزن ناگهانی است. درمان های مناسب و مدیریت بهتر بیماری را فراهم می کند. این بیماری را از بین می برد و ممکن است به کاهش عوارض طولانی مدت آن کمک کند.
ارسال پاسخ