داستان ضرب المثل معروف کیسه ماست چیست؟

داستان ضرب المثل معروف کیسه ماست چیست؟

ضرب المثل معروف گونی ماست به معنای ترسیدن زمانی به کار می رود که انسان از شنیدن خبر یا هشداری بترسد و برای رفع خطر احتیاط لازم را انجام دهد. ماست.

به گزارش روزیاتو، آمده است که یک بار در تاریخ، ماست در زمان مظفرالدین شاه قاجار گران شد. مردم در اعتراض به گرانی ما نان خود را می برند که قوت قالب آنهاست. مظفرالدین شاه به مقامات خود دستور داد که ماست را ارزان کرده و به قیمت قبلی برگردانند. اما ماست فروشان به این سخنان و دستور شاه توجهی نکردند و در نتیجه ماست ارزان نشد.

از قضا در آن زمان در پایتخت فردی قدرتمند به نام مختارالسلطنه بود که برای سامان دادن به اوضاع آشفته آن روزها رئیس نظمیه تهران شد. مختار السطنه به دستور شاه تصمیم گرفت قیمت ماست را تثبیت کند.

چند ماه گذشت و اوضاع کمی آرام شد. مختار السلطنه که ذاتاً پیرو بود، به این آرامش و ثبات مشکوک شد و تصمیم گرفت با لباس رعیت به مغازه های ماست فروشان ضربه بزند تا ببیند ماست را به چه قیمتی می فروشند. ماست برای رعیت های فقیر

وارد یکی از مغازه های شهر شد و از ماست فروش پرسید: ماست داری؟ پرسید. ماست ساز گفت: ماست خوب می خواهی یا ماست محترالسلطان؟ گفت. مختارالسلطنه که از شنیدن نام او متعجب شده بود پرسید: این یعنی چه؟ پرسید.

فروشنده ماست گفت: خیلی راحت است. «ماست خوب همان ماست سفت و کم آب است که آن را گران می فروشیم، در حالی که ماست مختارالسلطنه همان مخزن جلوی مغازه است، نصف آن را پر از آب می کنیم و به قیمتی که مختارالسلطنه می فروشیم، می فروشیم. سلطانه دستور داد.»

مختارالسلطنه که از این همه حیله به شدت عصبانی شده بود، دستور داد که ماست فروش بدبخت را درست جلوی مغازه اش وارونه آویزان کنند و طنابش را محکم ببندند. سپس همان کاسه ماست مختارالسلطنه را روی پاچه های شلوارش ریختند و مرد بدبخت را آویزان کردند تا جایی که آب اضافی که در دیگ ماست ریخته بود از شلوارش چکید.

پس از انتشار این خبر در شهر و بین مردم بازار، همه ماست فروشان گران به هراس افتادند و بلافاصله ماست معروف به مختار السطنه را در کیسه ای ریختند تا آب اضافی ماست خارج شود. از آن زمان این ضرب المثل که از چیزی می ترسد، ماستش را در کیسه می گذارد، رایج شد.