آپنه خواب معمولاً به دلیل شل شدن عضلات ایجاد می شود و باعث خیس شدن بافت نرم گلو و مسدود شدن راه های هوایی می شود. این اختلال با ایست تنفسی معمولاً هر 10 تا 30 ثانیه مشخص می شود که منجر به کمبود اکسیژن می شود. افراد چاق و افرادی که از ناهنجاری های ساختاری سر و گردن رنج می برند، بیشتر در معرض این عارضه هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، آپنه خواب خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان از جمله سرطان کلیه، ملانوما، سرطان سینه و سرطان رحم را افزایش می دهد. این رابطه هنوز به طور کامل درک نشده است، اما به گفته برخی از دانشمندان، وقفه های مکرر تنفس در طول شب می تواند باعث استرس اکسیداتیو در بدن شود که روند التهابی را بدتر می کند. التهاب مهم ترین عاملی است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
کشف این ارتباط اهمیت درمان و تشخیص آپنه خواب را افزایش می دهد. این عارضه در مراکز خواب و کلینیک های مراکز درمانی قابل تشخیص است. تشخیص فقط یک شب طول می کشد و اصلا دردناک نیست.
رایج ترین روش درمان آپنه انسدادی خواب، استفاده از دستگاه جریان هوای مثبت است. این دستگاه راههای هوایی را در طول شب باز نگه میدارد و به تدریج از طریق ماسکی که هنگام خواب استفاده میشود، جریان هوا را فراهم میکند. این ابزار وقفه های تنفسی ناشی از آپنه خواب را از بین می برد.
سایر گزینه های درمانی شامل کاهش وزن، تغییر سبک زندگی مانند تغییر وضعیت خواب و در نهایت جراحی برای اصلاح انسداد آناتومیک در گلو است.
ارسال پاسخ