«عصر جدید» با «لبخند» احیا می شود؟/تئاتر لبخند در کنار سینما عصر جدید

عصر جدید با لبخند احیا می شود؟تئاتر لبخند در کنار

به گزارش خبرگزاری انتخابتو، اسفندماه 97 خبر تعطیلی سینما عصرجدید را در ایسنا منتشر کردیم که همزمان عبدالله علیخانی مدیر این سینما با تایید این خبر گفت: من و آقای فرحبخش آن را خریدیم. ما 11 سال است که این سینما را راه اندازی کرده ایم، چون سینما به ما علاقه دارد، اما نمی دانیم با این وضعیت (رکود و تعطیلی در دوران کرونا) چه کنیم و برای تصمیم گیری قطعی آن را تعطیل کردیم.

ایسنا با اشاره به تاریخچه و موقعیت ریشه دار این سینما معتقد بود که باید برای حفظ این سینماهای قدیمی فکری اساسی کرد. فعالیت اولیه در سایت فعلی سینما «عصر جدید» به دهه 1320 برمی‌گردد که در مقطعی به طور کامل تخریب شد و بعداً به شکل فعلی سینما بازسازی شد.

انتشار اخباری مبنی بر تعطیلی سینمای عصر جدید و تاکید بر نوستالژی سینماهای قدیمی بازتاب های زیادی به همراه داشت که باعث شد محمدحسین فرحبخش یک سال بعد در گفت وگویی صریح با ایسنا نکاتی را بیان کند. وی به عنوان یکی از صاحبان سینمای عصر سدید با تاکید بر این مطلب گفت: هر چه درباره نوستالژی سینمای «عصر جدید» گفته می شود، دروغ است.

این تهیه کننده چیره دست گفت: از کسانی که در مورد نوستالژی سینمای عصر جدید صحبت می کنند، چه مردم و چه فیلمسازان، چند سوال دارم. ممکن است بسیاری از آنها در سال های گذشته، در یک سال، در پنج سال، در 10 سال، در 20 سال والدین خود را از دست داده باشند. به من بگویید در این مدت چند بار به زیارت قبر پدر و مادرشان رفتند؟ پدر و مادرشان بیشتر نوستالژیک هستند یا سینمای عصر جدید را ترجیح می دهند؟ باید اول به این نکته اشاره کنند و بعد در مورد اموال مردم اظهار نظر کنند. اگر این سوال را بپرسم، من همان کسی هستم که 25 سال پیش از دنیا رفت و هر هفته به زیارت قبرش می روم. تا زمانی که پدرم زنده بود 60 سال از فوت مادرش می گذشت و در این 60 سال هر جمعه سر مزار مادرش می رفت. اینها نوستالژی است. سوال بعدی این است: چرا در این چند سال کسانی که از نوستالژی سینمای دوران جدید صحبت می کنند به تماشای فیلم در این سینما نیامدند؟ با وجدان خود قضاوت کنند چرا این سالها نیامدند؟ الان در فضای مجازی نوستالژیک سینما هستند؟ مانند هر چیز دیگری، این یک تقلب و دروغ است.

اما تعطیلی سینما عصر سدید مانند دیگر سینماهای قدیمی موضوع جدیدی نیست و با وجود اینکه پردیس های سینمایی در پاساژهای بزرگ وجود دارد، طبیعی است که این سینماها با تعمیرات و تغییرات کارکرد خود را از دست بدهند. اکران فیلم های قدیمی، نشست های خصوصی سینما، نشست های فیلم کوتاه و مستند و … در این سالن سینما برگزار می شود. تئاتر «لبخند» که می توان تأسیس کرد، حالا شاید این سینما را احیا کند. در کنار آن باز می شود.

شاید بد نباشد با بررسی این موضوع و همچنین صاحبان این تالار (که حق طبیعی احیای سرمایه ناپایدار خود را دارند) و همچنین کارشناسان و اهالی هنر، پیشنهاداتی را برای احیای این سالن ارائه دهند. یک مکان فرهنگی بازگشایی به شیوه ای متفاوت تشویق می شود و کاربری این سالن قدیمی تغییر نمی کند.

تا چند روز دیگر سالن‌های لبخند در کنار عصر سدید افتتاح می‌شود و جمعی برای تماشای تئاتر جمع می‌شوند، در بین تماشاگران قطعاً افراد مسن‌ای هستند که عصر سدید را به یاد دارند و فیلم‌های مهم تاریخ را تماشا کرده‌اند. در صف انتظار برای جشنواره سینما و فیلم صباح… سالن ها تازه افتتاح می شوند.

۲۴۳۵۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین