عواقب جدی کمبود خواب در دهه 40 و 50 سالگی

bato-adv

محققان تاکید می کنند که اتخاذ یک سبک زندگی سالم در میانسالی تاثیر قابل توجهی بر سلامت مغز در مراحل بعدی زندگی خواهد داشت. علت بی خوابی بین 40 تا 50 سالگی نیز ممکن است پیری زودرس مغز باشد.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که کمبود خواب در سنین 40 تا 50 سالگی می تواند باعث پیری زودرس مغز شود و عواقب آن می تواند تا اواخر دهه 50 ادامه یابد.

کریستین یافه، نویسنده این مطالعه، از دانشگاه می گوید: یافته های ما نشان می دهد که یافتن راه حل های سریع تر برای مشکلات خواب، مانند پیروی از برنامه خواب ثابت، ورزش، اجتناب از الکل و کافئین قبل از خواب، و استفاده از تکنیک های آرام سازی ممکن است به بهبود کیفیت خواب کمک کند. کالیفرنیا، سانفرانسیسکو سانفرانسیسکو بهبود سلامت مغز.»

در این مطالعه، محققان 600 بزرگسال را که در ابتدای مطالعه و حدود 5 سال بعد، نظرسنجی خواب را تکمیل کردند، مورد بررسی قرار دادند. سؤالات به شرح زیر بود: «آیا معمولاً در به خواب رفتن مشکل دارید؟»، «معمولاً چند بار در طول شب از خواب بیدار می شوید؟» و “آیا معمولا زود از خواب بیدار می شوید؟”

محققان شرایطی مانند کم خوابی، خواب نامناسب، مشکل در به خواب رفتن و ناتوانی در خواب عمیق، زود بیدار شدن یا خواب آلودگی در طول روز را ارزیابی کردند.

شرکت‌کنندگان بر اساس ویژگی‌های خوابشان به سه گروه تقسیم شدند: آنهایی که در گروه کم، تقریباً 70 درصد افراد، هیچ یک یا فقط یکی از این مشکلات را تجربه نکردند. شرکت کنندگان در گروه متوسط، 22 درصد، دو یا سه مورد از این مشکلات را داشتند، در حالی که شرکت کنندگان در گروه بالا، 8 درصد، چهار تا شش مشکل داشتند. 15 سال پس از شروع مطالعه، جمجمه شرکت کنندگان اسکن شد تا محققان بتوانند سن مغز آنها را محاسبه کنند. پس از در نظر گرفتن سن، جنسیت، فشار خون بالا، دیابت و سایر عوامل، محققان به این نتیجه رسیدند که مغز افراد در حال پیر شدن است. مغز گروه متوسط ​​به طور متوسط ​​1.6 سال از مغز گروه پایین پیرتر است. میانگین سن مغز افراد گروه فوق 2.6 سال بیشتر بود. از بین شش عادت خواب – خواب بی کیفیت، مشکل در به خواب رفتن و کمبود خواب عمیق – بیداری زودهنگام با افزایش سن مغز، به ویژه در افرادی که حداقل پنج سال این مشکلات را داشتند، مرتبط بود.

البته محققان این مطالعه که روز چهارشنبه در شماره آنلاین مجله آمریکایی «عصب شناسی» منتشر شد، تأکید کردند که این مطالعه به این معنا نیست که خواب ضعیف پیری مغز را تسریع می کند، بلکه تنها به ارتباط بین پیری مغز و پیری مغز اشاره می کند. . این دو دسته علاوه بر این، محققان دانشگاه ییل اعلام کردند که افراد میانسالی که فشار خون، قند خون یا کلسترول آنها کنترل نمی شود، ورزش نمی کنند، غذای سالم نمی خورند و خوب نمی خوابند در معرض خطر سکته مغزی، زوال عقل یا افسردگی هستند.

محققان تاکید می کنند که اتخاذ یک سبک زندگی سالم در میانسالی تاثیر قابل توجهی بر سلامت مغز در مراحل بعدی زندگی خواهد داشت. به گفته متخصصان، خواب کافی و با کیفیت بر عملکرد شناختی مغز تأثیر می گذارد و کمبود خواب تأثیر دائمی بر برخی از سیستم های شناختی دارد.