فلاپی در پاییز سال 2008 ، رئیس جمهور آمریكا ژنرال دوایت آیزنهاور در سفر رسمی به تهران به تهران رفت. نه تنها تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه بلکه سفری با نقطه عطف در تهران و واشنگتن. در آن زمان ، تنها ایالات متحده در سیاست ایران نقش داشت و نفوذ انگلیس به حاشیه رانده شد.
به گفته انتخابتو ، آیزنهاور ، که در یک سفر منطقه ای از یازده کشور بازدید کرده بود ، به مدت شش ساعت سخنرانی و وضعیتی را در تهران برگزار کرد: یک بار در فرودگاه مهرباد ، یک بار در مجلس ملی و سرانجام در آخرین بیانیه سفر. وی با تأکید بر اهمیت استراتژیک ایران در خاورمیانه ، وی خواستار تقویت همکاری بین دو کشور شد. رئیس جمهور آمریكا به وضوح اهداف واشنگتن را نشان داد: برای كنترل تأثیر اتحاد جماهیر شوروی ، اطمینان از دسترسی به منابع انرژی خلیج فارس و محافظت از امنیت اسرائیل.
در این زمینه ، آیزنهاور بر لزوم حفظ استقلال و یکپارچگی منطقه ای کشورهای منطقه تأکید کرد و آن را به عنوان یک عامل حیاتی در منافع استراتژیک ایالات متحده ارزیابی کرد. وی در حین دیدار با مقامات شاه و ایران ، هشدار داد كه صلح و عدالت نه تنها مبتنی بر قدرت نظامی است و پیشرفت پایدار مستلزم عدالت ، آزادی و توسعه اجتماعی و اقتصادی است.
در همین زمان ، این سفر توسط اردشیر زید به عنوان سفیر واشنگتن ایران منصوب شد. قرار ملاقات که نوید بخش جدید روابط بین دو کشور را می دهد. شاه ایرانی با دانستن اینکه تاج تا حدودی به دلیل حمایت آیزنهاور و دولت وی ایجاد شده است ، با استقبال بسیار خوبی ، وفاداری و نزدیکی خود را به کاخ سفید نشان داد.
سفر آیزنهاور رنگ و بوی سیاسی بیشتری در سایه کمپین ایالات متحده به دست آورد. دوست نزدیک وی محمد رضا شاه ، نامزد حزب جمهوری خواه ریچارد نیکسون با دقت از روند انتخابات پیروی کرد. جان اف پیروزی. کندی حزب دموکرات ، به ویژه با افزایش نارضایتی داخلی و فشارهای سیاسی افزایش یافته و سیاست ظلم به پایان رسید ، وی نگرانی های جدیدی را برای شاه ایجاد کرد.
پیام آیزنهاور واضح بود: آمریکا از ادامه فشار پشتیبانی نمی کند و فقط به قدرت نظامی متکی است. مقامات ایرانی هشدار دادند که برای دستیابی به ثبات باید فراتر از وسایل نقلیه نظامی در نظر گرفته شود.
ارسال پاسخ