انتخابتو به نقل از سازمان نظام پرستاری، احمد نجاتیان با بیان اینکه روحیه پرستاری مبتنی بر فداکاری است، گفت: خواسته های پرستاری در دوره های مختلف برآورده نشده است، اما پرستاران همیشه سر کار بوده اند.
وی با نشان دادن نقشی که کادر درمانی و پرستاران در ارائه خدمات به حوادث تلخ غزه و لبنان ایفا می کنند، افزود: پرستاران همواره به عنوان نیروی حمایتی در کنار مردم در دسترس هستند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی گفت: طبق قوانین بین المللی نباید به مراکز درمانی حمله کرد و در مقابل همه گروه های بین المللی حقوق بشری این سوال را مطرح کرد: چرا؟ آیا انجام می شود؟ آیا به مراکز درمانی حمله شده است؟”
وی با بیان اینکه در هفته پرستاری هستیم، ادامه داد: دومین روز از هفته پرستاری را با عنوان سیاست های پرستاری و سلامت سپری می کنیم، پرستاران همیشه در میدان خدمت می کنند، بنابراین می توانند خدمت کنند. اجرا با توجه به اینکه دولت قصد دارد در صورت اثربخشی سیاست ها پرداخت ها را انجام دهد، اهداف برنامه هفتم توسعه که مستقیماً به پرستاری مربوط می شود، «گواهی جامع سلامت» و «افزایش ظرفیت رشته پرستاری» است. در پایان برنامه هفتم اگر توسعه در جیب مردم به زیر 30 درصد برسد، می توانند از ظرفیت پرستاری خود در این راه استفاده کنند.
نجاتیان افزود: پرستاری می تواند در موضوعاتی مانند پرونده الکترونیک سلامت، مراقبت در منزل و سلامت دیجیتال کمک کند، اما برخی احکام اجرایی برنامه هفتم توسعه مانند کاهش 15 درصدی کارکنان دولت نیز ممکن است تعداد پرستاران را کاهش دهد15. درصد در بخش دولتی کوچک کردن دولت مردم است.
وی با بیان اینکه نسبت پرستار به تخت بیمارستانی باید 1.8 باشد، اظهار داشت: نسبت پرستار به ازای هر تخت نمی تواند به دست آید و در تحقیق نسبت پرستار به تخت 1.1 بوده است، یعنی نسبت به 0.9 رسیده است کمبود پرستار و تلاش برای حل مشکل مدیریتی است.
رئیس سازمان نظام پرستاری درباره تعداد درخواستهای مهاجرتی پرستاران گفت: حدود 2 هزار گواهی صلاحیت حرفهای Good Standing برای متقاضیان مهاجرت صادر کردهایم. اگرچه این تعداد گواهی صلاحیت حرفه ای صادر شده است، اما آمار دقیقی از مهاجران مشخص نیست و می توان گفت در برخی از کشورها پرستاران فاقد گواهی سلامت مشغول به کار هستند، بنابراین با توجه به شرایط مهاجرت پرستار نمی توان آمار دقیقی ارائه داد. آمارهای سازمان نظام پرستاری حاکی از آن است که طی دو ماه گذشته میزان درخواست گواهینامه حرفه ای برای مهاجرت کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه برخی از پرستاران مهاجرت کرده تمایل به بازگشت به ایران داشتند، گفت: دلایل مهاجرت متفاوت است و برخی از همکارانشان که مهاجرت کرده اند، تجربه این کار را نداشته اند که در محیطی قرار گرفته اند. فرهنگ و فرهنگ متفاوت با اقلیم و رفتارهای مختلف آشنا می شوند و پس از مدتی تمایل به بازگشت به کشور را در خود احساس می کنند. البته آمار دقیقی در این زمینه نداریم و تعداد آنها محدود است. یک پرستار مهاجر پل های پشت سرش را می سوزاند زیرا خانه اش را می فروشد یا کارش را رها می کند. یک راه حل این است که اجازه دهیم این نیروها که می خواهند تجربه کسب کنند، راه حل دیگر این است که دولت برای جذب نخبگان از خارج از کشور اقدام کند، زیرا اکثر پرستاران مهاجر نخبه هستند و باید برای شناسایی و تامین این افراد تلاش شود. راهکارهایی برای جذب و بازگرداندن آنها
نجاتیان تعداد پرستاران بیکار را اینگونه تشریح کرد: به طور کلی واژه بیکاری را به کار نمی برم و در حال حاضر با عدم توزیع مناسب نیروی کار در فرصت های شغلی مواجه هستیم. برخی فکر می کنند در غرب کشور فارغ التحصیل شده اند. اما از آنجایی که زندگی در تهران گران است، در شهر خود می مانند و بیکار می شوند، همچنین گاهی اوقات حقوق پرستاران آنقدر کم می شود که برایشان به صرفه نیست، بنابراین وارد حرفه پرستاری نمی شوند.
وی در خصوص تعداد فارغ التحصیلان رشته پرستاری خاطرنشان کرد: در حالی که سالانه 12 هزار پرستار فارغ التحصیل می شوند، در سه سال گذشته نزدیک به 9 هزار پرستار مشغول به کار شده اند و تعدادی از پرستاران به صورت شرکتی در بخش خصوصی مشغول به کار هستند. از آنجایی که تعداد پرستاران ناکافی است، با توزیع نامناسب پرسنل مواجه هستیم و اگر بتوانیم خوابگاه ایجاد کنیم، این مشکل حل می شود. در حال حاضر حدود 5 میلیارد تومان برای تربیت نیروی پرستاری هزینه می شود که حدود 2 میلیارد تومان هزینه می شود. صرف ایجاد خوابگاه برای اگر این پرستاران حقوق بگیرند این مشکل حل می شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: برخی از دولت ها معتقد به عدالت اجتماعی و حاکمیت دولت هستند و دغدغه بزرگی دولت را ندارند و تحول نیروهای نهادی را تایید می کنند، اما در برنامه هفتم توسعه به فکر کاهش حجم هستند. از دولت دولت، بنابراین آنها باید آن را کاهش دهند. جذب نیروهای شرکتی را افزایش و افزایش خواهیم داد.
وی در خصوص اضافه کاری پرستاران نیز تصریح کرد: افزایش اضافه کاری پرستاران باید از منابع عمومی کشور تخصیص یابد و دولت موظف است این منابع را تامین و سه برابر کند، زیرا نظام سلامت دیگر توان تامین نیروی انسانی را ندارد و ما اضافه کار می کنیم پیشنهاد کرد که ساعت کاری 100 هزار تومان باشد و وزارت بهداشت نیز آن را پذیرفت. امیدواریم با کمک روز پرستار این رقم دوباره افزایش یابد.
نجاتیان با بیان اینکه 70 درصد نیروی کار پرستاری کشور را زنان تشکیل می دهند، اظهار داشت: از آنجایی که پرستاران الگوی مناسبی در شکل گیری سیاست های سلامت هستند، باید در تدوین سند جامع مراقبت های بهداشتی در اجرای برنامه ها مورد توجه ویژه قرار گیرند. برنامه هفتم افزایش ظرفیت آموزش پرستاری و برنامه ریزی در این زمینه حائز اهمیت است.
وی در خصوص برپایی اولین نمایشگاه تجهیزات مراقبت پرستاری گفت: این نمایشگاه اولین نمایشگاه تجهیزات مرتبط با مراقبت های پرستاری در ایران و خاورمیانه است و حرکتی مهم برای نشان دادن نقش اقتصادی پرستاران است. این نمایشگاه روز سه شنبه هفته جاری برگزار می شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری حوادث و برخوردهای خشونت آمیز برخی از بستگان بیماران و پرستاران را اینگونه تشریح کرد: درخواست حضور نیروهای پلیس با لباس رسمی در اورژانس ها را داشتیم و حضور این نیروها می تواند از بروز درگیری جلوگیری کند. در مواقع اضطراری مانند اورژانس مردم اطلاعی ندارند و مشکلات مالی نیروی انتظامی در شرایط اضطراری نیز باید تامین شود.
وی با بیان اینکه در پرداخت بدهی پرستاران هفت ماه عقب هستیم، گفت: میزان اضافه کاری پرستاران باید حداقل به 100 هزار تومان برسد که قول داده شد بخشی از مشکلات پرستاران حل شود. بیش از 10 گزارش به مسئولان روز پرستار و پیگیری ارسال کردیم. مجلس و وزارت بهداشت نیز پیگیر این موضوع هستند.
ارسال پاسخ