به گزارش انتخابتو، با برقراری روابط سیاسی با عربستان از سال گذشته، بازار سیاه کوپن های عمره ایجاد شده و برخی از آن ها به «قیمت فیش های حج عمره» معامله می شود. گرانی عمره باعث شده مردمی که بیش از یک دهه در انتظار زیارت خانه خدا هستند، کوپن های خود را به قیمت ارزان بفروشند.
فارس در یکی از گزارش های خود نوشت: قیمت بلیط عمره از 50 میلیون تومان به 12 میلیون تومان افزایش یافت. مدیر حج، علی مهدوی با اشاره به اینکه هزینه عمره بین 43 تا 46 میلیون تومان است، می گوید با وجود تخفیف در قیمت کوپن، «کوپن ها همچنان خریدار ندارند».
13 سال از آخرین امانت عمره می گذرد. از این پس افرادی که تراشه نداشتند باید از کسانی که پول واریز می کردند، تراشه را به «قیمت توافقی» می خریدند. از سال گذشته با برقراری روابط سیاسی با عربستان، بازار سیاه بن عمره ایجاد شد و خرید و فروش برخی از آن ها با «قیمت فیش های حج عمره» آغاز شد. سازمان حج نیز اعلام کرده است که “در قیمت گذاری کوپن های عمره دخالتی نداشته است”.
استقبال نشدن دارندگان بلیط عمره برای رفتن به مکه باعث شد که قیمت بلیت به یک پنجم افزایش ناگهانی داشته باشد. با وجود این، برخی از مدیران دفاتر زیارتی می گویند که «ظرفیت کاروان ها همچنان خالی است».
سود سپرده گذاران
با گذشت بیش از یک دهه، سود ودیعه 800 هزار تومانی زائران (که بیش از 60 درصد هزینه عمره در زمان سپرده گذاری بود) به 4 میلیون تومان هم نمی رسد.
علی حقی مدیر دفتر زیارتی می گوید: وقتی از سپرده گذاران دعوت به اعزام می شود و آنها ثبت نام نمی کنند، مجبور می شویم ظرفیت کاروان را از طرق دیگری تکمیل کنیم.
از سوی دیگر حسن عسکری مدیر کاروان عمره با تاکید بر اینکه سپرده گذاران توانایی پرداخت ندارند، می گوید: دولت باید برای کسانی که بیش از 10 سال در انتظار تشرف هستند، تسهیلات بدهد. خانه خدا را زیارت کنید.»
کارشناسان حج می گویند اعزام مردم به عمره بدون رسید در حق کسانی که سال ها پول واریز کرده اند ظلم است. بر این اساس، دولت باید با اعطای وام های کم بهره و تخصیص پول دولتی، سفر حدود 6 میلیون دارنده تراشه به مکه را تسهیل کند.
۲۳۳۲۱۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ