نوجوانی و نوجوانی: راهنمای جامع برای والدین و مربیان

bato-adv

بعدی- نوجوانی دوره ای از رشد است که با بلوغ شروع می شود و با شروع بزرگسالی به پایان می رسد. نوجوانی را می توان به عنوان مرحله گذار از کودکی به بزرگسالی تعریف کرد. این دوره به پلی بین کودکی و بزرگسالی تشبیه شده است و فرد باید از این پل عبور کند تا به عنوان یک بزرگسال بالغ جایگاه خود را پیدا کند. نوجوانی زمانی است که روابط فرد با همسالان عمیق تر می شود. استقلال او در تصمیم گیری افزایش می یابد و در جریان فعالیت های فکری و روابط اجتماعی قرار می گیرد. نوجوانی دوره کشف و انتخاب است; همچنین دوره ای از هرج و مرج، استرس و درگیری های روانی است.

بر اساس گزارش فردا، مولفه های هویت در این دوره شکل می گیرد. بهترین تعریف از نوجوانی فرآیند رشدی است که با افزایش توانایی برای تسلط بر چالش های پیچیده وظایف تحصیلی و بین فردی در حین جستجو برای توانایی ها، هویت های اجتماعی و علایق جدید مشخص می شود.

بلوغ

شاید مهم ترین اتفاق دوران نوجوانی بلوغ باشد. بلوغ دوره یا سنی است که فرد به بلوغ جنسی می رسد و می تواند بچه دار شود. به دوره ای از زندگی اطلاق می شود که در آن فرد از نظر جسمی، عاطفی، اجتماعی، فکری و معنوی به بلوغ می رسد. علاوه بر این، تکالیف در این دوره انجام می شود. به عبارت دیگر، تغییرات فیزیکی به نام بدن مودار یا مودار. تغییرات روانی و اجتماعی نیز در این دوره رخ می دهد.

ویژگی های دوران نوجوانی

در این دوره تغییراتی در پسران و دختران رخ می دهد. این تغییرات شامل رشد جنسی، افزایش قد و وزن، تغییر در راستای بدن، تغییر در توانایی جسمی و عضلانی، تغییرات شناختی و اخلاقی، وضعیت شیمیایی خون، تغییر نیازهای تغذیه ای و تغییرات هورمونی است که در پسران و دختران متفاوت است. . این مقاله به بررسی تغییرات جنسی در نوجوانان می پردازد.

تغییرات هورمونی در پسران و دختران در دوران نوجوانی رخ می دهد.

بلوغ جسمی و جنسی

عوامل مؤثر بر بلوغ جسمی و جنسی شامل عوامل اجتماعی، عوامل عصبی و هورمونی است. در دهه اخیر توجه به عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و نیز عوامل هورمونی که در پیدایش بلوغ جنسی مؤثر است، آغاز شده است. به طوری که عواملی مانند آب و هوا و نژاد در درجه دوم اهمیت قرار می گیرند.

تحقیقات نشان داده است که میانگین سن شروع بلوغ در محیط های اقتصادی و فرهنگی بالا کمتر و در محیط های اقتصادی و فرهنگی ضعیف بیشتر است. علاوه بر این، تغییرات هورمونی در دختران و پسران متفاوت است. این تغییرات در غده هیپوفیز، غدد فوق کلیوی و غدد جنسی هستند. در اینجا فقط هورمون هایی که غدد جنسی (گناد) را تحریک می کنند را بررسی می کنیم. غدد جنسی توسط غده هیپوفیز قدامی ترشح می شوند و بر عملکرد غدد جنسی تأثیر می گذارند.

دو هورمون وجود دارند که غدد جنسی را تحریک می کنند: هورمون محرک فولیکول (FSH) و هورمون لوتئینه کننده (LH) که باعث رشد سلول های تخمک در تخمدان ها و اسپرم در بیضه ها می شود. در زنان، FSH و LH تولید و ترشح هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون را که هر دو در تخمدان ها تولید می شوند، کنترل می کنند. در مردان، LH تولید و ترشح هورمون مردانه تستوسترون توسط بیضه ها را کنترل می کند.

ورود و عملکرد اندام های جنسی

1- نر

در طول رشد، تغییرات عمده ای در اندام های جنسی رخ می دهد. از جمله رشد بیضه ها و کیسه بیضه که بین سنین یازده تا سیزده سالگی به اوج خود می رسد و پس از آن کند می شود. علاوه بر این، در سنین 14 تا 16 سالگی، آلت تناسلی، غده پروستات و وزیکول‌های منی به بلوغ می‌رسند و ترشح مایع منی آغاز می‌شود. در این دوره، پسران نوجوان ممکن است دچار اضطراب در مورد انزال و انزال شوند. انجام آمادگی و آگاهی لازم قبل از وقوع انزال شبانه از بروز اضطراب در جوان جلوگیری می کند.

2- زن

اندام جنسی خارجی زن، که در مجموع به نام فرج شناخته می شود، در این دوره رشد می کند و برجسته می شود. در دوران بلوغ، ترشحات روی دیواره های داخلی واژن اسیدی می شود و غدد بارتولین شروع به ترشح می کنند. طول رحم دو برابر می شود و بین ده تا هجده سالگی اندازه و وزن تخمدان نیز افزایش می یابد. در دختران قاعدگی در این دوره اتفاق می افتد که به طور متوسط ​​از دوازده یا سیزده سالگی شروع می شود. البته ممکن است در مواردی زودتر و در مواردی دیرتر باشد; همچنین باید توجه داشت که قاعدگی معمولاً تا رسیدن به حداکثر قد و افزایش وزن رخ نمی دهد.

امروزه به دلیل مراقبت های بهداشتی و تغذیه بهتر، قاعدگی دختران زودتر از نسل های قبل شروع می شود. افزایش چربی بدن می تواند باعث زودتر شروع قاعدگی شود و ورزش این اتفاق را به تاخیر می اندازد. طول سیکل از بیست تا چهل روز است. اما به طور متوسط ​​بیست و هشت روز است. این مشکل در زنان مختلف نیز متفاوت است. همچنین بسیار نادر است که یک زن چرخه قاعدگی بسیار منظمی داشته باشد.

بلوغ زودرس و دیررس

بلوغ زودرس منجر به رفتار باوقارتر، آرام تر و اعتماد به نفس بیشتر در پسران می شود. این باعث می شود که آنها در بین همسالان خود محبوب تر شوند و احتمال بیشتری وجود داشته باشد که در گروه همسالان رهبری کنند. اما در پسران بلوغ دیررس باعث احساس بی کفایتی، طرد شدن، پرخاشگری و امنیت کمتر می شود. البته ممکن است این خصوصیات همیشه ثابت نباشند و با ورود به بزرگسالی تغییرات دیگری رخ دهد.

دختران بیشتر احتمال دارد که به موقع وارد بلوغ شوند. دخترانی که زودتر به بلوغ می رسند درونگراتر، خجالتی تر و از نظر رفتاری ضعیف تر هستند. اما آنها کم کم محبوب تر می شوند. به طور کلی بین بلوغ زودرس و دیررس در دختران نسبت به پسران تفاوت چندانی وجود ندارد.

تربیت جنسی در نوجوانان

شروع بلوغ و تغییراتی که در بدن ایجاد می شود، نیاز جوان را به آگاهی از تمایلات جنسی انسان ایجاد می کند. آموزش جنسی نوجوانان با اهداف مختلفی انجام می شود. هدف اول بهبود دانش و آگاهی نوجوان از تغییراتی است که در بدن رخ می دهد. نوجوانان باید بدانند که سرعت رشد هر فردی منحصر به فرد است و رشد پسران و دختران متفاوت است. آموزش جنسی نوجوانان باید شامل اطلاعات اولیه در مورد تولید مثل انسان و فرآیند آن باشد.

هدف دوم بهبود سلامت جنسی نوجوانان است که نه تنها سلامت جسمی بلکه سلامت عاطفی و روانی را نیز شامل می شود. سلامت جنسی نوجوانان از این جهت مهم است که برای خود و سایر افراد هر دو جنس ارزش و احترام قائل هستند و اگرچه زن و مرد یکسان نیستند. اما آنها اساساً موجوداتی برابر هستند و باید بدانند که جنسیت آنها چیزی جدا از آنها نیست.

نقش والدین

بیشتر تحقیقات نشان می دهد که جوانان اطلاعات مربوط به مسائل جنسی را مستقیماً از همسالان خود دریافت می کنند. با فرض اینکه آموزش جنسی متعلق به محیط خانه باشد، می توان با قاطعیت گفت: بسیاری از والدین مسئولیت خود را در این زمینه نپذیرفته اند. دلایل متعددی برای این سلب مسئولیت وجود دارد.

برخی از والدین خیلی خجالتی یا حتی منفی نگر هستند که در مورد آن صحبت کنند. برخی از والدین اطلاعات کافی ندارند و نمی دانند چگونه مطالب را برای فرزندانشان توضیح دهند. بسیاری می ترسند که دانستن این موارد منجر به آزمایش آنها شود. اطلاعات لازم را به فرزندانش نمی دهد و اگر هم می دهد خیلی کم و دیر است.

در دوران نوجوانی، والدین می توانند توجه خود را بر کمک به نوجوان در ایجاد نگرش ها و احساسات مثبت و نحوه رفتار در روابط متمرکز کنند. پسرها بیشتر از بیان مطالب جنسی بین دختر و پسر به والدین خود محروم هستند.

در یک مطالعه، نوجوانان از هر دو جنس تمایل بیشتری به صحبت با مادر داشتند تا با پدر، و والدین تمایل بیشتری به صحبت با کودک نوجوان همجنس داشتند تا فرزند نوجوان جنس مخالف. به طور کلی، مادران تبیین کننده اصلی مشکلات جنسی برای کودکان هستند.

نقش مدرسه

نقش اصلی در این میان بر عهده مدارس است. دلایل مختلفی وجود دارد که چرا مدارس باید درگیر شوند:

1- آماده سازی جوانان برای ازدواج موفق در آینده و فرزندپروری مسئولانه یک هدف بسیار مهم است.

3- مدارس به عنوان موسسات آموزش حرفه ای ممکن است برای تحقق این امر مجهز شوند. می توان معلمان را آموزش داد و دوره های آموزشی طراحی کرد. مدارس نیز می توانند پس از اثبات لزوم توجه به این نیازها، منابع لازم را فراهم کنند.

4- مدرسه تنها نهاد اجتماعی است که می تواند به همه جوانان برسد.

به طور کلی توجه به این نکته ضروری است که معلمان، مربیان آموزشی و مشاوران مدرسه، در صورتی که جوانی در مدرسه سوالی درباره این موضوع بپرسد یا برداشت نادرست و منفی از این روابط داشته باشد، نباید بی تفاوت بمانند.