هر گلودردی مسری نیست / آنتی بیوتیک ها همیشه مفید نیستند

عوارض مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک سفتریاکسون که منجر به مرگ

به گزارش ایمنا به نقل از وبدا، قباد مرادی با اشاره به مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در کشور گفت: مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها و یا مصرف آن بدون تجویز پزشک می تواند اثرات جبران ناپذیری بر سلامت فرد و جامعه ایجاد کند.

استفاده غیرمنطقی از این داروها باعث کاهش اثربخشی درمان و بروز مقاومت میکروبی می شود و درمان عفونت های ساده را دشوار یا حتی غیرممکن می کند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آمار بالای مصرف آنتی بیوتیک در ایران نسبت به استانداردهای جهانی گفت: مقاومت میکروبی زمانی رخ می دهد که باکتری ها به داروها مقاوم باشند. آنتی باکتریال مقاوم می شود و داروهای معمولی را قادر به کنترل عفونت ها نمی کند.

بسیاری از افرادی که از گلودرد یا سرماخوردگی شکایت دارند خودسرانه از آنتی بیوتیک استفاده می کنند، در حالی که برخی از پزشکان ممکن است در موارد غیرضروری یا مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک تجویز کنند که هم اثربخشی درمان را کاهش می دهد و هم احتمال زنده ماندن را کاهش می دهد. نگهداری داروها در خانه بیماران و استفاده مجدد از آنها در شرایط مناسب نامناسب افزایش می یابد

مرادی با اشاره به اینکه هر گلودردی مسری نیست، ادامه داد: بسیاری از گلودردها ناشی از باکتری نیست، بلکه ویروس ها به ندرت نیاز به درمان آنتی بیوتیکی دارند و تنها از طریق می توان تشخیص داد که گلودرد ویروسی است یا باکتریایی. تست ها معاینه دکتر

وی خاطرنشان کرد: کشورهای پیشرفته پروتکل های سخت گیرانه ای برای تجویز آنتی بیوتیک دارند و امیدواریم پزشکان تنها در مواقع لزوم این داروها را برای جلوگیری از گسترش مقاومت میکروبی تجویز کنند. فقط برخی از گلودردها ممکن است دلایل مختلفی داشته باشند. بسیاری از گلودردها به عفونت های باکتریایی یا ویروسی مربوط می شوند. غیر عفونی و این در اثر عوامل محیطی، آلرژی یا محرک های خارجی ایجاد می شود.