انتخابتو، بیماریهای عفونی تنفسی شامل مجموعهای از بیماریهای ناشی از عفونتهای ویروسی یا باکتریایی دستگاه تنفسی است که این بیماریها در فصول مختلف سال شیوع متفاوتی دارند که برخی در فصول سرد سال شیوع بیشتری دارند. به عنوان مثال، ویروسهای آنفولانزا و کروناویروسها در پاییز و زمستان شایعتر هستند، در حالی که سایر ویروسها مانند راینوویروسها ممکن است در طول سال فقط در بهار و پاییز فعال باشند. رایج ترین است.
این ویروس یکی از ویروس های عفونت دستگاه تنفسی است که انتشار فصلی را نشان می دهد. هموفیبرید Environmental () عضوی از این خانواده از ویروس ها است Paramyxoviridae ویروس HMPV عموماً در زمستان و بهار شایعتر است و میتواند علائمی مانند تب، سرفه، تنگی نفس و التهاب حنجره ایجاد کند و این ویروس در گروههای آسیبپذیر مانند کودکان و سالمندان علائم ایجاد میکند. شدیدتر می شود و باعث بیماری هایی مانند ذات الریه می شود.
این واقعیت که ویروس HMPV یکی از ویروسهای عامل عفونتهای تنفسی است، با توجه به آمار بالای این ویروس در چین، بسیاری از افراد را نگران کرده است و برخی شایعات حاکی از وجود شباهت بین HMPV و Covid- است. 19. یادآوری این نکته ضروری است که هم ویروس HMPV و هم کروناویروس باعث عفونت مجاری تنفسی میشوند، اما کرونا ویروس از شدت و شیوع بالاتری نسبت به ویروس HMPV برخوردار است و عفونت با این ویروس میتواند منجر به بیماریهای جدیتری مانند سندرم حاد تنفسی شود. شدید (ARDS) و شکست چند نفره اما از سوی دیگر، عفونت ویروس HMPV به صورت بیماری های تنفسی خفیف تا متوسط ظاهر می شود و علائمی مشابه سرماخوردگی دارد.
در حالی که پیشگیری از عفونت های دستگاه تنفسی از جمله HMPV با رعایت اصول بهداشتی مانند شستن دست ها، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی امکان پذیر است، درمان عفونت های HMPV شامل اقدامات حمایتی مانند استراحت، مصرف مایعات کافی و استفاده است. از داروهای ضد تب و داروهای ضد التهابی سپس اطلاعیه وزارت بهداشت، پایش به منظور ردیابی و پایش ویروس های در گردش بیماری های حاد تنفسی است.مالتی پلکس» علوم پزشکی در دانشگاه های تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی از مرداد 1402 آغاز شد و در دی ماه سال جاری، 21 ویروس در 119 نمونه آزمایش شد.
نتایج نشان میدهد که ویروسهای آنفولانزا با ۲۱ درصد رتبه اول را در بین ویروسهای در گردش دارند، پس از آن ویروسهای خانواده کرونا با ۶.۷ درصد و RSV با ۵.۹ درصد و راینوویروسها در میان ویروسهای تنفسی در گردش با ۵ درصد در رتبه چهارم قرار دارند.
با توجه به نگرانی های بیان شده و شایعات پیرامون ویروس HMPV این بار و کاهش ایمنی افراد در برابر ویروس ها، آمیتیس رمضانی، استاد بیماری های عفونی، دبیر انجمن متخصصین عفونی ایران، مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران و رئیس شبکه بیماری ها دوباره ظاهر شود و تازه وارد کشور گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانید.
ایمنا: ویروس HMPV از کدام گروه ویروسی است و آیا شباهتی با سایر بیماری ها مانند آنفولانزا و سرماخوردگی دارد؟
رمضان: ویروس HMPV جزو گروه بیماری هایی است که علائمی شبیه سرماخوردگی دارد و از نظر خانواده ویروسی در طبقه ای قرار می گیرد که ویروس در آن قرار دارد. نحوی ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)، این ویروس معمولاً در اواخر زمستان و اوایل بهار شایع است و از نظر الگوی توزیع ویروس مشابه ویروس هایی مانند آنفولانزا است.
در واقع، ویروس HMPV با بیماری هایی مانند آنفولانزا مشترک است و در جوامع با آنها نیز گردش می کند. علاوه بر این، اگرچه علائم این ویروس شبیه سرماخوردگی است، اما گاهی اوقات می تواند شبیه آنفولانزا باشد.
ایمنا: علائم عفونت HMPV چیست و کدام افراد جزو گروه های آسیب پذیر به HMPV هستند؟
رمضان: علائم این ویروس آزاردهنده نیست و اغلب افراد عفونت HMPV را یک سرماخوردگی ساده تصور می کنند و به پزشک مراجعه نمی کنند. معمولاً علائم این ویروس شامل گرفتگی بینی، سرفه و عطسه است و ممکن است افراد علائم زیر را تجربه کنند: سردرد را نیز تجربه خواهید کرد.
اکثر افراد در صورت آلوده شدن به HMPV علائم سرماخوردگی را تجربه خواهند کرد و فقط گروه های خاصی مانند کودکان و افراد زیر 14 سال، سالمندان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف ممکن است علائم شدیدتری داشته باشند.
هر چه سن افراد جوان تر باشد، علائم عفونت HMPV ممکن است شدیدتر باشد، زیرا کودکان به دلیل سن کمتر در معرض این ویروس قرار می گیرند و همچنین ممکن است بدن آنها در برابر این ویروس مصون نباشد.
اگر این ویروس برونش ها و ریه ها را درگیر کند، علائم شدیدتر آن شامل برونشیت و علائم درگیری گوش است، اما در موارد عادی و در افراد با شرایط طبیعی، این ویروس هیچ عارضه ای ندارد.
ایمنا: آیا میتوان انتظار داشت ویروس HMPV شرایطی مشابه اپیدمی کرونا ایجاد کند؟
رمضان: ویروس HMPV ویروس جدیدی نیست و این مهمترین نکته ای است که باید به آن توجه کرد. این نکته در مقایسه ویروس HMPV با کووید-19 اهمیت زیادی دارد. تمام دنیا با این ویروس مواجه نشده بود.
با توجه به اینکه کووید-19 شناخته نشده بود، بدن افراد در برابر این ویروس مصون نبود و سرعت انتشار کووید-19 بالا بود و بدن هیچ فردی در برابر این ویروس مصون نبود، افراد در معرض عفونت قرار گرفتند. ویروس بسیار زیادی در کووید-19 وجود داشت و ما شاهد ایجاد یک پاندمی این ویروس بودیم.
ویروس HMPV ویروس جدیدی نیست و بسیاری از افراد نسبت به آن ایمنی ندارند. حداقل 60 سال است که در جوامع مختلف در گردش بوده و تقریباً 20 سال است (از سال 2001) تشخیص داده شده است.
ایمنا: دلیل حساسیت در فرآیند تشخیص ویروس چیست؟
رمضان: کیت های تشخیصی و تست های شناسایی مولکولی ویروس HMPV در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران موجود است و یکی از دلایل اهمیتی که به شناسایی این ویروس و سایر ویروس ها داده می شود، حساسیت بالایی است که پس از کووید- 19. .
با توجه به حساسیت ایجاد شده پس از اپیدمی کرونا، پایش، مشاهده و شناسایی ویروس های در گردش و توجه به تغییرات ژنومیکس ویروسها و جهشها از اهمیت بالایی برخوردار هستند و اکنون آزمایشهای پیشرفتهتری برای شناسایی ویروسها وجود دارد.
ایمنا: آیا مورد جدی ابتلا به HMPV در کشور گزارش شده است؟
رمضان: این ویروس در کشورها وجود دارد و ویروس HMPV نیز سال گذشته در کشور شناسایی شد. در واقع این ویروس در همه کشورها وجود دارد، اما برخی از افراد به دلیل اینکه علائم جدی ایجاد نمی کرد حتی به پزشک مراجعه نکردند. .
بسیاری از افرادی که بیماری خود را سرماخوردگی می دانند و با اقدامات حمایتی و درمان در منزل و استراحت بهبود می یابند، ممکن است به HMPV مبتلا شوند و تاکنون هیچ مورد عفونت جدی به این ویروس در کشور شناسایی نشده است.
ایمنا: علت اپیدمی HMPV در چین چیست؟
رمضان: با توجه به اپیدمی این ویروس در برخی از کشورها، سفر مسافران به کشور ممکن است میزان انتقال این ویروس را افزایش دهد، اما جای نگرانی نیست و موارد ابتلا در چین نیز کاهش یافته است.
البته نباید فراموش کرد که کشورهایی مانند چین در زمان اپیدمی کووید-19 سیاست کووید صفر را دنبال کردند و پس از شناسایی بیمار کرونا، همه افراد را قرنطینه کردند و مردم این کشورها را نسبت به سایر کشورها در برابر ویروس ها ایمن تر کرد. بگذار کشورها کمتر باشند.
ایمنا: کاهش مصونیت جمعی در برابر ویروس ها با روند فزاینده موارد بیماری چه رابطه ای دارد و چه توصیه های بهداشتی را باید جدی گرفت؟
رمضان: به دنبال اورژانس کووید-19 و کنار گذاشتن اقدامات بهداشتی، به دلیل کاهش شدید ایمنی جمعی جامعه و تضعیف سیستم ایمنی در طول همه گیری کووید-19، با موج شدید آنفولانزا مواجه شدیم. موارد آنفولانزا در بین افراد افزایش یافت و گسترش بیماری بیشتر شد
در واقع، هرچه افراد کمتر با ویروس های در حال گردش در جامعه تماس داشته باشند، مصونیت افراد نسبت به ویروس ها کمتر می شود و میزان ابتلا به برخی از ویروس ها بیشتر می شود.
لازم به ذکر است که بسیاری از ویروس های تنفسی در فصول سرد سال شایع هستند. آنفولانزا از اواخر آذر و دی ماه مشکل اصلی بوده و در حال حاضر موارد ابتلا به این بیماری رو به کاهش است.
گروههای پرخطر، از جمله کودکان، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض عفونتهای تنفسی هستند و باید توصیههای بهداشتی را جدیتر بگیرند، تا حد امکان از فضاهای بسته خودداری کنند، دستها را جدی بشویند و در خانه بمانند. از ماسک در مناطق بسته استفاده کنید.
ارسال پاسخ