به گزارش خبرگزاری انتخابتو، اصغر همت در این کارگاه آموزشی با اشاره به روابط عمومی موزه سینما با بیان این مطلب گفت: روزی روزگاری انسان اگر صدای زیبایی داشت می توانست خواننده و بازیگر باشد، اما امروز وضعیت متفاوت است .
در بازیگری مقوله مربوط به حواس انسان شکل دیگری دارد زیرا نباید به چیزهایی مانند دیدن و شنیدن محدود شود. ضرب المثل معروفی هست که می گوید بازیگر نباید آنچه هست را ببیند اما آنچه نیست را ببیند.
آگاهی برای یک بازیگر ضروری است
بازیگر سریال امام علی (ع) گفت: هیچکس نیست که از بازیابی شیوه صحیح تنفس و تسلط بر بدن رنج ببرد بنابراین هر فردی با کسب این مهارت ها می تواند انسان بهتری شود. بزرگترین کار استانیسلاوسکی جمع آوری و گردآوری عادات انسانی بود. وی تنش عضلانی را سم بازیگری می دانست و اهمیت تنفس صحیح را در زندگی شخصی می دانست. جالب اینجاست که انسان از ابتدای زایمان تا زمانی که معنای اضطراب را بفهمد درست نفس می کشد.
همت با بیان اینکه یک بازیکن باید در زمینه های مختلف دانش زیادی داشته باشد، گفت: یک بازیکن نیاز به یادگیری در زمینه های مختلف دارد. به عنوان مثال، در حالی که یک بازیگر باید در صحنه تئاتر به توانایی های خود اطمینان داشته باشد، در سینما مقوله ای مانند تدوین و امکان تلقی متفاوت وجود دارد. در تئاتر نمی توان تقلب کرد و بنابراین معیار استعداد یک بازیگر روی صحنه تئاتر است. بازیگری به شکل واقعی توسط افرادی انجام می شود که تجربه بازیگری دارند.
دانشگاه محل رشد است نه کشف
این هنرمند با بیان این مطلب اظهار داشت: به نظر من فردی که سابقه فعالیت تئاتری ندارد و تحصیلات کافی در این زمینه ندارد نباید در دانشگاه پذیرفته شود. زمینه فعالیت او در ابتدا نویسندگی، کارگردانی، بازیگری، نمایش عروسکی و … بود. باید در میان تعیین شود. چون دانشگاه جایی است که استعداد پرورش می یابد نه کشف و لذا وجود دارد. استعداد ذاتی در هر فعالیت هنری ضروری است و میزان علاقه عامل تعیین کننده ای نیست.
همت ابزاری برای درک اهمیت تنفس صحیح داشت: هرکسی که نادرست نفس میکشد سردرد میگیرد. اولین فعالیت شروع بازیگری، بازگشت به تنفس صحیح اولیه است. استانیسلاوسکی معتقد بود که بازیگری به هیچ وجه بدون تنفس صحیح امکان پذیر نیست و یوگا به عنوان ورزش اصلی بازیگری به حساب می آمد زیرا بدن و ذهن فرد را آزاد می کند.
وی با بیان اینکه بازیگری درست فقط در سلامت کامل روح و جسم است، گفت: به نظر من حتی وجود لهجه هم یک نقص محسوب می شود و نمی توان مثل هملت نقشی را بازی کرد. یک بازیگر باید 100% سالم باشد تا یک نابینا یا بیمار روانی را به تصویر بکشد. علاوه بر این، فعالیت ها و تمرین های صحیح مرتبط با بازیگری باید جزو عادات ثانویه علاقه مندان به این رشته باشد.
بازیگر سریال «آژانس دوستی» ادامه داد: حمید تساریانیان معتقد بود رفتار غیرارادی برای یک بازیگر باید جنبه ارادی هم داشته باشد. اگر انسان عضله و بدن آزاد نداشته باشد صدا و بیان گوش ندارد و همانطور که گفته می شود کشش عضلانی سم بازیگری است و رفع چنین شرایطی فقط با تمرینات مداوم حاصل می شود.
بداهه گویی یک اصل در بازیگری است
وی با بیان اینکه بداهه گویی یک اصل در بازیگری است، گفت: روی صحنه هر اتفاقی ممکن است بیفتد و بازیگر باید آماده رویارویی با آن باشد بدون اینکه مخاطب متوجه شود.
همت درباره شخصیت های منفی نمایش ها گفت: معتقدم نقش منفی از بیرون وجود ندارد زیرا هیچ کس در دنیا وجود نخواهد داشت که خود را یک شخصیت منفی ببیند بلکه این مخاطب است که متوجه منفی بودن یک نقش می شود. علاوه بر این، نحوه بیان جملات در زبان استاندارد نیز موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. بیان بدون لحن و تنش را زبان معیار می گویند و بیان معیار دارای قوانین و مقرراتی است.
خلاص شدن از شر یک شخصیت کار آسانی نیست
همت گفت: یک بازیگر بزرگ نمی تواند در یک سال بیش از یک کار شرکت کند زیرا نمی توان به راحتی از شر یک شخصیت خلاص شد. همچنین برای ایفای نقش چندین ماه تحقیق لازم است.
بازیگر «یه حبه قند» گفت: سینما و تئاتر دو مدیوم متفاوت هستند اما در بازیگری اصول اولیه حاکم بر آنها تفاوتی ندارد. یک بازیگر سینما باید با لنز آشنا باشد اما برای بازیگر تئاتر اینطور نیست. یک بازیگر ممکن است تحت تأثیر فیلم و چیزهای دیگر باشد، اما در همه موارد باید سعی کند از دام تقلید دوری کند. موضوع دیگر این است که تئاتر موضوعی فعال است، اما بیشتر آثاری که امروزه روی صحنه می روند، ماهیت داستانی دارند و این موضوع جایگزین کنش گرایی شده است.
فعالیت هنری مستلزم خلاقیت است
همت میگوید: «مهمتر از تمرین، تمرین است، و یک بازیگر برای تسلط بر نقشی که در مقابل دوربین قرار میگیرد، باید مدام تمرین کند. فعالیت هنری مستلزم خلاقیت است و این شامل چیزهای زیادی است که در نهایت به چیزی خلاق تبدیل می شود. اگر اثر هنری فاقد خلاقیت باشد، فقط تکنیک در کار است و تاثیری نخواهد داشت.
همت خاطرنشان کرد: در سال 56 دانشجو بودم و در فیلم «قرمزها» به کارگردانی غلامحسین لطفی و همچنین با بازی پرویز فنی زاده بازی کردم. من معتقدم پرویز فنی زاده در تاریخ بازیگری ایران وجود ندارد. او یک بار گفت که دوست دارد گسترده زندگی کند، نه طولانی، اما من معتقد بودم که یک هنرمند باید طولانی زندگی کند. فنی زاده به قول خود عمل کرد و در 46 سالگی صحنه را ترک کرد. از شاگردان آن زمان امین ترخ، مهدی فقیه، حامد مظفری، جمشید اسماعیل خانی و… بودند.
بیضی در سینما یک استثناست
این بازیگر درباره بهرام بیضایی نیز گفت: شانس بزرگی بود که بهرام بیضایی رئیس دانشکده هنرهای زیبا بود چرا که به لطف او افراد درجه یک برای تدریس در این دانشگاه آمدند و حتی اساتید معروفی هم کار کردند. دوره های جزئی . این موضوع محدود به رشته تئاتر نبود، از هنرمندان مهم دیگر رشته های هنری نیز برای تربیت شاگردان استفاده می شد.
وی ادامه داد: بیضایی هیچ وقت مرا غافلگیر نمی کند زیرا از کارهایی که انجام می دهد بزرگتر است. او یک استثنا در تاریخ ماست. بیضایی در کار خود متخصص است و همیشه برای کارش احترام زیادی قائل است.
این کارگاه که در تالار فردوس موزه سینما برگزار شد، پنج ساعت به طول انجامید و بیشتر آن به کارهای عملی اختصاص داشت.
۲۴۴۵۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ