221 نفر به تب دنگی مبتلا شدند. چند نفر سابقه سفر به امارات داشتند؟

bato-adv

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: از ابتدای سال 1403 تا 16 مهرماه 221 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شد.

به گزارش برنا، گوباد مرادی رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در خصوص وضعیت تب دنگی در کشور با بیان این مطلب گفت: بر اساس گزارشات سیستم مراقبت سندرمی فعلی کشور از ابتدای سال جاری اپیدمی، از 1403 تا 16 اکتبر، 221 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است.

وی گفت: بیشتر موارد سابقه سفر به خارج از کشور بوده است. 131 نفر سابقه سفر به امارات، 17 نفر به پاکستان، یک نفر به عمان و یک نفر به بنین (غرب آفریقا) داشتند.

وی همچنین افزود: 71 بیمار سابقه سفر خارجی نداشته اند که 11 مورد در شهرستان بندرلینگا استان هرمزگان و 60 مورد نیز در شهرستان چابهار و استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شده و به عنوان فوتی محلی در نظر گرفته شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: هم اکنون پشه Aedes aegypti در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر و پشه Aedes albopictus در استان های بوشهر صید شده است. گیلان، مازندران، اردبیل و آذربایجان شرقی.
مرادی تاثیر شروع سال تحصیلی بر شیوع تب دنگی را اینگونه توضیح داد: اساساً افزایش و کاهش تب دنگی به فراوانی پشه‌های مهاجم آئدس آلوده به ویروس بستگی دارد که با شرایط آب و هوایی و آب و هوایی مرتبط است. . بارش

با توجه به سرد شدن هوا و آغاز فصل بارندگی، انتظار افزایش موارد در استان های محل سکونت پشه ها را داریم. به نظر نمی رسد شروع فصل مدرسه تأثیر مستقیمی بر روند عفونت داشته باشد.

وی اقدامات انجام شده توسط وزارت بهداشت برای اطلاع رسانی بیشتر مردم در مورد این بیماری را اینگونه تشریح کرد: در استان هایی که پشه آئدس یافت می شود آموزش داده می شود و در استان های مشکل دار با توجه به میزان خطر از طریق شبکه های استانی اطلاع رسانی می شود. در استان هایی که مشکل پشه Aedes در حال حاضر تجربه نشده است، آموزش بهبود محیط زیست با توجه به اولویت بهبود محیط زیست ارائه می شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تب دنگی می‌تواند نوزادان و سالمندان، افراد چاق، زنان باردار، مبتلایان به زخم معده، زنان پریود با خونریزی غیرطبیعی واژن و بیماری‌های خونی مانند تالاسمی را درگیر کند. و…، بیماری های مزمن مانند بیماری های مادرزادی قلبی، دیابت، فشار خون بالا، آسم، نارسایی مزمن کلیه، سیروز، بیماران تحت درمان با داروهای ضد التهابی استروئیدی یا غیر استروئیدی، سابقه قبلی تب دنگی خطرناک هستند.