4 عفونت شایع می تواند باعث سرطان شود

4 عفونت شایع می تواند باعث سرطان شود

4 عفونت شایع می تواند باعث سرطان شود

بر اساس گزارش جدیدی که اخیرا توسط انجمن تحقیقات سرطان آمریکا منتشر شده است، چهار عفونت رایج می توانند باعث ایجاد حدود 13 درصد از سرطان ها شوند. دانشمندان پیشنهادهای خوبی برای پیشگیری از این سرطان ها دارند.

به گزارش دویچه وله، انجمن تحقیقات سرطان آمریکا در گزارشی که به تازگی منتشر کرده است، اعلام کرده است که 13 درصد سرطان ها در جهان ناشی از 4 عفونت رایج است. ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV یکی از این عفونت هاست.

بیش از 200 نوع HPV وجود دارد که برخی از آنها به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم، تناسلی و دهان را افزایش می دهند.

عفونت HPV در اکثر افراد آلوده به خودی خود از بین می رود، اما حدود 10 درصد از زنان مبتلا به این بیماری عفونت مداوم دهانه رحم را تجربه می کنند. این می تواند باعث تکثیر سریع سلول ها و غیرفعال شدن پروتئین هایی شود که تومورها را سرکوب می کنند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده دو یا سه دوز واکسن HPV را با شروع حدود 11 یا 12 سالگی توصیه می‌کند.

هپاتیت گروه B و C

این ویروس ها در درجه اول با ایجاد التهاب در سلول های کبدی باعث سرطان می شوند. التهاب مزمن منجر به تجمع بافت اسکار در کبد به نام سیروز می شود که یک عامل خطر قوی برای سرطان است. ویروس هپاتیت B همچنین می تواند مستقیماً با پیری سلول های سالم کبد باعث سرطان شود.

هپاتیت B و C هر دو می توانند از طریق تماس با خون، مایع منی یا سایر مایعات بدن منتقل شوند. در ایالات متحده، هپاتیت C اغلب در میان مصرف کنندگان مواد مخدر که از سوزن های آلوده مشترک استفاده می کنند، رخ می دهد. پزشکان می توانند هر دو عفونت را با آزمایش خون تشخیص دهند.

در حال حاضر واکسن بسیار موثری علیه هپاتیت B وجود دارد و از سال 1991 توصیه شده است که نوزادان در برابر این ویروس واکسینه شوند. بزرگسالان تا 60 سال و سایر افراد در هر گروه سنی با عوامل خطر خاص نیز باید غربالگری و واکسینه شوند.

هیچ واکسنی برای هپاتیت C وجود ندارد، اما استفاده نکردن از سوزن مشترک بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به عفونت است.

هلیکوباکتر پیلوری

عفونت هلیکوباکتر پیلوری بسیار شایع است و تقریبا نیمی از جمعیت جهان ناقل این باکتری هستند. اما تنها یک تا سه درصد از آنها به سرطان مبتلا می شوند. هلیکوباکتر در بزاق، پلاک های دندانی و مدفوع یافت می شود. اکثر افراد مبتلا به این عفونت بدون علامت هستند.

هلیکوباکتر باعث التهاب مزمن پوشش معده و در نهایت سرطان می شود.

بهترین راه برای جلوگیری از شیوع این عفونت پرهیز از استفاده مشترک از کاسه غذا، لیوان و مسواک است. شستن دست ها با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه قبل از تهیه غذا یا هنگام غذا خوردن نیز ویروس را از بین می برد. افراد مبتلا به زخم معده، درد معده یا مدفوع خونی باید برای این عفونت آزمایش شوند.