در این نقاشی، سیگنورلی مضامین آخرالزمانی را از کتاب مقدس به تصویر کشیده است، به ویژه نمایانگر ظهور دجال و شرارت های او. گفته می شود که میکل آنژ پس از دیدن این نقاشی جذاب و تاثیرگذار در سفر به ارویتو، الهام گرفته شده برای خلق نقاشی دیواری معروف “آخرین داوری” در کلیسای سیستین.
به گزارش فرادید؛ سیگنورلی در این نقاشی، دجال یا «عیسی جعلی» را با چهره ای شبیه به عیسی در حال موعظه برای عموم به تصویر کشیده است. اما در حقیقت شیطان در کنار او ایستاده و آنچه را که باید بگوید در گوشش زمزمه می کند.
یکی از نکات ظریف و هنرمندانه این اثر، نحوه به تصویر کشیدن «دست» دجال است. وقتی به این قسمت از نقاشی با دقت نگاه می کنیم، می بینیم که دست دجال هم به عنوان دست خودش و هم به عنوان امتداد دست شیطان که از بازویش می آید دیده می شود.
دجال گوش شیطان دارد
در قسمتهای دیگر این نقاشی، منظرهای جذاب از فضای تاریک و اسرارآمیز که در پیشگوییهای کتاب مقدس درباره آخرالزمان ذکر شده، وجود دارد.
روشن است که افرادی که دور دجال می ایستند و هدایایی را در پای سکوی موعظه او انباشته می کنند، در معرض گناهان مختلف قرار دارند. مثلاً در سمت چپ تابلو تصویر یک قتل عام وحشیانه را می بینیم یا زن جوانی را در میان جمعیت می بینیم که مخفیانه از یک تاجر پول می گیرد (نشانه فحشا و فحشا). در قسمت های دیگر شاهد مردانی پرخاشگر و شیطان صفت هستیم.
فحشا در میان معتقدان به دجال
در صحنه های دیگر این تابلو نیز می توان تصویر دجال را دید. او در یک جا دستور می دهد سر یک نفر را بریده و در جایی دیگر به نظر می رسد که یک مرده را زنده می کند (نمونه ای از معجزات ساختگی که مردم را فریب می دهد و در کتاب مقدس ذکر شده است).
رستاخیز مردگان توسط دجال
همچنین گروهی از روحانیون را می بینیم که مانند دژی مستحکم دور هم جمع شده اند و با دعا در برابر وسوسه های شیطان مقاومت می کنند.
شکست دجال
در نهایت، در سمت چپ نقاشی، سیگنورلی به ما نشان می دهد که چگونه عصر دجال به سرعت به پایان اجتناب ناپذیر خود نزدیک می شود. جایی که پیامبر دروغین توسط فرشته ای از بهشت بیرون رانده شد و همه پیروانش به خشم خدا شکست خوردند و نابود شدند.
تصویر خود نقاش (با کلاه پردار) در یک گوشه
سیگنورلی در گوشه ای از تابلو تصویر راهب را کشیده است که گویی در حال تماشای این صحنه ها است.
ارسال پاسخ