محمد شریفی مقدم در گفت وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به فارغ التحصیلی سالانه دانشجویان پرستاری در کشور اظهار کرد: در حال حاضر سالانه تقریباً 12 هزار پرستار فارغ التحصیل می شوند. گرایش هایی به سمت پرستاران در سطح کارشناسی آموزش پرستاری و فراتر از آن وجود دارد، برخی از پرستاران به بخش روان، برخی به بخش IC. یکیبخش داخلی و برخی مستعد بخش جراحی هستند.
وی با بیان اینکه وظایف پرستاران در بیمارستان ها تفکیک نشده است، گفت: پرستاران خصوصی با مدرک فوق لیسانس همراه با پرستاران دارای مدرک لیسانس در بیمارستان ها فعالیت می کنند، یعنی شرایط کار در بیمارستان های کشور به گونه ای است که پرستاران نمی توانند کار کنند. موقعیت هایی که در بخش های بیمارستان دریافت می کنند و دستمزدی که دریافت می کنند با پرستاران دارای مدرک لیسانس متفاوت است.
دبیرکل خانه سالمندان ایران گفت: برخی از پرستاران پس از گذراندن دوره فوق لیسانس در خارج از کشور در کانادا، آمریکا، استرالیا و انگلیس پرستار متخصص هستند و می توانند به طور مستقل صاحب مطب و مطب شوند، در کشور اینگونه نیست.
خدمات پرستاری مناسب نیازمند پرسنل کارآمد و متخصص است
با تاکید بر اینکه اگر مردم بخواهند خدمات پرستاری مناسب دریافت کنند، به پرستاران کارآمد و متخصص در این زمینه نیاز است، در حال حاضر نیروی پرستاری کافی در کشور وجود ندارد، پرستاران باید متخصص، کارآمد و با انگیزه باشند. به نوعی در اولین قدم متوقف شد و به تعداد عادی پرستاران برای خدمت در بیمارستان ها نرسید.
شریفی مقدم خاطرنشان کرد: در حالی که تعداد نرمال پرستار در کشور باید حدود 1.8 نفر به ازای هر تخت باشد، در حال حاضر میانگین تعداد پرستاران در کشور زیر حد استاندارد است و حداقل تعداد پرستار در رشته پرستاری وجود دارد، در صورتی که وجود نداشته باشد. استاندارد در کشور، پرستاران شاغل نمی توانند کارهای اساسی را آنطور که لازم است انجام دهند.
این مقام مسئول با بیان اینکه جذب پرستار کشور برای کار در بیمارستان ها محدود بوده است، خاطرنشان کرد: با فارغ التحصیلی 12 هزار پرستار در سال، طی یک دهه گذشته، دانشگاه های کشور حدود 20 هزار پرستار را برای کار در داخل کشور جذب کرده اند. بیمارستان ها
دبیرکل خانه های سالمندان ایران گفت: پرستاران کارشناسی ارشد، متخصص و اورژانس در بیمارستان های کشور از نظر شغل و سمت هیچ تفاوتی با پرستاران مقطع کارشناسی ندارند، از نظر شغل و شرح شغل برای آنها جایگاهی در کشور وجود ندارد. و تنها از نظر دو سال تحصیلی نسبت به سایر پرستاران آموزش بیشتری دیده اند، اما برای پرستاران متخصص در پست ها تفاوتی وجود ندارد، لذا این مهم نیازمند توجه مسئولان است.
وی درباره تربیت پرستار متخصص در کشور و آموزش پرستاری در منزل به منظور ارائه بهترین خدمات به بیماران گفت: خدمات پرستاری منحصر به بیمارستان ها نیست و خدمات پرستاری در منزل را نیز در بر می گیرد. IC برای بیماران تا سطح متخصص مناسب است. یکی شامل کلیه خدماتی است که پرستاران در بیمارستان ها و همچنین در منزل ارائه می دهند و مشاهده می شود که بیشتر نیازهای افراد در حوزه سالمندان است که نیاز به توجه دارد.
اهمیت ارائه خدمات پرستاری به سالمندان
شریفی مقدم با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 1500 مرکز در این زمینه در کشور فعالیت می کنند و همچنان نیاز زیادی به این حوزه وجود دارد اما برنامه ریزی لازم و قطعی در این زمینه یک سوم پرستاران دنیا وجود ندارد. سطوح: پیشگیری، درمان و توانبخشی، تعداد پرستاران کشور در سطح بهداشت بسیار کم است، اما بیشترین تعداد پرستار در کشور در بخش درمان بیمارستان ها و سایر حوزه ها از جمله پرستاری در منزل است. کمبود نیرو هم داریم.
وی با بیان اهمیت ارتقای سطح توانبخشی در کشور گفت: در حال حاضر 10 درصد از جمعیت کشور را گروه سالمندان تشکیل می دهند که حدود 9 میلیون نفر در کشور هستند و توسعه سطح توانبخشی برای میل ضروری است. برای ارائه خدمات پرستاری به سالمندان برنامه ریزی موثری وجود ندارد و در این زمینه برنامه ریزی مناسبی حائز اهمیت است.
دبیرکل خانه های سالمندان ایران تاکید کرد: مراقبت از سالمندان در دنیا باید بیشتر توسط پرستاران انجام شود، مراکز نگهداری در منزل بسیار در کشور وجود دارد و مسئولان باید به ارتقای سطح توانبخشی این مراکز، این مراکز کمک کنند. باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد با این حال، این کار هنوز انجام نشده است.
ارسال پاسخ