توصیه های تغذیه ای برای بیماران دیابتی نوع 2

توصیه های تغذیه ای برای بیماران دیابتی نوع 2

فرناز شهدایان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه سبک زندگی سالم به ویژه تغذیه صحیح و اصولی برای بیماران دیابتی بسیار مهم است، اظهار کرد: تغییر سبک زندگی و تغذیه می تواند اولین قدم درمان در مراحل اولیه بیماری باشد. 2 دیابت به طور کلی، سبک زندگی سالم به مجموعه ای از رفتارها و عادت هایی اطلاق می شود که به حفظ و بهبود سلامت جسمی، روانی و اجتماعی فرد کمک می کند.

عناصر اساسی یک سبک زندگی سالم شامل رژیم غذایی متعادل، نوشیدن آب کافی و کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین و الکلی، فعالیت بدنی منظم، مدیریت استرس، خواب کافی، داشتن روابط اجتماعی سالم، فرآیندهای پیشگیری از بیماری و عدم استفاده از دخانیات است. و الکل و آموزش و آگاهی را برجسته کرد.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: رژیم غذایی متعادل و متنوع به طور کلی شامل مصرف انواع غذاها و محدود کردن مصرف مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، لبنیات کم چرب، غلات کامل، پروتئین های کم چرب و چربی های سالم است. شکر، نمک و چربی های اشباع و ترانس.

وی خاطرنشان کرد: اهمیت سبک زندگی سالم و تغذیه مناسب در بیماران دیابتی در گرو کنترل قند خون، مدیریت وزن، کاهش خطر عوارض ناشی از دیابت و بیماری های مرتبط با آن، تنظیم متابولیسم بدن، افزایش انرژی و انرژی است. آنها در بهبود کیفیت زندگی نقش دارند.

شهدایان با تاکید بر اینکه تغذیه پیشگیرانه یا به عبارتی پیشگیری از غذا نقش حیاتی در مدیریت و سلامت عمومی بیماران دیابتی دارد، گفت: بنابراین انتخاب غذایی مناسب به تنظیم سطح قند خون و مصرف یک رژیم غذایی متعادل حاوی مقدار مناسب کربوهیدرات کمک می کند. . پروتئین ها و چربی ها می توانند از افزایش قند خون جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: بسیاری از افراد مبتلا به دیابت دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، تغذیه پیشگیرانه بر روی دستیابی و حفظ وزن سالم تمرکز دارد که می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و خطر عوارض را کاهش دهد، اگر برنامه غذایی درستی در نظر گرفته شده باشد، می تواند از این امر جلوگیری کرده یا آن را به تعویق بیندازد. وضعیت. بروز عوارضی مانند بیماری های قلبی عروقی ناشی از دیابت، نوروپاتی، نفروپاتی و رتینوپاتی برای کمک کردن

متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مداخلات تغذیه ای می تواند سلامت کلی متابولیک از جمله پروفایل لیپیدی و فشار خون را که برای دیابتی های در معرض خطر بیماری قلبی حیاتی است، بهبود بخشد. یک رژیم غذایی مناسب باید شامل غذاهای غنی از مواد مغذی باشد و افراد را تشویق کند ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای حمایت از سلامت کلی و عملکرد سیستم ایمنی.

وی با توجه به اینکه چگونه یک رژیم غذایی متعادل می تواند بر خلق و خو و عملکرد شناختی تأثیر مثبت بگذارد، گفت: انتخاب های غذایی می تواند به کاهش احساس اضطراب و افسردگی که اغلب با بیماری های مزمن مانند دیابت مرتبط است، کمک کند و در نهایت می توان برنامه ای متناسب با فرد و با در نظر گرفتن همه موارد در نظر گرفت. با توجه به شرایط فرد (نیازهای بیمار، این فرصت را برای برنامه ریزی وعده های غذایی شخصی و پیروی از توصیه ها با توجه به ترجیحات و سبک زندگی خاص شما فراهم می کند. این غذا خوردن را آسان‌تر می‌کند و بیان می‌کند که تغذیه مناسب به جای رژیم‌های کوتاه‌مدت، تغییرات طولانی‌مدت در رژیم غذایی را تشویق می‌کند و عادات پایداری را ایجاد می‌کند که می‌تواند به مزایای سلامتی پایدار منجر شود.

مدیریت دیابت نوع 2 با تغذیه اولیه

شهدایان با تاکید بر توصیه های تغذیه ای برای مدیریت دیابت نوع دو گفت: مدیریت کربوهیدرات برای این دسته از بیماران ضروری است، کیفیت و همچنین میزان کربوهیدرات در رژیم غذایی باید در نظر گرفته شود و مصرف غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات باید در نظر گرفته شود. یکی دیگر از موارد مربوط به کربوهیدرات ها، شاخص، بر کربوهیدرات های تصفیه شده و قندهای افزوده تاکید و محدود می کند. رحمت یعنی غذاهای شاخص رحمت پایین ممکن است به کنترل بهتر قند خون کمک کند.

وی ادامه داد: مصرف متعادل منابع پروتئینی و چربی برای این گروه از بیماران دیابتی مهم است، منابع پروتئینی کم یا بدون چربی مانند مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیا و آجیل باید در برنامه غذایی روزانه به پروتئین کمک کند چربی، که به افزایش توده و سیری کمک می کند، توصیه می شود که مصرف بر روی منابع چربی غیراشباع مانند روغن زیتون، کلزا، آجیل و ماهی های چرب متمرکز شود و چربی های اشباع شده و ترانس را محدود کند، زیرا چربی ها می توانند 20 تا 35 درصد از چربی ها را تشکیل دهند. کل کالری روزانه

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: با هدف دریافت حداقل 25 تا 30 گرم فیبر در روز از منابعی مانند سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و حبوبات، غذاهای غنی از فیبر می تواند کنترل قند خون را بهبود بخشد و سلامت گوارش را ارتقا دهد.

زمان و تعداد دفعات غذا خوردن در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیز مهم است. ترجیحات فردی و سبک زندگی باید به تکرار وعده های غذایی کمک کند.

شهدایان با بیان اینکه محدودیت غذاهای فرآوری شده برای این دسته از بیماران ضروری است، اظهار داشت: مصرف غذاهای فرآوری شده با قند افزوده، سدیم و چربی های ناسالم شامل نوشابه های قندی، نوشابه و انواع دسر باید در رژیم غذایی محدود شود. و شکلات، انواع فست فود، سوسیس، کالباس، بستنی، کره، خامه، چربی و انواع سس منجر به افزایش مصرف این غذاها می شود. وزن به مقاومت به انسولین تبدیل می شود.

همچنین در رژیم غذایی سالم باید به کاهش مصرف شکر و نمک افزوده شده و استفاده از ادویه جات و گیاهان دارویی به جای نمک و شکر برای شیرین کردن غذاها توجه کرد.

کارشناس تغذیه و رژیم غذایی گفت: غذاهای مفیدی مانند دارچین، زردچوبه، زنجبیل، سرکه سیب، دانه چیا، چای سبز، کفیر، بامیه و کدو تنبل، اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی های روغنی دریایی و دانه کتان می توانند قند خون را بهبود بخشند. البته افزایش حساسیت به انسولین کمک می کند و البته بیماران دیابتی نوع 2 نیز باید در مصرف این مواد اعتدال را رعایت کنند.

وی خاطرنشان کرد: توجه به این نکات می تواند به بیماران دیابتی کمک کند تا قند خون خود را بهتر کنترل کنند و از عوارض ناشی از این بیماری و بروز دیابت جلوگیری کنند.