چه عواملی باعث زایمان زودرس می شود؟

چه عواملی باعث زایمان زودرس می شود؟

چه عواملی باعث زایمان زودرس می شود؟

این کارشناس بهداشت باروری و مامایی بیان کرد: زایمان زودرس یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است و نوزادانی که چند هفته زودتر به دنیا می آیند با مشکلات سلامتی دیرتر از جمله استرس مادر، تغییر سبک زندگی و تغذیه نامناسب مواجه می شوند. رژیم غذایی، چاقی بالا، استعمال دخانیات، عدم توجه به ورزش در دوران بارداری و کم تحرکی منجر به زایمان زودرس می شود.

به گزارش خبر ایسنا، سمیرا حیدری گفت: نوزادانی که قبل از هفته سی و هفتم بارداری به دنیا می آیند نارس محسوب می شوند، در واقع نوزاد یک نوزاد ترم است که جنین آن به طور طبیعی بین هفته های 38 تا 42 در رحم مادر است.

وی بابیان اینکه زایمان زودرس یکی از عوامل افزایش دهنده آن است، افزود: سازمان بهداشت جهانی 17 نوامبر (27 آبان) را به عنوان روز جهانی زمین اعلام کرد زیرا برخی زایمان های زودرس مشکلات زیادی را برای مادر و جنین ایجاد می کند. روز نوزادان نارس اعلام کرد که عموم مردم بیشتر در مورد دلایل تولد نوزادان نارس خواهند دانست.

این متخصص مامایی گفت: نوزادی که نارس به دنیا می آید اغلب بسیار کم وزن خواهد بود و پس از تولد برای تکمیل مراحل زایمان باید در دستگاه های مخصوص مراقبت از نوزادان نگهداری شود. به همین دلیل لازم است بسترهای لازم برای تکمیل چرخه رشد نوزاد فراهم شود.

وی ادامه داد: نوزادان نارس اغلب با مشکلاتی مانند عدم رشد برخی از اعضای داخلی بدن مانند ریه، گوارش، مغز، قلب و چشم مواجه می شوند. اگرچه با توجه به این موضوع و رعایت دستورات پزشکی، تکامل از طریق دستگاه های خاص صورت می گیرد، اما بسیاری از خانواده ها در این زمینه با بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی همکاری نمی کنند و در نتیجه مشکلات زیادی در نوزاد به وجود می آید.

حیدری با اشاره به اینکه زایمان های نارس در تمام دنیا رو به افزایش است، گفت: طبق گزارش های جهانی تقریباً 10 درصد زایمان ها نارس و نوزادان نارس هستند. این رقم تا پنج سال گذشته حدود 8 درصد بوده و تقریباً وارد روند صعودی شده است. نرخ نوزادان نارس در استان قزوین حدود 10 درصد است.

وی بابیان اینکه زایمان زودرس یکی از علل مرگ و میر در دنیاست و نوزادانی که چند هفته زودتر به دنیا می آیند در خطر مشکلات سلامتی آینده هستند، خاطرنشان کرد: عواملی مانند استرس مادر، تغییر سبک زندگی و تغذیه نامناسب. رژیم غذایی، چاقی بالا، استعمال دخانیات، عدم توجه به ورزش در دوران بارداری و کم تحرکی منجر به زایمان زودرس می شود.

این متخصص مامایی گفت: نوزادان نارس طبق تحقیقات انجام شده ضعیف ترین گروه بیماران آینده هستند و طبق تحقیقات انجام شده اغلب دچار بیماری های خودایمنی می شوند. بنابراین افزایش آگاهی مادران باردار در این زمینه می تواند تا حد زیادی از زایمان زودرس جلوگیری کند.

حیدری در پایان افزود: به طور کلی تغذیه مادران قبل، حین و بعد از بارداری بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل تقویت نوزاد به ویژه نوزاد نارس برای سلامت آینده او و داشتن فرزندی قوی مهم و ضروری است. سیستم ایمنی. مادرانی که زودتر از موعد زایمان می کنند باید در دوران شیردهی به متخصص تغذیه مراجعه کنند و رژیم غذایی نوزاد را از متخصص تغذیه دریافت کنند.