مرگ 5 میلیون نفر به دلیل تجویز غیرمنطقی آنتی بیوتیک!

bato-adv

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در حال حاضر سالانه بیش از 5 میلیون مرگ در دنیا به دلیل مقاومت میکروبی رخ می دهد.

به گزارش فارس، نشست خبری «نخستین جشنواره هنری مدیریت مقاومت میکروبی و استفاده بهینه از آنتی بیوتیک ها» امروز پنجم آبان ماه 1403 با حضور محمدرضا صالحی رئیس پژوهشگاه مقاومت میکروبی برگزار شد. مرکز. مینو محرز فوق تخصص عفونی و سید رضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران.

رئیس جمهور کرمی ابتدا در خصوص آمار مرگ و میر ناشی از مقاومت آنتی بیوتیکی در جهان گفت: در حال حاضر سالانه بیش از 5 میلیون مرگ در دنیا به دلیل مقاومت میکروبی رخ می دهد و این نتیجه مصرف غیر منطقی آنتی بیوتیک ها است.

مقاومت آنتی بیوتیکی در سراسر جهان باعث شده است که کشورها مجبور به استفاده از نسل های جدید آنتی بیوتیک ها برای بخش خصوصی شوند که این امر باعث افزایش هزینه های سیستم مراقبت های بهداشتی و میزان مرگ و میر ناشی از مقاومت آنتی بیوتیکی می شود. به ویژه، آنتی بیوتیک های نسل جدید هزینه های هنگفتی را برای سیستم مراقبت های بهداشتی ایجاد می کنند و منجر به مرگ و میر بیشتر می شوند.

وی ادامه داد: هفته مقاومت میکروبی از روز سه شنبه هفته جاری آغاز می شود و سعی داریم با اطلاع رسانی دقیق اخبار را شفاف سازی کنیم. این کار هم در سطح دانشگاه و هم در سطح عمومی انجام می شود.

محرز در ادامه، تجویز آنتی بیوتیک را کشنده نسل های آینده ارزیابی کرد و گفت: حدود 10 سال پیش مقاله ای در یکی از دانشگاه های آمریکا منتشر شد و در آن آمده بود: نسل بعدی را با مقاومت آنتی بیوتیکی می کشیم.

وی همچنین گفت: اگر تجویز منطقی آنتی بیوتیک انجام نشود و تجویزهای غیرمنطقی ادامه یابد، نسل آینده را می کشیم.

محرز تاکید کرد: تجویز غیراصولی و غیرمنطقی پزشکان از آنتی بیوتیک فاجعه ای شرم آور است.

محرز تاکید کرد: امیدی به آنتی بیوتیک جدید نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان نداریم. تصمیم بدی برای نسل آینده می گیریم و دانشگاه تهران در تلاش است تا مقاومت میکروبی و مصرف غیرمنطقی آنتی بیوتیک ها را در کشور کاهش دهد. این داستان باید حل شود.

این فوق تخصص عفونی تصریح کرد: اگر داروی قلبی عروقی اشتباه داده شود، فرد فوت می کند. اما اگر آنتی بیوتیک اشتباهی تجویز شود، میلیون ها نفر می میرند.

صالحی همچنین درباره پیش بینی آمار مرگ و میر ناشی از مقاومت آنتی بیوتیکی در جهان توسط سازمان جهانی بهداشت گفت: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، سالانه 5 میلیون نفر به دلیل مقاومت آنتی بیوتیکی جان خود را از دست می دهند. این رقم در سال 2030 به 10 میلیون و در سال 2050 به 50 میلیون افزایش خواهد یافت.

وی در خصوص جشنواره هنری مقاومت میکروبی و استفاده بهینه از آنتی بیوتیک ها گفت: هدف ما از برگزاری این جشنواره یادآوری به پزشکان است. یک هفته از سال به پیشگیری از مصرف غیر منطقی آنتی بیوتیک و مقاومت میکروبی اختصاص دارد و در این 7 روز اطلاعات زیادی داده می شود.

وی نحوه برگزاری این جشنواره را اینگونه تشریح کرد: این جشنواره 8 و 9 آبان ماه در دانشکده علوم پزشکی تهران در بین دانشجویان سلامت سراسر کشور برگزار می شود.

وی تاکید کرد: در این جشنواره آثار هنری برگزیده هنرجویان در بخش‌های مختلف در قالب‌های مختلف نقاشی، طراحی، عکس، کارتون، اینفوگرافیک و پوستر به نمایش گذاشته می‌شود.

صالحی در خصوص میزان مصرف آنتی بیوتیک در کشور گفت: در دوران اپیدمی کرونا میزان مصرف آنتی بیوتیک و درمان آنتی بیوتیکی در ایران به طور متوسط ​​4 تا 10 برابر سایر کشورهای جهان بوده است. از نظر نسخه، ما جزو کشورهایی هستیم که بیشترین تعداد نسخه آنتی بیوتیک را در دنیا دارند.

وی درباره دلیل آمار فوق توضیح داد: بخشی از این آمار مصرف اختیاری بیماران از آنتی بیوتیک ها است، اما تجویز پزشکان و تبلیغات شرکت های سازنده نیز بخشی از ماجراست.